Sve o Ibanez gitarama - RG, S, JS, JEM, prestige itd....

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fatbastard

Re: Sve o Ibanez gitarama - RG, S, JS, JEM, prestige itd....

Post by fatbastard » 24 Dec 2010, 00:55

Nije RG samo za metal, nego meni nekako izgleda elegantno a metalski, pa sam se lozhio na nju u tom periodu... :)
A ako ti treba neshto vishe od nje promenish magnete i to je to.. :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Dec 2010, 01:06

Joey Sartiani wrote:A nije valjda rg550 samo za metal???
Naravno da ne, zavisi dosta od magneta, pojacala i naravno nacina svirke...

Eo ti par mojih snimaka, pa prosudi sam...

http://www.box.net/shared/bsmkug0o76
http://www.box.net/shared/u4mnmu37dx

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 24 Dec 2010, 22:23

Rax13 wrote:
Joey Sartiani wrote:A nije valjda rg550 samo za metal???
Naravno da ne, zavisi dosta od magneta, pojacala i naravno nacina svirke...

Eo ti par mojih snimaka, pa prosudi sam...

http://www.box.net/shared/bsmkug0o76
http://www.box.net/shared/u4mnmu37dx

Uuu odlican zvuk, i odlicno sviranje..... NEgo sto si stavio evo 2 ne obican u bridz?? Po ceu se razlikuju?

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 24 Dec 2010, 22:26

Sta mislite o ovoj kombinaciji sa KP - rg550 LTD, sa Gibson burstbucker magnetom na bridge-u?

Kako li se to cuje?
Koliko vredi ovaj magnet, ja bi to ionako vadio i stavio evolution ili satchov dal bese paf pro ili joe ili fred ide u bridz..... :?:
I jos nesto: Da li je ovaj vrat sa ajkulinim zubima siri od obicnog rg550 sa tackicama? Ako je vrat kao na rg350 bice mi nezgodan onda...

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-1 ... ter_id=281

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 25 Dec 2010, 04:31

Hvala. Evo2 je za nijansu zatvoreniji (kupi manje visokih frekvencija) od Evo-a i ima manje autputa...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 25 Dec 2010, 13:54

Joj sto gadno izgleda burstbucker :povrac:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 25 Dec 2010, 16:04

Joey Sartiani wrote:Sta mislite o ovoj kombinaciji sa KP - rg550 LTD, sa Gibson burstbucker magnetom na bridge-u?

Kako li se to cuje?
Koliko vredi ovaj magnet, ja bi to ionako vadio i stavio evolution ili satchov dal bese paf pro ili joe ili fred ide u bridz..... :?:
I jos nesto: Da li je ovaj vrat sa ajkulinim zubima siri od obicnog rg550 sa tackicama? Ako je vrat kao na rg350 bice mi nezgodan onda...

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-1 ... ter_id=281
Trebalo bi da ne, Wizardi su na svim RG550icama, osim valjda 1998 gde je super wizard, a i to nije 100% proverena informacija.

Meni deluje ok, jedino sto sam primetio da malo smrducka je truss rod plocica, koja deluje kao da je ostecena ili secena sa jedne strane sto funkcionalno nije nikakav problem, jedino kozmeticki.

Sto se tice magneta, uvek mozes da ih prodas i ubacis nesto drugo... Cena je ok.
Last edited by Rax13 on 25 Dec 2010, 16:05, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Dec 2010, 16:05

Joj sto gadno izgleda burstbucker
To je realno najbitnije kod magneta.

Rade031

Post by Rade031 » 30 Dec 2010, 15:21

Sta mislite o Ibanezu rg320pg p1 ?
Vredi li tih para, kakvi su ti magneti sto su na njoj ?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Dec 2010, 16:09

Dobri su magneti, kostaju po 80e novi ili tako nesto

Rade031

Post by Rade031 » 30 Dec 2010, 16:25

Da, sigurno su bolji nego fabricki sto su bili na gitari...
Cini mi se da je ovo Ok cena za tu gitaru, ako je sve ispravno, verovatno je kupujem :D Nova kosta blizu 500e !

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Dec 2010, 16:43

nova kosta toliko zbog tog paint job-a, inace je to isto sto i svaki rg 350/370, a oni se prodaju za 250-300e, sa sranje magnetima. Ako ovoj tremolo radi kako treba, trebalo bi da je super stvar...

