Kao što majti reče, imao sam juče na probi priliku da sviram njegovu gitaru, doduše nedovršenu. Pa, evo nekih utisaka:
- prvi utisak, kada sam je okačio, oseća se solidna težina. Nisam primetio nikakav disbalans, odnosno vrat ne vuče na dole.
- gitara nije još uvek izlakirana, tako da će taj osećaj pod rukom biti mnogo drugačiji, a ja lično mnogo više volim lakiran vrat u odnosu na te mat/uljane/koje-god-druge finiše, tako da jedva čekam da i to bude gotovo pa da vidim i zasviram gotovo delo.
- izuzetno je svirljiva, jako lepo setapovana (doduše kao i svaka majtimikina gitara koju sam ikada imao prilike da dohvatim, iskreno, bez obzira kog tipa je gitara, i kog proizvođača, koliko je stara i ostalo, čovek jednostavno super setapuje svaki instrument).
- jako lepo rezonuje pod rukom, osećaš vibraciju čitavom dužinom leve ruke, isto kao i u stomaku preko tela gitare. Sustain da popizdiš.
- vrat malo deblji nego što bih ja voleo, ali to je stvar ukusa. On je radio za svoju ruku, ali kada meni bude pravio siguran sam da će mi uraditi tačno kako meni odgovara. Ivice pragova lepo sređene, ništa ne štrči, ne grebe, zapinje, itd.
- zbog totalno drugačije konstrukcije u odnosu na PRS-a, pojačalo i efekti su morali malo drugačije da se nameste za ovu gitaru, ali nakon doterivanja pojačala i drajvova, sve je selo na svoje mesto. Super zvuči u bendu, lepo se probija kroz mix. Barem na probi, nisam je svirao na svirci (ne još

).
Ja bih lično samo voleo da su magneti malo jačeg izlaza (to sam i njemu rekao), jer mi se bridge magnet malo učinio tanak u basovima, ali ima lepi twang Telca. Međupozicija, tj. kada rade oba singla na klinu je odlična, a na drajvu se gitara isto ponaša super. Sada ne mogu sa sigurnošću da ulazim u detalje, jer sam više bio skoncentrisan na probu, ovo sve pišem iz prisećanja na sam utisak koji je gitara ostavila na mene... Baš smo jamovali uz neki reggae pattern, ja sam pratio sa PRS-om, a majti je svirao neki laganiji solo na Telcu i na svom klonu Fulldrive 2, i to je bilo milina slušati...

(i za svirku i za zvuk)
E sad, dosta sam već sa majtijem razgovarao o izradi moje gitare, i mislim da ću/ćemo se ipak opredeliti za semi-hollow body varijantu (kao Thinline, samo bez f-rupe), koja će biti zatvorena pločom od javora od gore, da bi olakšali ipak malo gitaru, a i da bi dobili malo na glasnoći same gitare. Mada, sve je još uvek u fazi većanja. Takođe treba da vidimo da li ćemo stavljati neke nadrkane masnije singlove, ili ipak ići na P90 varijantu. U zavisnosti od izbora magneta, uslediće i prateća estetska rešenja (sa maskom, bez maske, kakva maska itd.). Videćemo