Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Baba Slim
MF veteran

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by Baba Slim » 13 Dec 2010, 09:46

Hotstepper wrote:Jedino shto mi "smeta" je 12'' radijus vrata, zato cu i da sachekam Blacktop da vidim, on ima 9.5"...
Samo da ti skrenem pažnju da ne ideš suviše nisko sa radijusom vrata, jer: ja sam na Thinline-u imao radijus od negde 7.25'' valjda, i imao sam problem pri malo jačem bendingu (ono kad hoćeš da zaviješ šicu za dva tona odn. 2 cela strepena), dešava se pri tome da žica koju zavijaš prelazi preko polovine širine vrata, i dole niz vrat kači donje pragove po sredini i gubi se ton. Sve to zbog malog radijusa.

Nosio sam kod više majstora, i svi su nešto izmišljali, kao sredili problem stanjivanjem donjih pragova, a ustvari niko nije potpuno otklonio smetnju. Naravno, svi su svoju uslugu uredno naplatili, neko manje neko više. :grummel_2:

Na PRS-u sada imam radijus 10'' i nema tog problema.

Just so you are aware... :ziveli:

Driver

Post by Driver » 13 Dec 2010, 10:59

Vaske023 wrote:
faks wrote:
hahah moj oglas :D
:XD: bio sam siguran da je oglas dao neko sa foruma
Zato sam ga i metnuotm :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 13 Dec 2010, 12:22

@BabaSlim

Upozorishe me na to, zato mi nekako 9.5'' i deluje kao optimum..

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Dec 2010, 12:27

Dogovorićemo se da svratiš ovih dana da probaš malo detaljnije 10'' radijus, pa eto bar neka informacija više.

rosoneri

Post by rosoneri » 13 Dec 2010, 12:27

sta mislite o radijusu 14?

nikolic025

Post by nikolic025 » 13 Dec 2010, 13:01

hehehe...stavim oglas da kupujem footswitch i nije proslo 30s stize poruka da ako sam zainteresovan,da se javim,ja posaljem da sam zainteresovan,inace nebih stavljao oglas da nisam...Pitam odakle je i da mi posalje slike,posto je rekao da ima 3-4kom...Naravno,nema odgovora na to odakle je,nego odma,da su cene od 3-4 hiljade i da ce mi poslati slike...Stize sa maila jarenp111@gmail.com i naravno,sve slike sa neta,i jos nije ni pogodio,nego i za klavijature itd...I ja ga pitam:

NP?a?

Kako se sad pretstavljas,Semin,Miljan ili kako...?

I naravno pocne da me psuje i da me vredja sa nekim konjima,majkama,bogom i sex je ubacio u to...da ne sklapam sada...I kaze ako ces da radis kao covek,javi se...I ja mu posaljem da hocu,nek mi posalje,ja cu da ga probam,pregledam,pa cu mu naknadno poslati pare...

I naravno,ne javlja se vise...

Buzdovan...Kako se ne nadje neko ko ce da zapali dole ili je vec blizu,pa ga malo ispresavija,pa da vidimo da li ce ponovo raditi te stvari...?

Stanko

Post by Stanko » 13 Dec 2010, 13:13

nikolic025 wrote:hehehe...stavim oglas da kupujem footswitch i nije proslo 30s stize poruka da ako sam zainteresovan,da se javim,ja posaljem da sam zainteresovan,inace nebih stavljao oglas da nisam...Pitam odakle je i da mi posalje slike,posto je rekao da ima 3-4kom...Naravno,nema odgovora na to odakle je,nego odma,da su cene od 3-4 hiljade i da ce mi poslati slike...Stize sa maila jarenp111@gmail.com i naravno,sve slike sa neta,i jos nije ni pogodio,nego i za klavijature itd...I ja ga pitam:

NP?a?

I naravno pocne da me psuje i da me vredja sa nekim konjima,majkama,bogom i sex je ubacio u to...da ne sklapam sada...I kaze ako ces da radis kao covek,javi se...I ja mu posaljem da hocu,nek mi posalje,ja cu da ga probam,pregledam,pa cu mu naknadno poslati pare...

I naravno,ne javlja se vise...

