Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
tyler durden
MF veteran

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by tyler durden » 12 Jan 2011, 14:44

Zlo wrote:Al' do jaja mi to sa aukcijom.Ako neće da proda ispod 400 zašto stavlja početnu 10.Zar minimalna cena ne treba da bude ona ispod koje nešto neću prodati?Znači da je početna postavljena da zajebava ljude il šta ?
A i ti brate koji si ispaljen na aukciji...Šta ti je?Ono je toliko kičasta gitara da bi me bilo blam da pred narodom sviram na njoj. :metal: :metal: :metal: :metal:
Explorer bato.Gitara za muškarce .Gibson,Epiphone,Jackson,Hamer,Slamer,ESP,ltd .Ali explorer :metal: :metal: :metal:
Nisi i pravu. Zato što je to pravilo aukcije, i tako funkcioniše u celom svetu. Mi ne razumemo, jer nismo imali to, i sad kad imamo taj limundo i šta već, to polovično radi, tj nema sve opcije.

Početna cena nije tu da bi zajebavao ljude. Nego je to početna cena. A mimo toga možeš da namestiš najmanju moguću cenu ispod koje nećeš prihvatiti. Ta cena je tajna. I jednostavno kad se završi aukcija, najviši ponuđač ako nije premašio tu cenu, dobije generisanu poruku da nije dostigao minimalnu prihvatljivu cenu, i da nije dobio aikciju. I ako je aukcija počela od možda jednog dolara, a čovek ponudio 1000.
Zamisli da je početna cena ona najmanju koju bi on prihvatio. To bi značilo da svaka aukcija će biti preplaćena. Čovek traži jednu cenu, i to je početna, i sve preko je njemu do jaja, još bolja zarada. Složićeš se, to je malo nenormalno i glupo.
Džabe, to su pravila, i ne to ne funkcioniše tako. Ali opet, ti ne moraš da postaviš tu najmanju cenu koju prihvataš, i time se onda obavezuješ da ćeš prodati po kojoj god ceni da je dostigne.
Primer: Prodavao sam iphone u americi, početna cena 1 dolar. Najmanja koju prihvatam 250 dolara. Tel je prodat za 298. Toliku je cenu dostigao. Da je bilo ispod 250 ponuđač bi dobio poruku, da nije zadovoljio minimalnu cifru.
Jednostavno to su pravila, i tako funkcioniše ponuda akucije. To što ti misliš drugačije ili ti izgleda glupo i smešno je opet tvoja lična stvar. Ali za to su u pravu. Takav je sistem koji funkcioniše i takavi treba da bude. Pozdrav, odo sad, dosta sam kenjao.... :D :ziveli:
Last edited by tyler durden on 12 Jan 2011, 14:50, edited 1 time in total.

Zlo

Post by Zlo » 12 Jan 2011, 14:46

Ja sam savetovao klincima da izbegavaju takve oglase.I mislim da jesam u pravu.Postoje izuzeci ali previše retki.A i ta priča "idem u inostranstvo,trudna žena" mi je malo khm,khm... al možda si naleteo na fer trgovca koji malo opušta mušteriju tom pričomNA kraju krajeva,niste naručili samo jednu stvar pa i tu ide malo popusta.A i ko će ga znati?Ako su i prodavac i kupac zadovoljni to je dobra trgovina.

Tyler@ Ma ok.JA sam malo subjetivan jer su mi preprodavci gulili kožu kao klincu i volim ih koliko i policajce.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Jan 2011, 14:54

Izvinjavam se u napred što ovde ovo pitam. Ali najaktivnije je tema, i ne znam gde bi drugo postavio to pitanje.
Pitanje je za vas drugare novosađane. Jel ste u toku šta se dešava sa firmom PSP electronics. Vidim na sajtu da su se preselili posle nove godine. Ali stoji stari br telefona, i niko se ne javlja već danima, kapiram da je to na staroj adresi. Da li je neko malo upućeniji, i da li možda ima novi broj, ili neku drugu informaciju? Hvala.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 15:32

tyler durden wrote: Zamisli da je početna cena ona najmanju koju bi on prihvatio. To bi značilo da svaka aukcija će biti preplaćena.
Ne. Cena koju prodavac postavlja kao onu koju prihvata je nesto ispod vrednosti artikla. Ako se prodavcu posreci da ima puno ponuda, ima i zaradu. Ako ne, kupac prolazi dobro i dobija artikal po dobroj ceni. U suprotnom je cela aukcija lopovluk. Ovo sto ti govoris bi znacilo da svaki prodavac ima zaradu vecu od one koju zeli odnosno vecu od vrednosti artikla.

michabass

Post by michabass » 12 Jan 2011, 17:12

Shady wrote:
michabass wrote:ti plusevi i minusevi mogu da budu i kontraproduktivni a i lako zloupotrebljeni...
šta recimo da ti se navrze neki shady lik i da ti lupa minuse a ti ni kriv ni dužan? :bambi:
Shady nije isfrustrirani klinac, i to nebi radio. Ali bi se mnogi od vas navrzli Shadyu pa da mu bez ikakvog razloga lupate minuse, npr. iz zavisti? ;) Kako ste se ovdje zalaufali, očito da bi tako bilo. No.. imate mali problem.. spisak prezadovoljnih ljudi kojima prodao neki instrument vas demantuje. ;) A plus što bi uz negativnu ocjenu bi trebalo da navedete i neki razlog, gdje nebiste imali šta navesti. 8) Pozdrav.
Druže ne znam što si mene citirao? Jel ti misliš da si ti jedini shady lik? Ima shady likova pun *****. Shady je pridev tj "karakterna osobina" :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Jan 2011, 17:35

michabass wrote: Ima shady likova pun *****. Shady je pridev tj "karakterna osobina"
:lol:

Inače, ne može to da se lupa kako kome dune, valjda već samo po obavljenom poslu mož' da se oceni lik koji je prodavao stvar.

xspaceman

Post by xspaceman » 12 Jan 2011, 17:40

guv'nor wrote:
michabass wrote: Ima shady likova pun *****. Shady je pridev tj "karakterna osobina"
:lol:

Inače, ne može to da se lupa kako kome dune, valjda već samo po obavljenom poslu mož' da se oceni lik koji je prodavao stvar.
a kako ce se znati kad je obavljen posao i da li je obavljen kad na kp dogovor uglavnom ide preko fona ili na pp??
Last edited by xspaceman on 12 Jan 2011, 17:44, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Jan 2011, 17:43

Pa to će ili morati da sačeka neku drugu formu uplate ili možda potvrda od prodavca... Bem li ga kako to funkcioniše, ali ne verujem da se to radi onako po slobodnoj volji, to bi bilo baš nezrelo. :mrgreen:

xspaceman

Post by xspaceman » 12 Jan 2011, 17:53

guv'nor wrote:Pa to će ili morati da sačeka neku drugu formu uplate ili možda potvrda od prodavca... Bem li ga kako to funkcioniše, ali ne verujem da se to radi onako po slobodnoj volji, to bi bilo baš nezrelo. :mrgreen:
pa jeste....znaci na neku foru limunda ili sl...ali nemoj da ocekujes to od kp...bar ne u skorije vreme...izmene sajta kao sto ga oni rade( u hodu) nece doneti neke velike promene i novine! to bi ocekivalo vece zahvate i na dizajnnu a bogami i na bazi podataka i kodu...znaci verovatno neki sasvim novi kp, a za to treba malo vremena...prvo sve detaljno na papir, pa tek ondak na kodiranje i ostale vragolije! :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Jan 2011, 18:18

ili najjednostavnije kad bi dodali rivjue o svakom prodavcu. Pa koga ne mrzi da pise, napise dobre ili lose stvari, a ljudi koje zanima, procitaju s kim imaju posla... Bez ikakvih ocena, samo kako je tekao biznis i sl...

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 12 Jan 2011, 18:21

Ah bas sam psovao pre neki dan KP jer stavili one izmene a ono to ste vi predlozili (neki) :XD: :XD: :XD:

Pu bre.... :roll:

Jok, ajde sad da razvrstamo sve zivo - rubrika - zice za gitaru, rubrika samo trzalice za gitaru, rubrika samo kaisevi za gitaru, rubrika samo potovi za gitaru, rubrika samo magneti za gitaru, rubrika samo pojacala lampaska, rubrika samo tranz.pojacala, rubrika analogni efekti, rubrika digitalni efekti ITD ITD...

Znaci MNOOOGO GLUPA IDEJA!

Nekom ko ne posecuje ovaj forum a posecuje KP mnogo je lakse da otvori tubriku Git. oprema i tu da bude sve, a ne sad 17 puta da ucitavam novu stranu....

Koliko sam samo puta usao datrazim pedale a naleteo na extra pojacalo A NPR POJACALA NISAM NI TRAZIO TADA DA KUPIM ALI ETO ISPADNE ODLICNA KOMBINACIJA.....Ili obrnuto..... A inace da je bilo kao sto je sada 100% ne bih usao posebno da gledam pojacala....

Znaci mnogo glup potez KP..... Ovako ima manje stvari da se prodaju, ljudi ima manje stvari da nadju!

A STO JE NAJGORE, PROMENA NIJE DONELA NIKAKVU KORIST SAMO JOS GORU KONFUZIJU - ovo sto ja pricam su svi i provalili pa na onoj rubrici Git oprema 85% ljudi stavljaju oglase, kace i pedale i pjacala i sve zivo jer tu svi i stavljaju, to svi tu i gledaju niko nece skoro da okaci po onim posebnim rubrikama! Zato i ima samo po 5-12 oglasa i tol'ko!!! :XD:

znaci mnogo glup potez, daj vlast narodu i napravice se haos i rusvaj...... Ljudi su napravljeni da im stavis am i da rade onako kako im naredjujes!
Zato KP treba da diktira sta i kako a ne da uslisava svakojake predloge a pogotovo one lose....

Hm, moram da im pisem da vrate sve na staro....

A ono za pluseve i minuse je tek debilna stvar! Pa svi znamo da neki jedva cekaju to da bace rigotril tablete i da pocnu da lece frustracije i komplexe tako sto ce po ceo dan visiti i pritiskati minuse nekom tamo JER NIJE HTEO DA MU SPUSTI CENU ZA 5e pa covek ima komplexe sto je siromasan i ne moze to da kupi!

Ili npr svidja ti se neka gitara i hoces da je ti kupis - e ti lepo isklikces coveku minuse sa 15 akaunta da zastrasis potencijalne kupce i tako da osiguras da posten covek ne moze da proda gitaru sto znaci da ostaje tebi kad prodas sve sto imas iz kuce da je kupis!

I da naravno vas 99% odavde (ja sam 1%) bi shady-ju iskikcalo milion minusa a npr vas 90% nikad nista nije kupilo od njega i NIJE BILO PREVARENO OD STRANE NJEGA! Ali nema veze, radio mileva, price s'kolena na koleno i nema veze ajde da zapalimo coveka jer je rekao da zemlja nije ploca nego okrugla, a ni mi samo nismo bas sigurni dal je okrugla ili ploca.....al nije bitno, ajde malo da lecimo frustracije svoje i da se iskalimo na nekoj zrtvi jer njemu dobro ide!

U SRBIJI TI SVE MOGU OPROSTITI - I AKO SI GA OGOVARAO I AKO SI MU MISLIO ZLO I AKO SI MU KA RAO ZENU ALI USPEH NIKAKO!!!!

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Jan 2011, 18:23

Koliko sam ja skapirao do sad, poenta aukcije i jeste da je lutrija. Možda usere prodavca da se obogati, a možda kupca da dobije nešto po bagatelnoj ceni. U suprotnom, jebeš ti to, ispada da je prodavac u svakom slučaju pobednik. Oće piški, neće piški.

Kakva su pravila na eBay što se tiče te famozne minimalne cene, možda da nam kaže neko ko ima iskustva? Kapiram da je to reper za te stvari.

Btw, i meni je bilo zgodnije dok je na KP komplet oprema bila na jednom mestu.

edit: Joei, opet si jeo kaktuse?
Last edited by nebojsak on 12 Jan 2011, 18:37, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 18:36

nebojsak wrote:Koliko sam ja skapirao do sad, poenta aukcije i jeste da je lutrija. Možda usere prodavca da se obogati, a možda kupca da dobije nešto po bagatelnoj ceni. U suprotnom, jebeš ti to, ispada da je prodavac u svakom slučaju pobednik. Oće piški, neće piški.
Upravo.

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 12 Jan 2011, 18:37

nebojsak wrote:Koliko sam ja skapirao do sad, poenta aukcije i jeste da je lutrija. Možda usere prodavca da se obogati, a možda kupca da dobije nešto po bagatelnoj ceni. U suprotnom, jebeš ti to, ispada da je prodavac u svakom slučaju pobednik. Oće piški, neće piški.

Kakva su pravila na eBay što se tiče te famozne minimalne cene, možda da nam kaže neko ko ima iskustva? Kapiram da je to reper za te stvari.

Btw, i meni je bilo zgodnije dok je na KP komplet oprema bila na jednom mestu.

edit: Joei, opet si jeo kaktuse?
:bambi:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 18:42

nebojsak wrote: Btw, i meni je bilo zgodnije dok je na KP komplet oprema bila na jednom mestu.
Isti tuks. Koga zanima pogledace i jedno i drugo. :)

Sto se minusa tice... zar nije logicno da bi svako za svakog samo jednom mogao da glasa...?

Locked