Haralampije wrote:nebojsak wrote:Hm, opet ti... pokaži mi ko je to pljuvao, mojne ta opšta mesta. Onaj ko voli analogno i lampu, taj će da drži tu stranu, najnormalnija varijanta. Ja imam ful lampaša i sve pedale su mi analogne (igrom slučaja, ne znači da imam nešto protiv digitalnih), kao i uglavnom svi koji su držali tu stranu u ovoj diskusiji. A i da nemam/nemaju, kakve to veze ima? Mnoge analogne stvari su mi trenutno (a neke i trajno) van dometa, pa neću srati po njima, nego ću balaviti što ih nemam. Ne kapiram tu logiku, prosto nešto volim ili ne volim.
suludo je da daš sve na Axe FX gedžet, za te pare ćeš kupiti bar 2 vrhunska lampaša koji te zanimaju
ali ovde na brdovitom balkanu a i sire davati 1700 i vise evra na gadget koji ima toliko opcija a na kraju iskoristis 20-25% za bilo koju vrstu svirke... ne znam. Malkice preterano...
preslusah sada malo demoe ovog AXE-a, i iskreno ne vidim svrhu kupovine takve sprave, ako je fora samo u Hi gain tonu. Na svakom kvalitetnijem procesoru se takav ton moze izvuci bez problema. Ono sto je uvek bio problem sa procesorima je emuliranje Clean i low-mid gain zvukova, koji uvek zvuce bez karaktera, nemaju udarac i karakter koji ima bilo koje pa i najlosije lampasko pojacalo. e sad po slusanju ove sprave stekao sam utisak da on to radi malo bolje od ostalih ,ali i dalje ga sije bilo koji lampas.
ovaj axe-fx ne moze da nabode ni ton pojacala
reci da si djitrista a ne volis lampu to je ono kao da kazes volim zene ali ne volim p...
Axe FX je pomalo promasen koncept.
Ali uđite u Montserat ili Kompas Point i raspitajte se da li imaju AxeFX, pa mi javite šta su vam odgovorili...
ja mislim da je osnovana fora u tome da su hteli da naprave nesto sto ce biti user friendly-je od gomile pojachala a ispalo je obratno.
i jel bilo price koji ce mi 70 simulacija i polemike,samo za tezgarose i sesn muzicare i sl,a pritom na njihovom sajtu vidim mnoge poznate face koji ga poseduju ....meni ovo sve deluje kao vise negativno nego pozitivno misljenje o ovoj spravici...naravno sve je to ok dok nema prozivke i vredjanja medju clanovima,i to mi je kul,retko se desi da neko nekoga napada i proziva(sem ako nije jew Henri u pitanju,njega svi treba da pljuju i prozivaju....dobro ajd i ministar Mladja,ako ovde pod nekim nickom.

....dobro ajde i Sasa Popovic)
maestro, kad si, izmedju ostalog naveo moj post:
nisam imao prilike da slusam/sviram ovo uzivo, al sam preslusao gomilu snimaka na yt, samo sam high-gain preskocio. i, sad, znamo kako to ide sa youtubeom - nisu preterano verni demoi, ali ova mashina bi trebala da je mnogo jednostavnija za snimanje od bilo kog lampasa, tako da tu ima veliku prednost na yt demoima. znaci, ima veliku prednost. e, sad, ja čikam bilo koga ovde da mi nadje bilo koji yt klip neke axe-fxove emulacije low-gain/mid-gain drajva nekog poznatijeg pojacala (ac30, jtm45, bassman,...), za koji ja ne mogu naci 10 (slovima deset) yt videa sa originalnim lampasem koji zvuce bolje. a, znate, lampasi se tesko snimaju - vrlo je malo takvih videa, zar ne. tako da ovo nije bila neosnovana pljuvacina.
a sto se tice poznatih faca, daj mi kontejner je
benih grickalica za nokte i neke povelike pare i ja cu u roku od pola godine na svom sajtu za prodavanje grickalica za nokte imati barem dvojicu poznatih gitarista koji kazu da ta grickalica optimalno sece nokte za sviranje gitare, da im je zbog nje tehnika leve ruke bolja nego ikad. i prodacu 5/6 tog kontejnera grickalica po najmanje 3x vecoj ceni nego obicne grickalice, mada mi to nece nadoknaditi ulozene velike pare, u ovom slucaju.
oprostite, malo sam popio, ali - my point is valid.
axe FX je MOZDA (kolko se meni cini) najbolji digitalni emulator pojacala i slicnih radosti, ali, aj da opet iznesem svoje misljenje: ne zvuci dovoljno dobro da bi zamenio pojacalo, barem u ovim low-gain i mid-gain situacijama. takodje, ne poseduje modele nekoliko meni jako bitnih pedala. nije dobro resenje za svakoga. moze da dobro da zvuci, ali ne kao lampas. koriscenje axe FXa je pravljenje kompromisa. ako uzmemo to da zelim da snimak mog benda predstavlja moj rad i mene (kao autora i kao nekoga ko se bavi muzikom jer ima tu potrebu), axe FX nikad ne bi zavrsio na tom snimku. za sviranje po kuci / tezgarenje / sviranje u nekom manje bitnom projektu / za dzinglove - je sasvim dovoljan. opet, da sam u takvoj situaciji da radim sve nabrojane stvari (a od toga nabrojanog samo sviram kuci), opet tesko da bih ga kupio, jer moj rig sa vrlo malim ulaganjima moze da pokrije sve zadate ciljeve, sa kvalitetom koji je iznad nivoa koji ocekujem za ove (manje bitne) stvari.
znate, ako napravim kompromis da u tezga bendu (ili kuci, na nekom manje bitnom projektu ili snimanju nekog dzingla) ne sviram bassmana, vec Axe FXovu emulaciju istog (za koji utvrdismo da nije to - to), onda mi je potpuno sve jedno ocu li svirati Axe FX za bassman ton ili neku pedalu (sansamp ili behringer kopuju, sve kroz normal kanal) + eq na svom ac30. to je neko moje razmisljanje - ili pravim ili ne pravim kompromis, kad je ton u pitanju.
a sto se tice efekata i tih synth zvukova, radije bih koristio komp i onaj mnogo dobri midi interfejs (sa podeljenim pikapom) sto je dersu negde izbacio bio. ono je mnogo mocnija stvar.