Buzdovan...Kako se ne nadje neko ko ce da zapali dole ili je vec blizu,pa ga malo ispresavija,pa da vidimo da li ce ponovo raditi te stvari...?
Imas u mega musicu za 1600 din, ja uzeo radi lepo ;)

Strat08

Post by Strat08 » 13 Dec 2010, 14:42

nikolic025 wrote:
I ja ga pitam:

NP?a?

hahahahahhahahahah :lol: :lol: :lol: :bow: :bow:

Mrav

Post by Mrav » 13 Dec 2010, 15:03

Funkomat wrote:
nemanjavelimirovic wrote:i da dodam (sam da sebi kontriram)...kod jeftinih instrumenata uvek postoji to "ali".
Bez namere da ponovo zapocinjem ovu temu ali bas to je razlog zasto ljudi kupuju skupe instrumente. :) Za dobar zvuk gitara nije najbitnija ali za sve ostalo, jeste.

Svirao sam puno skvajera (i drugih jeftinijih gitara) koji su zvucali izvanredno ali uvek osetis pod rukom da nije to to. Prvi put je za mene skvajer usao u rang sa skupim gitarama kada sam probao par komada iz klasik vajb serije.
Dao moj burazer od ujaka mojoj sestričini pacifiku (ne znam tačan model, ima H-S-S). Elem bili smo kod mene i probali par gitara na mom marshall-u. Pacifika je zvučala daleko od lošeg, moglo se uz fin skup pedala izvući baš finog tona, do toga da niko na nekoj svirci (manjoj ili većoj) ne bi imao ništa protiv toga što gitara košta ~100e.

Međutim. da bi petostepeni switch proradio, morao sam da ga dobro naprskam sa WD-40 (znam, neki će možda reći da ti nije najsrećnije rešenje, ali je upalilo :twisted: ). Držanje štima, tu i tamo. Potovi - nikakvi, tremolo, nisam koristio, ali znam pošto sam svojevremeno malo podešavao tu gitaru da samo morao dosta da zategnem opruge da ne bi raštimavala ako se koristi, a onda je tremolo naravno jako tvrd. Čivije, u nivou ostalog, vrat je meni kao močuga, itd itd.

Skuplja gitara je pre svega mnogo pouzdaniji hardver, drugačiji feel pod rukama, što je meni uvek bila najimpresivnija osobina kad probam skupe gitare i što me prosto tera i omogućava mi da sviram sa mnogo manje napora, a uz mnogo više kontrole nad "finesama". možda je razlika u zvuku skupog fendera i squier-a 20%, ali sve ostale razlike se gomilaju do te razlike u ceni (ne baš do te, naravno i ime je možda precenjeno uglavnom). Opet mahagoni gitare sa set neck-om je teško napraviti iole pristojnim bez npr. min. 400e krajnjom cenom, a razlika u osećaju i zvuku može biti višestruka...

Po meni su to razlozi zašto uzeti skuplju gitaru, i ne smatram to iživljavanjem, bila manja ili veća bina :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Dec 2010, 15:14

To je to. S tim sto za mene pacifica ima sasvim finu izradu i kvalitet delova. Nista kao neki veoma skup instrument, naravno ali nije lose odradjena, sve u svemu.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 Dec 2010, 20:46

Funkomat wrote:To je to. S tim sto za mene pacifica ima sasvim finu izradu i kvalitet delova. Nista kao neki veoma skup instrument, naravno ali nije lose odradjena, sve u svemu.
mozda je mislio na pacificu 012, tako mi bar deluje po ovom opisu, tako bih i ja opisao 012 :D

milan019

Post by milan019 » 13 Dec 2010, 20:55

Pozdrav ljudi,danas sam nabavio 9 komada 6N2P-EV sa odlicnim parametrima.Cevi su NOS(proizvodjac VOSKHOD,logo firme raketica).Zainteresovani neka se jave na PP.Takodje imam 4 komada 6P14P-EV(ekvivalent EL84,uparene,NOS). :cao:

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Dec 2010, 20:58

Milane, što ne otvoriš posebnu temu pa da tamo lepo i pregledno svako može da vidi šta ima i šta stiže? :)

nikolic025

Post by nikolic025 » 13 Dec 2010, 21:42

Mislim da ovo svakako nije tema za reklamiranje,pa kad bi se svi reklamirali na sta bi ova tema licila...?

Pa kad bih se samo ja reklamirao,na sta bi licila :)

milan019

Post by milan019 » 13 Dec 2010, 22:01

guv'nor wrote:Milane, što ne otvoriš posebnu temu pa da tamo lepo i pregledno svako može da vidi šta ima i šta stiže? :)
U pravu ste...izvinjavam se... :hide:

Locked