Tranzistorce palis gasis koliko hoces.johnny_b_good wrote:A tranzistorcima?
Znaci treba im neko zagrevanje.Pa ok nisam to znao...
Lampe treba da se zagreju sli nije problem u tome vec sto se trose a lampe su skupe.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Tranzistorce palis gasis koliko hoces.johnny_b_good wrote:A tranzistorcima?
Znaci treba im neko zagrevanje.Pa ok nisam to znao...
Naravno da moze. Uzmi prospekt od stuba pa proveri kolika je ulazna impedansa (input impedance) mikrofonskog ulaza i kolika je elektricna osetljivost istog (input sensitivity). Tipicne vrednosti recimo za starije (ali i novije) Soundblaster audio kartice (znaci za kompjuter) su 100mV i 600-1500 Ohma. SLicno je i za mic ulaze na stubovima ako nisu profi ulazi i nemaju predpojacalo i zastitu od neprimerenog signala. Problem je sto moderni magneti danas imaju izlanu osetljivost preko 500mV a aktivni magneti i do 1V. Znaci deset puta vecu od ulazne osetljivosti gore opevanog mic ulaza. Izlazna impedansa modernih magneta je reda velicine desetine kOhma. Neki imaju i po 30kOhma. Ulazna impedansa (barijera signalu) u mic in kolu je mnogo niza kako rekoh (600-1.5 kOhm). Znaci mic kolo predstavlja mnogo manju barijeru signalu koji dolazi iz gitare. Signal je neprilagodjen i mic kolo pocinje (u najboljem slucaju) da distorzira, klipuje originalni sinusni signal (ali to klipovanje nije onako lepo kao kad je tacno projektovano, ovo ne nusprodukat neprilagodjenog signala). Posto je kolicina struje koju indukuje gitarski magnet razmerno mala i nije konstantna, najcesce se ne desi nista momentalno. Ali posle duzeg upotrebe (nedelju dana, mesec, ili godinu dana) jeftini cipovi u mikrofonskom kolu (koje proizvodjaci stubova kupuju na kilogram a ne na komad) 'prosviraju'. Odu dodjavola. Samo ih zamenis i gusla dalje. Ali nije to to kako rekose ljudi. Mozes doduse i sam da napravis malo montazno predpojacalo da korigujes ulazne parametre mic in kola.sargeras wrote:Totalni sam pocetnik sto se tice sviranja gitare..uzeo sam skoro Squier Bullet-strat i nemam pojacalo...povezujem ga na stub u MIC in...jel to moze da naskodi stubu?
ubodi gitaru na mic ulaz i ukljuci REC (snimanje) na stubuGuitarCooldown wrote:evo npr ja imam muzicki stub Sony i nzm kako da ga povezem sa gitaron. Postoje tu neki ulazi ali mora jos nesto da se poveze,ali ja nzm sta?![]()
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests