Gresis,ja poznajem lika koji pravi samo lampase,nece da pravi tranzistorce

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Jes' vala si u pravo,ko se još cima sa tim cevima staklenimKile93 wrote:pa tranzistorsko naravno, gde si video cevno skoro da neko pravi. Pa od delova imam sve sto mi je potrebno. Imam caletovu radionicu punu elektronskih komponenti koje su potrebne za pojacalo, imam zvucnike koji se mogu iskoristiti i naravno drvo od kog bi pravio kutiju. Cale je pravio neke kutije za zvucnike pa je ostalo dosta materijala. Planiram da pravim neko od 60-150W pojacalo. Napravio sam jedno od 60w tj. ali sam imao problem kad ukljucim gitaru javlja se velika struja i stvara se brum. Pa sam nesto prepravljao ali nije to to.
Pa svakako da ćutim, evo niš' korisno nisam rekao,a to mu nekako dođe na istodejankuki wrote:Ti da cutis!!! SSSSmc-u...
Kolko ti onda imas slobodnog vremenaaaa. ihaaaa. Zgubidanu jedan.. kolko wati tolko vremena...ssmc wrote:mora da su baš mnogo zaludni čim to rade
Haha, pusti, za sada se junački zadržava na EL34 tipu koji izbacuje "samo" 25W pokomadu. Biće veselo kada bude krenuo da eksperimentiše sa 6550 i sl (samo 35W po komaTu).dejankuki wrote:Kolko ti onda imas slobodnog vremenaaaa. ihaaaa. Zgubidanu jedan.. kolko wati tolko vremena...![]()
Čekam samo nijemci da mi poš'lju više one KT77 pa da vidi komšiluk svirkeguv'nor wrote:Haha, pusti, za sada se junački zadržava na EL34 tipu koji izbacuje "samo" 25W pokomadu. Biće veselo kada bude krenuo da eksperimentiše sa 6550 i sl (samo 35W po komaTu).dejankuki wrote:Kolko ti onda imas slobodnog vremenaaaa. ihaaaa. Zgubidanu jedan.. kolko wati tolko vremena...![]()
Odlično, no do tada podeli sa nama što činiš sa tranzistorcem.Imaš li na umu koje bi to lampaško pojačalo bilo?Kile93 wrote:Ima vremena mozda za koju godinu pa se smislim da dam pare za pravljenje nekog cevnog
Ja sam nasao na otpadu vojne opreme,keramicka podnožja za el 34 or ruskih radio uređajavasko wrote:pa koju farbu ce da ti daju ta 2 IC-a,to ti je samo pojacalo snage,malo ako zaklipuje i to je to![]()
to ti je samo pojacalo snage...razglas...
btw ni ja nigde ne mogu da nadjem podnozja za lampe,pa ako netko zna
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests