handmade SG (P90 pickups)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Re: handmade SG (P90 pickups)

Post by NikolaNis » 23 Dec 2010, 09:17

Eto, još jedna misterija rešena... :)

Za vikend kreću radovi, pre svega bacam se na telo. U međuvremenu ću pripremiti grub oblik vrata tako da može da se radi na njemu kada stigne fingerboard, binding, pragovi i MOP za inlay. Pokušavam da nađem onaj logo koji si hteo, za sada nemam nikakav odgovor sa e-baya...

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Dec 2010, 22:43

Danas sam se neplanirano dokopao do malo slobodnog vremena pa sam uposlio šablon, ovako sve to sada izgleda...

Image

Vidite i rupice na telu gde će biti potovi, jack i switch. :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 26 Dec 2010, 16:38

Juče i danas sam radio na konturama tela, ovo je onako polu grubo. Malo sam se mučio da namestim lampu kako bi bacala svetlo da se vide konture, nadam se da sam uspeo... :)

Image Image Image

Liči? :kokice:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Dec 2010, 17:21

Odlicnost totalna! :D

rosoneri

Post by rosoneri » 26 Dec 2010, 17:39

Koliko ce kostati sekira?

Stanko

Post by Stanko » 26 Dec 2010, 17:44

<uzdah>
Eh eh vidim ja da ce morati kad tad i sg da padne :D
Samo napred bice ovo zlo sekirche :)

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 Dec 2010, 08:38

@ cccira i Stanko, hvala lepo na vašim komentarima, i ja sam zadovoljan kako sve ide za sad, nemam nikakavih zamerki i problema, pu pu pu da ne ureknem... :ziveli: Stanko ti se slobodno javi ako ne budeš planirao sam da radiš, ja ću rado praviti još neku ovakvu lepoticu... :)

@ rosoneri, jesi li zainteresovan za izradu ili pitaš onako informativno? Cena se formira u zavisnosti od drveta od koga se radi i od hardware-a koji želiš da bude na gitari. Zavisi i od toga da li želiš da ja sve delove naručujem ili ćeš to preuzeti na sebe a meni da ostaviš samo majstoriju...
Kad znam za koju kombinaciju pitaš mogu ti reći koja je i cena.

oboss

Post by oboss » 27 Dec 2010, 09:18

uf ovo mnogo dobro izgleda. uredno kao i inace. ovo steta farbati . :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Dec 2010, 09:30

:bravo: :bravo: :bravo:

rosoneri

Post by rosoneri » 27 Dec 2010, 10:44

Pitam onako bezveze, npr neki flying V od mahagonija, da ti uzimas komplet delove.Cisto onako jer cu kad tad sigurno uzimati flying V.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 Dec 2010, 11:51

@ oboss, ti me uvek pohvališ, hvala puno. Za farbanje se ja ne pitam, biće ovo crna zla mašina sa crnim delovima... :)

@ mislim_stvarno, za tvoje aplauze imaš od mene :ziveli: :ziveli: :ziveli:

@ rosoneri, ti kao da mi čitaš misli, moglo je lako da se desi da ovaj mahagoni bude pretvoren u flying V da se mušterija nije javila. U suštini ne bi bilo neke posebne razlike u ceni što se tiče SG-a i V, mahagoni ide i za telo i za vrat kod obe. Jedino ako ne misliš da stavljaš neki top od javora na V, to onda malo diže cenu. Poslaću ti PP da ne pišemo ovako javno pa ću ti reći kako stvari stoje... :)

rock nation

Post by rock nation » 27 Dec 2010, 13:00

Drago mi je sto Nikola ima podrsku ovde na forumu. Zato par reci o mom iskustvu.

Ja sam imao losa iskustva sa nasim izvikanim beogradskim majstorima. Njima kao da vise nije stalo ni do cega osim do para. Bar kad su u pitanju anonimni ljudi kao sto sam ja, moguce je da za poznate gitariste rade bolje. Ali Nikoli je stalo da napravi dobru gitaru, za njega je to jos uvek avantura i ja se nadam da se vremenom nece promeniti. Nikada ga nisam video ni sreo, nasi razgovori idu preko foruma i mobilnog. Uplatio sam mu vec neki novac, a moji drugovi su u cudu pitali kako dajem novac tek tako, nekome koga ne poznajem. Pa, eto, poverovao sam u ono u sta sam oduvek zeleo da verujem - da u muzici postoji nesto vise od novca, cak, ili narocito, kada je izrada gitara u pitanju. Sigurno je da Nikolina vestina jos uvek nije na nivou najboljih majstora, ali ja sam ubedjen da ce MENI, totalnom anonimusu, Nikola napraviti odlicnu gitaru, tj. da ce dati sve od sebe. Takodje sam siguran da, bar za sada, Nikola ne moze adekvatno naplatiti svoj rad, i verujem da on to zna. Njemu prilika da uci i napreduje, meni gitara kakvu zelim. Svi dobijaju :)

Inace, Nikola je izuzetno korektan, razuman covek. Razumecete da nisam bas iz prve odlucio o svim detaljima oko gitare, ali Nikola je bio strpljiv i razumeo je moje dileme. Bez ikakvog pritiska, mirno je iznosio svoje misljenje i usmeravao me ako je mislio da gresim ili nepotrebno komplikujem. Sradnik koga samo mozete pozeleti. Kad zavrsi gitaru, pricemo i o njegovoj vestini, za sada, toliko.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 Dec 2010, 14:12

Šta da kažem sem jedno veliko hvala za ovakav komentar. Budi siguran da dajem sve od sebe da ova gitara bude perfektna u svakom smislu. I meni je drago da sarađujem sa nekim tako korektnim. Neću dalje da pišem da ne počne da deluje kao puko uzvraćanje komplimenata, nastavak sledi... :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 27 Dec 2010, 16:24

NikolaNis wrote:Juče i danas sam radio na konturama tela, ovo je onako polu grubo. Malo sam se mučio da namestim lampu kako bi bacala svetlo da se vide konture, nadam se da sam uspeo... :)

Image Image Image

Liči? :kokice:
:) Super je!Pedantno,uredno,odlicno, :bow: cestitke i srecno u daljem radu! :ziveli: !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Dec 2010, 16:34

Jako lep rad Nikola.
Svaka cast.

Post Reply