Elem, o ovome neću trošiti mnogo reči, nisam je ni mnogo istestirao, ali svi znate šta je:

Ali druga i retko viđena kupovina ovde je :

Rocktron Banshee 2 Talking Box

Šta reći osim da je stvar i bolja nego što sam očekivao. Tek sat vremena danas otkrivam njene čari, ali mogu se proizvesti tonovi da se upiškite u gaćice

Naravno moraću da provedem bar par nedelja usavršavajući upotrebu sprave, ima mnogo nijansi, finesa, mogućnosti koje treba istražiti i drago mi je što imam tako neobičan ali opet klasičan efekat koji je dao pečat mnogim sjajnim kompozicijama

Elem, moji utisci, izbor Banshee 2 naspram drugih (Dunlop Heil, Danelectro free speech). Free speech je posle gledanja review-a i podataka na netu, odbačen u startu kao nedovoljno kvalitetan, ipak to treba da izdrži svirku, pokrije dosta tonova, a ta sprava jednostavno deluje kao igračka u odnosu na ostale, mada sam je razmatrao zbog prilično niže cene.
Dunlop Talk Box je klasičnog dizajna, što znači da se umeće između glave pojačala i zvučnika, za pun setap traži 2 pojačala, pored razglasa naravno, a i u setapu sa jednim pojačalom, umeće se između glave i zvučnika, što povećava rizik da ćete spaliti nešto, za šta nisam dovoljno bogat

Znači Dunlop u sebi ne sadrži predpojačalo ni pojačalo već koristi vaše pojačalo za tu funkciju.
Elem, Rocktron iako (bar preko) nešto skuplji od Dunlop-a radi na drugačijem principu i stavlja se ispred amp-a kao stompbox. Sadržai u sebi pored drajvera, pretpojačalo sa gain i tone kontrolama, power amp, čak i FX loop i izlaz od 8+ Ohm za direktno kačenje na gitarski cabinet. Naravno tu je i output potenciometar koji reguliše pojačavanje dolaznog signala kroz ugrađeni power amp.
Takođe poseduje 2 dodatna dugmića, jedan koji određuje da li će signal kada se aktivira Talk Box ići samo kroz cevku na mikrofon, ili će istovremeno propuštati i signal do vašeg omiljenog pojačala

Drugo dugmence reguliše FX loop, i određuje da li će efekat koji je tu umetnut raditi samo u modu Talk Box-a ili će biti aktivan i kada je signal pušten i ka pojačalu.
Ton koji se dobija je right on the money, kvalitet ugrađenog drajvera je sigurno na visokom nivou i može se dobiti onaj kristalni grleni out of phase zvuk koji čini ton većim i više "pretećim" od bilo kog wah-a

I za kraj, posle samo malo igranja nešto jako kratko. Dobijanje vokalizacije nije baš jednostavno, jer traži sinhronizaciju onoga što svirate na gitari, dobru kontrolu usta i to u situaciji kad imate gumenu cevku u istima

http://www.box.net/shared/ss59b96x98