sinisake wrote:Ali, molim te, shvati: ne plaćaju te da braniš Mesu. Voli je, ali ne krivi činjenice.
Hehe, ljubav je to, a ona pociva na krivljenju cinjenica. Placa ne bi bila dovoljan motiv za ovakve Derszuove istupe. Samo cista, slepa, nevina i naivna ljubav ovako moze da se izrazava...
Inace, od pre dva dana:

Nije to ljubav. Objasnio sam malopre, ali ajde i tebi licno, da se ne uvredis.
Kad ti kroz ruke prodju stotine i hiljade gitara i pojacala, ljubav (ona prva ljubav) vise nema smisla. Ja sam inzenjer po struci na zalost. Kao sto je pricala nasa bivsa profesorka srpskog (pomalo isfrustrirana kornjaca koja predaje srpski u elektrotehnickoj skoli) "glup, gluplji, najglupjlji, inzenjer". Iako je je to imbecilna prica jedne frustrirane kravetine koja nije mogla da nadje profesorski posao na fakultetu gde se izucava knjizevnost (seljanka) ima istine u toj neistini. Inzenjeri su krajnje pragmaticni ljudi. Napristrasni. Kurve. Daj im nesto lepse i bolje sutradan, i prestace da se kunu u sve ovo u sta su se kleli do juce. Inzenjeri vole igracke.
Kad smo to ustanovili, ponavljam, drkao sam se sa raznim igrackama celog zivota. Mesa Boogie igracke su i dan danas tu. Vrh vrhova. Neprikosnovene, pogotovu u tom obimu proizvodnje. Ne pricamo sad ovde o Howardu (frustriranom kretenu) Dumble-u, koji je za zivota napravio 300 pojacala. Pricamo o 60,000 pojacala koja sva moraju da rade isto i ne kostaju kao Dumble 5-6000 komad (kad su bila nova, ne mislim sad na ove imbecile kolekcionare koji mu dizu cenu u nebo a blage veze sa zivotom nemaju, jedini parametar u zivotu im je sto je kvalitetno a retko - ponuda i potraznja).
Za razliku od vecine (ok svih) vas, imao sam priliku da probam 100 pojacala za vikend. Svakog vikenda. 52 vikenda godisnje, 5200 pojacala. racunaj tako jedno 2-3 godine. Samo dve tri godine. Zapad. Imas radnje, desetine radnji sa muzickom opremom u istom bloku, vrata do vrata. Probao sam mozda 50 pojacala u Jugi za 28 godina, a onda sam probao na zapadfu 5000 pojacala prve godine. karirkiram, preterujem. Probao sam po 10-tak za vikend posto ja to volim da drkam do besvesti, smrkne se i Bogu i ljudima. Znaci 520 godisnje. Od tih par hiljada pojacala unazad 20 godina i hiljada gitara, dojadilo mi. Em sam inzenjer pa mi dovoljno ne da pregledam semu, nego samo da vidim spoljni dizajn i tonkse kontrole da mi bude jasno o cemu se radi. Em mi je dovoljno da provedem 5 minuta sad sa necim da mi bude jasno da li je winner ili loser.
Zamislite sebe u istoj situaciji. Ja ne tvrdim da ste glupi, ja tvrdim da ste neupuceni. Nagutah se i ja kojekakvih casopisa u ono vreme, i citajuci Guitar Player i guitar World 1978. mislio sam da sve to apsolutno jebe kevu, a ja sam jadno deriste iz Juge koje nema orasa. Sve sam hteo. Ali sad pricamo o krem de la krem. O profi opremi. Prema tome, dzaba sad bilo ono, zaljubio se u Boogie i ovo ono, sve te price zarad diskreditovanja matorog lovca izmedju Amur Darje i Sir Darje, Korejanca.
Poenta je da Boogie sve ove godine svirase Greatful Dead, Zappa licno, Metallica, Stonesi, Prince, Dave Gilmour licno (dan danas), Tallica, Dream Theater, Andy Timmons, Carlos Santana, mislim dokle da idem, imate sadasnju i istorijsku listu na sajtu. Marshalle su nekad vise svirali, i Fender naravno, dok nije naisao Boogie. Danas je najvise renomiranih muzicara koji sviraju Boogie (preko 300 izlistanih na Boogie sajtu). Nazdravlje.
Jel jasna poenta Srbine? Ne furas 'svoj' fazon zato sto si kul i protivrecis celom svetu, nego priznas ko je car. To je sad kao kad bi ja tupio (a ima i takvih) kako je Nissan Skyline najjaci auto ikada napravljen i Nissan najjaca firma u istoriji automobilizma. NIje bre. Ferrari je, Bentley je, Alfa Romeo je, Rolls Royce je, Jaguar je, Porsche je, Mercedes je, Lamborghini je, Lancia je.
Ne moze Audi, BMW, Ford, Chevrolette, Honda, Toyota, Citroen, renault, Peugeout, Zastava da prismrdi tim likovima bez obzira sto mi imamo i gotivimo Audi, BMW, Ford, Chevrolette, Honda, Toyota, Citroen, Renault, Peugeout i Zastavu. Budite objektivni.
Aj' ljubi vas matora drtina.