Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Funkomat » 20 Nov 2010, 18:54

xspaceman wrote:
Funkomat wrote:Nema fender dobrih tranzistoraca.
kako mislis da nema? mislis na ove novije...fm seriju i sl ili uopste?
Mislim na sva ova pojacala koja se prodaju po radnjama.

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Nov 2010, 20:27

Pričao sam već o tim FM serijama, pošto sam imao priliku da ih probam nekoliko. Ultra budžet varijanta, podnošljiv klin, nešto oko gaina ne pokušavati pošto će vas pojesti low midlovi koji biju ko nezdravi. Za te pare... hmm, kupiti ono što Cortex valja i mirna Bačka.

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Nov 2010, 20:53

kad sam okacio klip tog Mustang ampa , mislio sam da je simpa kao amp za kućnu upotrebu i neko kućno snimanje...gomila opcija, uz njega ide i softver sa efektima , kabinetima i sl za snimanje, usb...znaci fina spravica za te stvari po ok ceni, a ne za neko koriscenje na probama i svirkama i sl sa uber vintage tonom... :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Nov 2010, 20:56

Ijao, sad se setio onog groznog Metalheada od 300 ili 400w, koliko beše... vidim da ga nema na Fenderovom sajtu, ne znam da li se to još proizvodi. Užasan pokušaj upadanja na teritoriju uber hi-gain tranzistoraja.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Nov 2010, 02:12

nebojsak wrote:Ijao, sad se setio onog groznog Metalheada od 300 ili 400w, koliko beše... vidim da ga nema na Fenderovom sajtu, ne znam da li se to još proizvodi. Užasan pokušaj upadanja na teritoriju uber hi-gain tranzistoraja.
noćna mora svakog ko zalazi u chainsaw.. prosto loša pojačala

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Nov 2010, 21:51

nebojsak wrote:Pričao sam već o tim FM serijama, pošto sam imao priliku da ih probam nekoliko. Ultra budžet varijanta, podnošljiv klin, nešto oko gaina ne pokušavati pošto će vas pojesti low midlovi koji biju ko nezdravi. Za te pare... hmm, kupiti ono što Cortex valja i mirna Bačka.
Oh pa hvala za ovaj advertajzing iz nehata :)
Neshto se mislim da snimim klip ovog mog pojachala, kad bi ljudi znali kako to zvuchi odavno bi to otishlo, pojachalo je za te pare san snova.

Elem, oprema koju nemam, I'm a reasonable bloke, so:

Image

Hofner HCT J17, ima uporedni test sa Gibson L5 na netu, razlika je akademska.
Hofner je firma sa dugom tradicijom.

nebojsak

Post by nebojsak » 24 Nov 2010, 22:19

Cortex wrote:
nebojsak wrote:Pričao sam već o tim FM serijama, pošto sam imao priliku da ih probam nekoliko. Ultra budžet varijanta, podnošljiv klin, nešto oko gaina ne pokušavati pošto će vas pojesti low midlovi koji biju ko nezdravi. Za te pare... hmm, kupiti ono što Cortex valja i mirna Bačka.
Neshto se mislim da snimim klip ovog mog pojachala, kad bi ljudi znali kako to zvuchi odavno bi to otishlo, pojachalo je za te pare san snova.
Mislim da sam u Skoplju svirao baš na tom tvom modelu (ako nije taj, onda neki maltene identičan). Odličan zvuk i generalno odlično multifunkcionalno pojačalo, a još je i 2x12.

guv'nor

Post by guv'nor » 25 Nov 2010, 02:18

Image

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 25 Nov 2010, 03:22

nebojsak wrote:
Cortex wrote:
Mislim da sam u Skoplju svirao baš na tom tvom modelu (ako nije taj, onda neki maltene identičan). Odličan zvuk i generalno odlično multifunkcionalno pojačalo, a još je i 2x12.

to pojacalo je keva... ne bih ga ni prodao Cortexu da nisam kupio Oranje OR120. :D

Born_Dead

Post by Born_Dead » 25 Nov 2010, 12:54

Nyarlathotep wrote:
nebojsak wrote:
Cortex wrote:Pričao sam već o tim FM serijama, pošto sam imao priliku da ih probam nekoliko. Ultra budžet varijanta, podnošljiv klin, nešto oko gaina ne pokušavati pošto će vas pojesti low midlovi koji biju ko nezdravi. Za te pare... hmm, kupiti ono što Cortex valja i mirna Bačka.
a kako na njega lezu dist stompboxovi?

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Nov 2010, 12:59

Ja sam na tom certu vukao drajv sa Rata i Mongoose klona. Meni do jaja.

Fenderman

Post by Fenderman » 25 Nov 2010, 13:32

Cortex wrote:...
Hofner HCT J17, ima uporedni test sa Gibson L5 na netu, razlika je akademska.
...
imas li link za to? bas me zanima...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Nov 2010, 13:39

Na kraju klipa Rich vadi L5 i svira ga na neck magnetu, ja ne chujem neku preteranu razliku a i sam chovek kazhe da nije nishta posebno razlika. a akustichno je Hofnerov instrument jachi, tj glasniji. Prosto, razlika nije 5-6 hiljada dolara u zvuku.
:ziveli:

umart

Post by umart » 25 Nov 2010, 15:56

Nyarlathotep wrote:

to pojacalo je keva... ne bih ga ni prodao Cortexu da nisam kupio Oranje OR120. :D
jel od onog lika iz leskovca ili?

Bozha

Post by Bozha » 25 Nov 2010, 17:32

Cortex wrote:Na kraju klipa Rich vadi L5 i svira ga na neck magnetu, ja ne chujem neku preteranu razliku a i sam chovek kazhe da nije nishta posebno razlika. a akustichno je Hofnerov instrument jachi, tj glasniji. Prosto, razlika nije 5-6 hiljada dolara u zvuku.
:ziveli:
Fin informativni klip... Ovoj prvoj definitivno nista ne bi falilo da nisam cuo drugu. ;) Zar ne bi ovako nesto bilo prikladnije za poredjenje? http://www.musik-schmidt.de/Hoefner-HCT-J17-E2-SB.html

Post Reply