Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nebojsak

Re: Oprema Koju Imate

Post by nebojsak » 11 Jan 2011, 22:46

Pitanje u vezi ovoga (glupo mi da otvaram novu temu zbog problemčića koji će možda biti rešen već sutra kupovinom 1/4" nastavka za malu bananicu):

Da li je ikako moguće da mi Input bude preko USB interfejsa, a Output sa kartice iz konpa (pošto kapiram da se ovaj gedžet praktično ponaša kao dodatna kartica)? Mac je u pitanju, znam da na peceju ne može, a u dnu mozga mi negde stoji da bi ovde možda i moglo. Elem, problem je trivijalan - ne mogu da nađem 1/4" nastavak za malu bananicu sluški, tako da trenutno ne mogu da metnem da mi i In i Out budu na Behringeru :cry:

Kao što rekoh, signal je uredno prisutan u Cubaseu, a na VST Connections - Outpus ne uspevam da dodelim novi bus koji bi davao Out sa integrisane kartice.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Jan 2011, 22:48

Na Windozi garant ima.. a na mac-u.. trebalo bi.. prob'o i radi.

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Jan 2011, 22:50

Misliš mogu odvojeni In i Out po karticama svakako? Pa šta onda može da bude u pitanju :(

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Jan 2011, 22:53

Eh.. nemam ni mac, a ni taj uzb konjektor.. ali pogledaj po preferencijama i audio bay-u u cubaseu... ima mogucnost da se namesta to... ali nemoj da disableujes muzicku kartu...

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Jan 2011, 23:25

nebojsak wrote:Pitanje u vezi ovoga (glupo mi da otvaram novu temu zbog problemčića koji će možda biti rešen već sutra kupovinom 1/4" nastavka za malu bananicu):

Da li je ikako moguće da mi Input bude preko USB interfejsa, a Output sa kartice iz konpa (pošto kapiram da se ovaj gedžet praktično ponaša kao dodatna kartica)? Mac je u pitanju, znam da na peceju ne može, a u dnu mozga mi negde stoji da bi ovde možda i moglo. Elem, problem je trivijalan - ne mogu da nađem 1/4" nastavak za malu bananicu sluški, tako da trenutno ne mogu da metnem da mi i In i Out budu na Behringeru :cry:

Kao što rekoh, signal je uredno prisutan u Cubaseu, a na VST Connections - Outpus ne uspevam da dodelim novi bus koji bi davao Out sa integrisane kartice.
? Vozis cubase na osx-u pored Logic-a? Zasto pobgou? Ili teras windows na mac-u?
Koliko se secam u Cubase-u to namestas u vst connections dodavanjem posebnog out kanala. U Logic-u samo izaberes sta hoces kao input sta kao otuput.

MUzzY

Post by MUzzY » 11 Jan 2011, 23:29

@JCM800: Au brale, svaka ti cast na sklapanju :) Nisam imao prilike da probam dirtyfingers ali po demoima je dosta muljaviji od burstbuckler-a. Ovo je za tebe ;) http://www.bareknucklepickups.co.uk/main/

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Jan 2011, 23:31

Navika, pregledniji interfejs, veća baza potencijalnih pomagača :) Da se ozbiljno bavim ovim, terao bih Logic, ali pošto sam ultra amater hobista, mrzelo me da se bakćem po onom mraku.

Ali dobro me podseti, sad ću da probam u Logicu da li šljaka.

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Jan 2011, 23:46

Ista priča.

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jan 2011, 00:59

Proradilo, fala kurcu :) Mora da se pravi Aggregate device i onda da In i Out idu preko njega, ne može odvojeno.

Sad ćemo da vidimo koji amp emulator je zapravo the shit :)

MUzzY

Post by MUzzY » 12 Jan 2011, 11:44

nebojsak wrote:Proradilo, fala kurcu :) Mora da se pravi Aggregate device i onda da In i Out idu preko njega, ne može odvojeno.

Pa bas ti je Logic jednostavniji ako si "rekreativac" :) Al' dobro. I lakse ces naci AU verzije pluginova nego VSTi za mac (nisu iste vst verzije za win i osx). Batali Guitar rig i ostale gluposti koristi Amplitube3 za clean i cruncu i studio devil AMP pro za ostlo a cima sinisake-a da ti posalje impulse koje sam mu slao.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Jan 2011, 11:55

FUzzY wrote:
nebojsak wrote:Proradilo, fala kurcu :) Mora da se pravi Aggregate device i onda da In i Out idu preko njega, ne može odvojeno.

Pa bas ti je Logic jednostavniji ako si "rekreativac" :) Al' dobro. I lakse ces naci AU verzije pluginova nego VSTi za mac (nisu iste vst verzije za win i osx). Batali Guitar rig i ostale gluposti koristi Amplitube3 za clean i cruncu i TH2 Overloud za ostlao a cima sinisake-a da ti posalje impulse koje sam mu slao.
:1:

MUzzY

Post by MUzzY » 12 Jan 2011, 12:14

Ma kakav TH...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Jan 2011, 12:33

Fuzzy :lol:

Ubediste me da probam i ja taj TH ili Studi Devil, cu vas smaram uskoro xD

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jan 2011, 17:54

MUzzY wrote:

Pa bas ti je Logic jednostavniji ako si "rekreativac" :) Al' dobro. I lakse ces naci AU verzije pluginova nego VSTi za mac (nisu iste vst verzije za win i osx). Batali Guitar rig i ostale gluposti koristi Amplitube3 za clean i cruncu i studio devil AMP pro za ostlo a cima sinisake-a da ti posalje impulse koje sam mu slao.
Jedino što nisam uspeo da nađem za Mac do sada su odgovarajuće verzije Cubase/Nuendo (osim AI/LE), pošto je teže/do sad nemoguće razbiti dongle, pa sam ograničen na 2 MIDI trake po projektu, što ume biti zajebano kad jedna mora da ode na bubanj. Što se tiče pluginova, po javnim/privatnim prodavnicama™ :) obično ide u paketu AU/VST/RTAS i to sve, tako da to nije problem. Bukvalno mi se do sada nije desilo da ne nađem ono što tražim, i više od toga.

Amplitube mi se još ranije def pokazao najbolji za clean i crunch, ali me smara interfejs, nije sve na jednom mestu nego se mrdaš levo desno. Zato mi je Rig zgodniji, pregledan je (a btw, i kod njega uglavnom nije problem zvučno dok se držiš suvog klina. Čim se malo otpanji na crunch, pada ćebe preko zvučnika), i okej je ako se držiš kombinacije klin > modulacioni efekti. Videću sad kako će da primi pedale preko toga, preko ovog interfejsa. A ubedljivo najprirodnije rešenje koje sam otkrio do sad je Vintage Amp room, zvukovno gledajući, ali on od fičra ima samo Marshall/Vox/Fender + mrdanje pozicije majka na boxu. Ali zvuk rula što se realnosti tiče.

Ništa, ako me liftadžijstvo™ :mrgreen: još bude držalo, možda bih mogao da pređem def na Logic, zbog neograničenih MIDI varijanti. U tom slučaju te cimam čim zapne :mrgeen:

Odosmo u off :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Jan 2011, 21:27

MUzzY wrote:Ma kakav TH...
ćuti, šta ti znaš, ti si papučar...... :p :P :p :metal:

Post Reply