CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Re: CROSS ash Telecaster custom build for andrej]

Post by NikolaNis » 27 Oct 2010, 09:49

Ja imam malo glomazniju šaku pa mi je zanimljiv pod rukom, ali sigurno ne bi svima odgovarao. Za ovaj vrat je najbitnije da odgovara Andreju :D .

Za tačkice ništa spektakularno, sa stewmac-a sam naručivao one plastične "šipkice" u beloj i crnoj boji pa imam spremljeno za obe varijante.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 13 Nov 2010, 17:13

Da ne bih bio besposlen dok čekam Andreja da dođe u Niš i proveri da li mu odgovara vrat, rešio sam da lagano pripremam jedan buduću projekat.

Nema šta mnogo da se objašnjava, slike će vam sve reći. Ako nekog zanimaju neki detalji slobodno neka pita... :ziveli:

Image Image Image Image

Zaljubljen sam u ovaj mahagoni :homer:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 13 Nov 2010, 17:52

holy cow !!! SG !!! :o :metal:

:ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 13 Nov 2010, 18:22

NikolaNis wrote:Da ne bih bio besposlen dok čekam Andreja da dođe u Niš i proveri da li mu odgovara vrat, rešio sam da lagano pripremam jedan buduću projekat.

Nema šta mnogo da se objašnjava, slike će vam sve reći. Ako nekog zanimaju neki detalji slobodno neka pita... :ziveli:

Image Image Image Image

Hehe ja sam nacuo nesto o ovome :)
Koja boja je u planu? :) (mora neki poluprovidan ili natural da bude :P)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2010, 18:30

Drvo je prelepo.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Nov 2010, 21:03

E, oooovoo je vec projekat koji cu veeeoma pazljivo pratiti! :bow:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 13 Nov 2010, 22:55

Drago mi je da vidim toliko interesovanje i entuzijazam kod vas, zamislite tek kako mene svrbe ruke :D .

Ovo je bio samo mali prikaz, kada krenu radovi otvoriću novu temu. Boja i kombinacija magneta će zavisiti od toga da li će SG biti rađen po porudžbini (za šta već ima naznaka) ili ću na kraju ja to raditi sam po svojim željama. Ja znam šta želi mišterija sa kojom sam u pregovorima, a ako taj dogovor ne zaživi (što nikako ne bih voleo) onda će SG u mojoj izvedbi biti ovakav...

Image

ili...

Image

Kao što vidite jedina razlika je u pickguard-u. Ovaj veći mi deluje nekako "žešći" a ovaj mali više pokazuje mahagoni, biće to teška odluka. Eto to su neka razmišljanja, može lako da se desi da ne bude uopšte tako nešto ukoliko se čovek sa kojim sam u pregovorima odluči na kraju da sprovedemo njegove zamisli u delo. što bih iskreno najviše i voleo :D .

Ko zna gde će me odvesti ova izgradnja, možda sam na dobrom putu :twisted: :metal2: ... http://www.youtube.com/watch?v=TziyOcb96q0

P.S. Kako stavljam da se direktno na forumu vidi klip sa youtube-a? :hide:

Stanko

Post by Stanko » 14 Nov 2010, 11:59

Predivna boja, SG tako treba da izgleda u mom referentnom sistemu :mrgreen: veci pickguard ako imas slobodu da ti biras :)

Elem dosta offtopica taj tog telca da vidimo gotovog :P :D

P.S. klip ostavljas tako sto samo ovaj kod sa kraja linka (http://www.youtube.com/watch?v=TziyOcb96q0) prekopiras izmedju [ youtube][ /youtube] tagova :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 14 Nov 2010, 15:06

Da ti odmah kažem da ako ga ja budem radio po svojoj želji sigurno će biti ta crvena nijansa, a za pickguard ću tazmisliti. Čovek sa kojim sam u pregovorima želi crnog SG-a sa malim picguard-om i sa P90 magnetima, s tim što bi neck magnet bio bliži vratu nego što je to inače na Gibsonovim SG gitarama. Videćemo šta će se desiti na kraju, ja bih voleo da radim gitaru po njegovim specifikacijama, u tome je poenta i draž ovog posla :) .

Ja sam kopirao ceo link i stavljao ga između tagova, tu je bila greška ::ranting:: . Evo da probam da li sam sad ukapirao...

Brzina radova na Telcu zavisi sad od Andreja, čekam ga da dođe do Niša, prošlo je već 2-3 nedelje od kako sam došao do dela gde on treba da kaže da li je sve kako on želi i da nastavim sa lakiranjem i kasnije sklapanjem. Andrej je zauzet obavezama na fakultetu tako da ga potpuno razumem... :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 15 Nov 2010, 17:20

NikolaNis wrote:Da ne bih bio besposlen dok čekam Andreja da dođe u Niš i proveri da li mu odgovara vrat, rešio sam da lagano pripremam jedan buduću projekat.

Image Image Image Image

Sa ovim postom si mi ulepsao dan :D,dodje i SG na red.Puno srece u daljem radu :ziveli: !

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 17 Nov 2010, 08:15

@ Vaske023, baš me čudi da je tebe zainteresovala tema, koja ti je to lepa gitara na avataru? :D

Rad na SG-u neću ovde da pokazujem, otvoriću novu temu, prvo moram da Andreju završim Telca pa ću onda krenuti u izradu SG-a.

Inače, da li poseduješ SG-a ili jednostavno voliš tu gitaru?

Vaske023

Post by Vaske023 » 22 Nov 2010, 13:54

:D pa mislim da su jedne od najinteresantnijih tema na forumu upravo teme o izgradnji instrumenata.Lepo je pratiti ceo postupak pravljenja instrumenta,pogotovu kad ga na kraju vidis zavrsenog.A tek kad prosvira :) ,to je sam vrhunac.
SG jednostavno volim,a posedujem epi-a sg.Nije gibson,al sam zadovoljan :) ...bice i oridjidji sg kad bude novaca.
Image
:ziveli: !

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Nov 2010, 14:36

Evo predlog: Crni, da bude bas mirror finish (mooooozda cak i da ide na sivu?) i crni veliki pickguard sa OBVEZNIM krem soapbar p90 magnetima i naravno binding na vratu. Po mogoutsvu sa nekim unikatnim oznakama po grifu. Mmmm...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 28 Nov 2010, 14:47

Image

samo sa crnim kaverima za magnete, kao na epifonu :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Nov 2010, 17:06

Tako nekako ali zamisli sad p90 krem ... joj... i recimo ostavis natural binding ... per-ver-zi-jaaaa!

Post Reply