Dushan S

Post by Dushan S » 05 Jan 2011, 02:25

Ibanez je čudo od firme. Ili bolje rečeno, čudo od brand name-a. Hoshino Gaki su dobro skapirali kako treba voditi firmu i pravili dobre komercijalne poteze tokom poslednjih 20 i nešto godina. Ono što je najfascinantnije je da su im najbolji instrumenti uvek bili u senci RG seriji srodnih modela - nekako je počelo da se podrazumeva da je "ibanez player" šreder ili mladi metalac u pubertetu sa RG derivatom u rukama i gitarskim tonom mase i obima zgaženog čvarka. Mislim, da se razumemo bio sam i sam u toj fazi, valjda je to deo odrastanja.
U principu ta voljena RG serija i sve njoj srodno je fascinanto dostignuće - radi se o tome da je neko shvatio da nije bitno kako gitara zaista zvuči - već kako zvuči onome ko je proba na set-up-u na kom je proba, da je bitno da je lepa moderna i da je svira neko ko je strašan baja na kog se kupac loži. I naravno - da je jako udobna - što se ne može poreći većini modela, jako svirljive gitare. Sa druge strane, postoje dva proizvoda koja su lično najodgovornija za odvratne gitarske tonove - Ibanez RG i Rockman sprave Tom Sholtz-a. Ne da nikada nije bio proizveden neki solidan RG - dešavalo se da se tu nađe neki dobar komad drveta koji se uklopio sa vratom, pa kad se to nabode u valjano pojačalo, nije rđavo. Ali to je toliko retko, da je čak fascinantno - od desetina "rokerskih" Ibaneza koje sam probao, samo nekoliko gitara su bile zaista dobre, u tonskom smislu, nekoliko signature-a ovih onih, i par RG-a uglavnom serija 500 i 700 sa kraja osamdesetih, početak devedesetih. Mislim da je to jedna od retkih firmi koja može da pravi skupe gitare koje su potpuno nemuzikalne - i da ih proda po cenama koje su fascinantno visoke. Npr, zašto neko plaća onu Vai-evu skalameriju onolike pare, je oduvek za mene bila misterija. RG 550, samo ukrašen, i 3 puta skuplji. Al dobro, zato i privređuju kao firma.
Najbolji Ibanez koji sam svirao, je začudo i možda u kontri onome što sam upravo pričao je bio ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=uDvlkWSRXK4
Neki moj polu-laički zaključaj je bio da je to zbog drugačijeg izbora drveta, naročito maple fretboard-a. Ova kombinacija je tonski nekako bolje funkcionisala nego rosewood Jam-ovi. Gitara je bila topla, a opet otvorena u gornjim frekvencijama, definisana, zvučala je kao jako dobar strat u međupozicijama. Doduše bio je i serijski broj 44 tako da su se možda potrudili da tu prvu seriju odrade valjano. Kupih je jeftino jer je vrat bio zalomljen, na kraju opet prodah dalje.

Elem na temu ove priče, kome treba solidan RG - serija 500 i promena magneta i to je to.

A za mrava specijalno, :bambi: :bambi: :bambi: zbog doživljaja da Ibanez RG sa fabričkim magnetima zvuči "finije" nego Music man sa EMG-jem. Ne znam, to je upoređenje, kao da igra reprezentacija Brazila sa reprezentacijom najboljih modnih manekena, i onda nakon što su ih dobili sa rezultatom 540 naprema 1 (i taj jedan je autogol) komentator konstatuje "Ipak je reprezentacija manekena bila tokom utakmice finija od reprezentacije brazila". Naravno malo se šalim i preterujem, i nekome jednostavno može da ne leži MM kao instrument, vrat, ton otkud ja znam šta, ali objektivno, to je toliko ozbiljnija gitara tonski, zbog same konstrukcije i oblika, plus su ti magneti na Ibanezu toliko osrednji, da moj um nije u stanju da tačno razume kako neko može doživeti zvuk Ibaneza kao bolji. Kad udariš E powerchord sa MM-om, 85-ica u bridge-u, brate, oči ispadaju. A to kaže neko ko je svirao Ibaneze a nikad nije želeo da svira MM-ove jer mu ne leže.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Jan 2011, 08:31

Jel probao neko ovo http://www.ibanez.com/HollowBodyGuitars/model-AMF73 ? Meni deluje kao dosta zanimljiva gitarica, probao bih je. Za neke non-ripping-solo primene...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 05 Jan 2011, 10:35

:1: za Duletovu pricu
Mada, nije ni ibanez toliko govno u dosta slucajeva. Naravno, stock magneti (pogotovo ova inf serija) su krs najgori, ali ako se zamene magnetima koji dobro 'leze' na baswood telu, onda je sasvim druga prica

Post Reply