Bedrum plejer nidz advajs!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Bedrum plejer nidz advajs!

Post by dejankuki » 11 Dec 2010, 13:51

I ovde imam da ti kazem sto i u onoj temi... ima mnogo nacina, skoro svi su opisani na forumu, tvoje je samo da izaberes sta hoces..

amatrski = uzmi nesto sto ti pase finansijski i cepaj
profesionalno... nemas ti te pare, a ako imas, onda je sve predodredjeno kojim nivoom profesionalizma zelis da zadovoljis potrebe. i da zadovoljis sebe.. :XD:

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Dec 2010, 14:22

Dersu Uzala wrote:Ovaj, nisam mislio ti. Laze bre ovaj gore. Ne prvi iznad tebe, nego ovaj sto laze...Zna on ko je.
?

Line6 ti je mozda jos lakse resenje od m-audia (zato sto ima svoj software za simulacije) ali ja ne volim njihove simulacije. FastTrack ima mikorfonski preamp tako da mozes da kacis na njega sta hoces ali svaki iole bolji mic kosta bar 300e. Pretpostavljam da imas ozvucenu akustaru tako da ti mic ne treba za sviranje kuci.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Dec 2010, 22:41

MUzzY wrote:
Line6 ti je mozda jos lakse resenje od m-audia (zato sto ima svoj software za simulacije) ali ja ne volim njihove simulacije. FastTrack ima mikorfonski preamp tako da mozes da kacis na njega sta hoces ali svaki iole bolji mic kosta bar 300e. Pretpostavljam da imas ozvucenu akustaru tako da ti mic ne treba za sviranje kuci.
e, daj pliz da razjasnimo ovu dileju jednom..
Dakle, da li je za (korektan) snimak, dovoljno da ozvučenu (da imam ozvučenu) akustaru samo ubodem u M-Audio i onda u nekom programu kliknem na "record" i tako dobijem snimak koji mogu da ofarbam u skladu sa opcijama softvera?

Ili je to loša varijanta, a bolja ako npr tu istu akustaru ubodem u pojačalo, ispred pojačala stavim mikrofon (recimo ovaj) http://www.musiccentar.com/i-3267/shure ... i-mikrofon

a mikrofon ubodem u M-audio.
?

Ovo pitam jer mi se čini da je neko pomenuo kako ozvučena akustična u usb karticu ne zvuči dobro.

Lydian

Post by Lydian » 11 Dec 2010, 23:08

Mislim da neces dobiti dobre rezultate ako snimas akusticnu gitaru ozvucenu piezo ozvukom preko usb interfejsa. Mnogo prirodniji i ljepsi zvuk ces dobiti ukoliko ozvucis gitaru mikrofonom.

MUzzY

Post by MUzzY » 12 Dec 2010, 00:02

Zasto bi akustaru uopste gurao u amp pa onda snimao micom? Ja sam snimao moju akustaru sa sm57 i mic je sjajan i uzsno osetljiv na polozaj u odnosu na gitaru plusd trazi jak preamp. Ne znam sta je ovo LCE u nastavku?

umart

Post by umart » 12 Dec 2010, 07:45

mazi:

sto da se ne bode u line in?samo rijesi problem impedanse (najlakse sa nekom pedalom,ako vec nema neki ds1 koji bleji po kuci ili mt2).ja tako furam po kuci iks na enti broj godina,brez ikakvijeh problema.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 12 Dec 2010, 11:45

MUzzY wrote:Zasto bi akustaru uopste gurao u amp pa onda snimao micom? Ja sam snimao moju akustaru sa sm57 i mic je sjajan i uzsno osetljiv na polozaj u odnosu na gitaru plusd trazi jak preamp. Ne znam sta je ovo LCE u nastavku?
Myzzy, u ŠTA si ubadao taj sm57? u M-Audio..?

MUzzY

Post by MUzzY » 12 Dec 2010, 15:18

umart wrote:mazi:

sto da se ne bode u line in?samo rijesi problem impedanse (najlakse sa nekom pedalom,ako vec nema neki ds1 koji bleji po kuci ili mt2).ja tako furam po kuci iks na enti broj godina,brez ikakvijeh problema.
Zato sto ce dobiti mnogo cistiji signal preko m-audia (recimo) nego preko bilo koje integruse. Mnogo ima do samog prempa na karti i AD kovertera. Drugo, ako nema tru bajpas pedalu uvek ce mu ta ista pedala kvariti ton.

SM57 sam kacio u VTB1 lampaski preamp (nista spec) pa onda u MOTU 8pre. Dok sam koristio FastTrack kacio sam jednom prilikom SM58 i korektno je radio.

umart

Post by umart » 12 Dec 2010, 22:55

e,mazi,ali imaces bolji zvuk ako se nabodes u markV nego u bilo koji m audio. :ziveli:

radi se to tome dal' bi njegov postojeci monitoring sistem ili taj od 100 e napravio razliku izmedju m audia i integruse.po mom iskustvu - ne toliko.uostalom,ovo o cemu ja pricam je lako i ako ne i dzabe,pa ako mu se ne svidi i bude zelio vise,nek' slobodno kupuje.ja skotah da on zeli da izdvoji sto manje novca.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 13 Dec 2010, 15:59

uel..aj mast sej, mani iz not d išju..

Image

umart

Post by umart » 14 Dec 2010, 00:24

kupi onda mark v,sta nas cimas.

sira

Post by sira » 14 Dec 2010, 00:32

Dakle ovako, gitare se snimaju mikrofonom ispred pojačala ako su električne, odnosno mikrofonom ispred rezonantnog otvora ako su akustične, sve drugo ne valja :D
Boogie Woogie wrote: Ovo pojačalo nema opciju akustik. Što je tuga. Ali - ima jednu drugu munju (što je veselje!):
ima opciju da mu se usnimi efekat sa PC-ja, po želji.
(znam da se lampaš-frikovi ježe na ove stvari, al šta da im radim kad nisu ušli u dvajsprvi vek jelte..) (jel beše dvaksprvi..?)
Ušli, isprobali, shvatili da zvuk ostao u 20-om :XD: :XD: :XD: :XD:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 14 Dec 2010, 22:26

umart wrote:kupi onda mark v,sta nas cimas.
šta mu je sad pa to?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 Dec 2010, 12:35

Image

Post Reply