BLADE Texas Custom 20

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Jimmy Henderson

BLADE Texas Custom 20

Post by Jimmy Henderson » 07 Feb 2008, 22:53

Danas na poslu dobijem poruku. i pise
" gitara je stigla"
Zamislite moje veselje nakon 4 meseca strpljivog cekanja .....
na gitaru koju sam na slepo narucio . niti sam je imao u rukama. niti cuo kako zvuci .
sve zahvaljujuci Rocket Rollu koji mi je nesebicno pomagao i uveravao o izvanrednoj kakvoci i kvaliteti Blade gitara...
i verujte mi , koliko sam u pola sata u muzickoj radnji cuo, zamolivsi jednog odlicnog gitaristu iz Slovenije ( preuzima
radnju , pa me veseli da cu lakse pricati na "naskem" )
gitara je i VISE nego sta sam ocekivao , ispunila sva moja nadanja. ima ama bas sve sta trazim od jedne gitare.
sutra moram u banku da podignem pare , i u subotu cu je napokon dovesti kuci na "svadbu" :lol:

Kad sam je uzeo , ruka mi je odmah ZNALA da je to bas takav vrat kakav trazim !
tanak i nesto siri ( u odnosu na mog "stojadina" ko dan i noc)
prsti su mi skakali od radosti sta su napokon dobili slobodu prostora medju pragovima gledajuci na
to zbog oblika moje sake.
rado bih i dalje pisao o svojim impresijama , ali se bojim da cu postati previse subjektivan , pa ostavljam za
drugi put kad mi "mlada" dodje na probu.

ROCKETT :D HVALA !!!

Rocket Roll

Re: BLADE Texas Custom 20

Post by Rocket Roll » 07 Feb 2008, 23:03

Nema na čemu! Samo da je već jednom stigla i da ste vi ispunili davnašnju želju!

Važan dan. :D Evo dve slike Jimmyjeve gitare, za početak:

Image

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Feb 2008, 23:16

Aaah konacno je stigla :D

Pomno sam pratio situaciju (na jednom drugom muzickom forumu) i moram priznati da sam i ja bio nestrpljiv da vidim kako je sve ispalo na kraju

Srecno sa novom gitarom i naravno ocekujemo jooos slika i neke zvucne zapise ako je moguce? :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 07 Feb 2008, 23:43

Cestitke i od mene Texas je fenomenalan... probao sam ga u BGD vintage onaj plavi ma nije vazno koji je.... samo cepaj !!!! pozdrav...

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 08 Feb 2008, 00:04

Procitao sam ceo topic na tom forumu i iskreno,bese najiscrpnija rasprava o stratocasterolikim gitarama.Svaka cast svim ucesnicima debate.BLADE ima da sece samo tako

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 08 Feb 2008, 00:55

E stvarno je red da se stavi link do te kilometarske teme iz koje se izrodila ova gitara :)
http://www.elitesecurity.org/t274062-Ka ... nder-strat

Cestitam na kupovini :)

Sava

Post by Sava » 08 Feb 2008, 11:02

Čestitam!

Svi smo čekali tvoju gitaru zajedno sa tobom čini mi se kao kada se čeka rođenje deteta!

viden

Post by viden » 08 Feb 2008, 14:27

Čestitam!!!
Posebno mi je drago što se čekanje na kraju ipak isplatilo.

Sezax

Post by Sezax » 08 Feb 2008, 19:05

Ceastitamo!!!!!Da te sluzi jos 100 godina!!!Cak mi se i svidja kako izgleda!!(ovo izlazi iz usta osobe koja nije veliki fan strat oblika)

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 08 Feb 2008, 21:54

Cestitam na kupovini!Gitara izgleda bas extra.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 08 Feb 2008, 22:37

Sve chestitke i od mene. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Feb 2008, 22:46

Još par slika svega u vezi sa lepoticom...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Feb 2008, 23:05

Hoce biti neki demo zvuka?

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 09 Feb 2008, 23:30

Eto , nisam mogao pre ........ popilo se kafe , castilo se , pricalo se i sviralo se ............
Veoma , veoma me obradovalo da je ovaj gitarista iz Slovenjie BAS bio odusevljen sa Blade.
Ali i zanimljiva prica od njega........
Pa ljudi m0ji , on je i sam imao blade gitaru !!! i to ne samo tek tako , vec 15 godina !!!!!!!!
Od svih gitara , nju je najvise svirao po koncertima i zabavama.
Jedna od njegovih najdraze 3 gitare - uz Fendera strata - SRV , tu je i jedna prelepa PRS
toliko je bio dobre volje da je na moju molbu pristao da isproba moju gitaru sa para pojacala , da cujemo
kako sve to zvuci.
CCIRA , dobro si se setio kad si mi spomenuo zvucni zapis . i potrudio sam se da nadjem kameru.
Dosta toga je snimljeno , ali k vragu i djavlu , imam tehnicki problem da to posaljem.
slovenac je to sve isprobao na 3 pojacala
na bassmannu, Creamu i Statesmanu -dual.
iako me je upozorio da je sve to samo kao test proba gitara-pojacalo , strasno me se dojmio - BASSMANN !!!
da se laicki izrazim - ima visinu , dubinu i sirinu . Blade i Bassmann - ljudi moji ............
Odma do njih , izvanredno pojacalo - statesmann.
moj prvi dojam kod kuce ? FANTASTICAN vrat !!! vrat od 12i po cola , neverovatno kako mi lezi.
ko da ga je najprecizniji kirurg izrezao ( Videne , kad budes poznat kao vrhunski graditelj gitara , nadam se da se neces llutiti
kad ti budem trazio vrat kao sta ima ovaj blade )
NAPOKON mogu da sa lakocom izmenjujem hvatove i sola . a tek prostora za prste u solima .
i moja preporuka svim hevi metal fanovima - vrat je veoma brz ! iako sam sta simpaticno rece -Void , cikica u godinama
jos uvek mogu na toj djitri brzo - potegnuti :-))
A na onom forumu sam napisao da ce mi Tocak da padne ko tavce na gravce !:-)) zbog vrata .
molim vas da ne pomislite da sad dizem u nebo tu gitaru , ali najpre promislite o cemu rockett uvek prica
o KVALITETI !! i smatram da je Blade trenutno najjaci u odnosu cena- kvaliteta .
setite se legendarne rockettove izjave za Blade " minus ime na headstocku i minus dupla cena"
tacno tako ,upravo tako ! Da m i netko sad ponudi najboljeg strata od 2.000-3000 evra za mog Customa 20 ,
ne bi ga dao . Zasto ? Vrat , vrat , kvaliteta izrade i sound !
Odusevljen sam sa grafitnim Nut-om. da cujete kako "klizi" sa tremolom.
o samom zvuku necu pricati- cucete kad posaljem zvucni zapis.
Drago mi je da se levinson opametio i da je ugradio u Custom 20 gvozdjeni tremolo.
Taj Falcon .... jeste neobican. rekao bih , moje skromno amatersko misljenje , radi poput minijaturnog
floyd rose. Ako imam zamerku , onda je to rucica. Brate, ne lezi mi .
Sa trzalicom sviram uvek u poziciji izmedju prvog i drugog pikapa , pa mi jer taj tremolo ´"predugacak"
Mali je problem sta su aktivni pikapovi doneke tihi. najmanji problem , ionako nameravam da kupim lampasa.

da vam ispricam , ne biste verovali . Na stojadinu mi je bila muka da vatam G7 . isli su prsti , ali ..bemu ,
ili mi je brencalo ili zapinjalo. sa Blade je punoi lakse.
Kasnije cu jos napisati o gitari , kad se slegnu svi dojmovi.

Sava , pa usporedba ti je odlicna . kako i nemam naslednika , Blade mi je poput deteta i volim ga svim srcem.

Ne ocekujem da gitara sama svira i da sam "gotovi " gitarista. Ne.
ocekujem da jos dublje ponirem u svoju dusu , da upalim svetlo u svom srcu uz pomoc bluza.
da postanem jos bolji covek , pozitivan.
Dosad mi je sve to izmicalo , ali napokon sam se uverio da Duda Bezuha sve to odavno ima.
Moj duboki naklon Dudi. postujem svakog takvog gitaristu.

zahvaljujem se Knightu sta je uvrstio temu iz onog foruma. Verujte mi, vredi ga procitati.
Ne zbog mene, vec zbog rocketta.

Zahvaljujem se svima na iskrenim cestitkama.
i da ponovim reci rocket rolla za gitaru
"bolje od ovoga zaista ne moze , vec samo drugacije"
koje mudre reci...........

lepi pozdrav !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Feb 2008, 00:01

U jebote...
Covece ulepsao si mi zivot.
Jimmy Henderson wrote:Ne ocekujem da gitara sama svira i da sam "gotovi " gitarista. Ne.
ocekujem da jos dublje ponirem u svoju dusu , da upalim svetlo u svom srcu uz pomoc bluza.
da postanem jos bolji covek , pozitivan.
A za ovo gore ti treba dati neku nagradu...

Cestitke na gitari.
Primetio sam na slikama da je ta rucica cudno dugacka ali to je za onaj fazon da je propustis izmedju prstiju dok sviras ako znas na sta mislim...

Post Reply