Axe FX

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Axe FX

Post by cccira » 04 Feb 2011, 19:46

@ FUzzY: dodjes i napises:
MUzzY wrote:Al' dobro za neku alternativu gde moras biti kul da bi te neko slusao ovo je idealna sprava.
i onda si u fazonu "why so serious?"

Kaman men, ju ken du betr den det.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2011, 19:48

MUzzY wrote: Ne razumem kako ona sineWave pedala moze ikako muzicki da se upotrebi.
Upravo to govorim. Ne razumes - ne znaci da ne moze.
Mozes reci da ti se ne svidja, da je sranje i slicno ali ne i "ne razumem i zbog toga je neupotrebljiva". Totalna glupost.

Ne znam koji bendovi koriste pedalu.
Trazi na jutubu.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:53

cccira wrote:@ FUzzY: dodjes i napises:
MUzzY wrote:Al' dobro za neku alternativu gde moras biti kul da bi te neko slusao ovo je idealna sprava.
i onda si u fazonu "why so serious?"

Kaman men, ju ken du betr den det.
Aj ken bat aj vont. Sto si se ti nasao uvredjenim ne kontam?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2011, 19:53

MUzzY wrote:
sinisake wrote:Koji pravac, Mazi, jeba ga ti (Kordun ™)? Al' dobro, saznali smo ime jednog benda. :)
Sta koji pravac? Bilo koji koji alternativni :) White Stripes recimo ... citava filozofija gitarskog tona izgradjena oko necega sto zvuci ko pokvareni audio uredjaj...
To nije ton! To je TONCINA! :D

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 19:56

@ Funkomat: Mislim da ima razlike u "meni se ovo ne dopada al' ok kapiram kako moze da se iskoristi" i "meni je ovo totalno bezveze i ne mogu ni da zamislim kako bi ovo moglo da obogati bilo kakv muzicki dozivljaj". I onda lepo pitam za primer...

Eto, ovome jos samo fali onaj gajgerov krsh i ima da zvuci ko kuca :mrgreen: Bzzzzzzsshhhhhh ... eeeeggkrk! Ekstra ;)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Feb 2011, 19:58

Pa ja licno se nisam nasao uvredjenim, al' u tome sto si napisao nema postovanja (kog si se dotakao u nekom od narednih postova) prema sagovorniku, hence the odgovori koji su usledili.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Feb 2011, 19:59

MUzzY wrote:
sinisake wrote:Koji pravac, Mazi, jeba ga ti (Kordun ™)? Al' dobro, saznali smo ime jednog benda. :)
Sta koji pravac? Bilo koji koji alternativni :) White Stripes recimo ... citava filozofija gitarskog tona izgradjena oko necega sto zvuci ko pokvareni audio uredjaj...
Ok. Fala. Ne volem ni ja njih, ali ti si bas, bas iskljuciv. Ja prezirem samo funk, r&b, neke pravce mjetala, podosta fusiona, a ti CELU alternativu u isti kos trpas... nije u redu... :mrgreen: :lol:

I, da, ni meni se ne svidja ova pedala, i ne verujem da se moze koristiti za bilo sta fino, i djeneralno ™, vaznija mi je harma i melodija od zvuka, ali jope, nije svaki zvucni eksperiment (sve sto izlazi iz okvira kremastog tona) sranje, po sebi.

I, tako... :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 04 Feb 2011, 20:01

I opet digitalno vs. analogno ::ranting::

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 20:01

cccira wrote:Pa ja licno se nisam nasao uvredjenim, al' u tome sto si napisao nema postovanja (kog si se dotakao u nekom od narednih postova) prema sagovorniku, hence the odgovori koji su usledili.
Rekao sam da se trudim da ne vredjam sto znaci da ponekad i uvredim. Ne kontam samo zasto si se "pridruzio" grupi koja se nasla uvredjenom pa meni delis bambije?

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 20:03

ssmc wrote:I opet digitalno vs. analogno ::ranting::
Digitalne sprave nikad nece biti zvucno bolje od analognih (i da se skoncentrisemo sad samo na gitarska pojacala i pratecu opremu recimo) ali su se u mnostvu situacija pokazale kao i vise nego (dovoljno) dobre i kudikamo prakticnije...

sl0e

Post by sl0e » 04 Feb 2011, 20:04

cccira wrote: Btw. sto me podsetiste na gajgera, taman sam ga potisnuo iz secanja :(
Cira & geiger, sitting on the tree :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Feb 2011, 20:04

MUzzY wrote:@ Funkomat: Mislim da ima razlike u "meni se ovo ne dopada al' ok kapiram kako moze da se iskoristi" i "meni je ovo totalno bezveze i ne mogu ni da zamislim kako bi ovo moglo da obogati bilo kakv muzicki dozivljaj". I onda lepo pitam za primer...
Funkomat wrote:Ne znam koji bendovi koriste pedalu.Trazi na jutubu.
Eto, ovome jos samo fali onaj gajgerov krsh i ima da zvuci ko kuca :mrgreen: Bzzzzzzsshhhhhh ... eeeeggkrk! Ekstra ;)
Jebiga matori, ne svidja ti se i cao. Ti ces biti srecan sa axe-om, ja sa fazom i obojica srecni. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 20:06

sinisake wrote:
MUzzY wrote:
Ok. Fala. Ne volem ni ja njih, ali ti si bas, bas iskljuciv. Ja prezirem samo funk, r&b, neke pravce mjetala, podosta fusiona, a ti CELU alternativu u isti kos trpas... nije u redu... :mrgreen: :lol:

I, da, ni meni se ne svidja ova pedala, i ne verujem da se moze koristiti za bilo sta fino, i djeneralno ™, vaznija mi je harma i melodija od zvuka, ali jope, nije svaki zvucni eksperiment (sve sto izlazi iz okvira kremastog tona) sranje, po sebi.

I, tako... :ziveli:
Pa dobro, sta je White Stripes recimo?
"Kremast ton" je mnogo toga. Ima i kremast clean. Ima i lep i ruzan clean. Ima i lep i ruzan fuzz. Generalno su ruzni ili ih "umetnici" koriste na jako ruzan nacin. Kad bi samo znali koliko se svaki moderan fuzz git. zvuk pegla u studiju ne bi ga toliko hvalisali...

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Feb 2011, 20:08

Funkomat wrote:
MUzzY wrote:@ Funkomat: Mislim da ima razlike u "meni se ovo ne dopada al' ok kapiram kako moze da se iskoristi" i "meni je ovo totalno bezveze i ne mogu ni da zamislim kako bi ovo moglo da obogati bilo kakv muzicki dozivljaj". I onda lepo pitam za primer...
Funkomat wrote:Ne znam koji bendovi koriste pedalu.Trazi na jutubu.
Jebiga matori, ne svidja ti se i cao. Ti ces biti srecan sa axe-om, ja sa fazom i obojica srecni. :ziveli:
Ja cu do leta nadam se :) Lomio sam se izmedju JVM-a i Axe-a i idem na digitalnu varjantu jer jos uvek nemam para da priustim oba :(

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Feb 2011, 20:12

MUzzY wrote:Rekao sam da se trudim da ne vredjam sto znaci da ponekad i uvredim. Ne kontam samo zasto si se "pridruzio" grupi koja se nasla uvredjenom pa meni delis bambije?
Opet kazem, nisam se nasao uvredjenim. Meni bi geiger takodje bio besmislen u svakoj drugoj primeni sem sobnog igranja. U bend kad bih ga doneo, kolege bi me razapele na 4x12 kabined onog bassmana u lionu.
Dao sam ti bambije cisto kao najavu responsa koji je usledio. Eto, svestan si da si uvredio, tako da si i mogao da ocekujes onakve odgovore.

Ne razumem cemu tolika negativnost.

Post Reply