andrej] wrote:pa da, ovoga se nismo odavno setili:
hands down, najbolja digitalna sprava za gitaru.
Ah, te pedale bazirane na ovome čipu http://www.banzaimusic.com/HT8950.html
Isto je mislim i Robot od Death by audio

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
andrej] wrote:pa da, ovoga se nismo odavno setili:
hands down, najbolja digitalna sprava za gitaru.
To se traziDushan S wrote:a možda će se pojaviti i neke digitalne sprave koje neće emulirati ništa, već će tražiti neka svoja rešenja i svoj zvuk.
+Hopkins+ wrote:Kao što sam rekao, ja bi ovaj Axe FX koristio kao procesor za efekte na keca.
Ili da sumiramo, sve je 1000 puta skuplje. Bas zbog svega toga sto si opisao. Te analog path, te mnostvo traka za snimanje i miksanje, kopiranje, bekap, te specijalna oprema za pripremu signala na traku (desetine hiljada dolara) te servicing svega toga, glava za snimanje (i brisanje mada to profi niko ne radi), capstan, pinch rollers a ne daj boze da rikne neki od motora iili konzola sa upravljackom elektronikom ili neko audio kolo (kanal). Kosta brale, a narod je ionako sve gluplji.Dushan S wrote: Ma nije samo fora da li je skuplji. Evo ortak mi ima ovde na raspolaganju jako dobar magnetofon i jako dobar analogni sto pa je prešao na to da radi in the box većinu stvari. Jednostavno nema smisla. Ljudi ne čuju razliku, između nekog plugina i komada hardware-a, između digitalno snimljene sprave i originala. Nije mu niko došao sa žalbom "e matori, zvuče ti sad lošije miksevi nego ranije" Jednostavno, retko kada se u stvarnosti snima nešto gde analogija zaista znači. Moraš da imaš dobro snimljene instrumente u rukama dobrih svirača, i da imaš skroz "analog path" do kraja. U praksi, miksaš sve i svašta, snimke gde je analogni sto nepotrebno maltretiranje. A inače, magnetofon je prva žrtva, još uvek se puno miksa u analognom stolu, sa analognim outboard-om, ali se ploče pripremaju u kompu i čak i ako su analogno snimljene prođu opet kroz PT. U suštini, jedino što sam ZAISTA mogao čuti golim uvetom je razlika kad su kanali sumirani kroz sto i u kompu, zato su i postale popularni ovi "analog summing boxes". Znači danas ti je uglavnom varijanta - radimo aranžman u kompu, snimamo žive instrumente u komp, editujemo, bacamo na trake samo zato ako želimo tu farbu, onda ide kroz C.L.Alge-a Wallace-a ili tako nekog Mixing ubice, i on to onda miksa kroz analogni sto sa dosta analognog outboard-a. Ali to ti je samo neki vrh ledenog brega u muzici, a imaš na jedno takvo izdanje 50 drugih gde budžeta i vremena nema. Evo recimo pogledaš spisak uradaka ovog lika:
http://en.wikipedia.org/wiki/Joey_Sturgis
Sve snimano direkt u komp, gitare i bas u POD (svtogrđe, ništa lampa), miksano i masterovano in the box. Da li bi bilo bolje da se ima para pa da čovek snima bendove drugačije? Kaže i on da možda bi, ali ko će to da plaća? On radi posao, bendovi zadovoljni, diskografska kuća još zadovoljnija.
Koje bendove? snima muziku za filmove. Sam ili sa iznajmljenim likovima cenim. Nema tu nijednog banda ili solo artiste na listi.Dushan S wrote:Evo recimo pogledaš spisak uradaka ovog lika:
http://en.wikipedia.org/wiki/Joey_Sturgis
Sve snimano direkt u komp, gitare i bas u POD (svtogrđe, ništa lampa), miksano i masterovano in the box. Da li bi bilo bolje da se ima para pa da čovek snima bendove drugačije? Kaže i on da možda bi, ali ko će to da plaća? On radi posao, bendovi zadovoljni, diskografska kuća još zadovoljnija.
Takvi su jos zeleni, nije to tako rano krenulo.mada kapiram da za ljude koji su odrasli svirajuci gitaru na kompu i modeling pojachalima, da im je zvuk Axe FX-a sirov i masan
A sto spamujes temuhands down, najbolja digitalna sprava za gitaru.
Koliko mi se cini, ne moras ti striktno da kopiras/emuliras neciji zvuk sa Axom. Ima sasvim dovoljno parametara da nadjes svoj zvuk, a svaka naredna sprava ce samo imati bolje opcije.a možda će se pojaviti i neke digitalne sprave koje neće emulirati ništa, već će tražiti neka svoja rešenja i svoj zvuk.
Hoce, ali Axe ce i dalje imati svoju primenu, zato sto je dovoljno dobar. Kao sto neko sada drzi G-Force u reku. A garantujem ti da ce vecina zaboraviti sta je to Marshall pojacalo (u onom obliku kakvim ga danas poznajemo) To je neminovno, pre ili kasnije. Fetisisti mogu da pisaju uz vetar koliko hoce, to nece promeniti situaciju.sutra ce taj Axe FX mzoda da zameni neka jos savrsenija sprava od nje...
Hoces da kazes da je logicnije da neko nabavlja ugalj, iscima se da sve to utovari u podrum, svakog se dana u toku zime budi u hladnom da bi zalozio pec i lozi je jos jednom ili 2 puta u toku dana NEGO da kada stigne grejna sezona jednostavno pritisne dugme i ne razmislja o tome. U mom selu ono prvo obicno rade ljudi koji zele da ustede kintu. Mozda mislis da to rade tradicionalno, zato sto su to radili njihovi ocevi i ocevi njihovih oceva itd.odavno postoji parno grejanje pa i dalje neko zeli da nalozi vatru
Dersu Uzala wrote:Useless piece of shit. Za mene. Zanima me muzika. Dok sam se bavio razlicitim talasnim oblicima signala, imao sam osciloskope i ton generator.
Al verovatno si to i pretpostavljao.
MUzzY wrote:Al' dobro za neku alternativu gde moras biti kul da bi te neko slusao ovo je idealna sprava.
cccira wrote:MUzzY wrote:Al' dobro za neku alternativu gde moras biti kul da bi te neko slusao ovo je idealna sprava.![]()
![]()
![]()
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests