Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Oprema Koju Imate

Post by sinisake » 25 Feb 2011, 11:06

Ali, molim te, shvati: ne plaćaju te da braniš Mesu. Voli je, ali ne krivi činjenice.
Hehe, ljubav je to, a ona pociva na krivljenju cinjenica. Placa ne bi bila dovoljan motiv za ovakve Derszuove istupe. Samo cista, slepa, nevina i naivna ljubav ovako moze da se izrazava... :ziveli:

Inace, od pre dva dana:

Image

:mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Feb 2011, 11:10

sinisake wrote: Hehe, ljubav je to...
Gde je ljubav, tu je i vezanost. Ali: gde je vezanost, tu nema ljubavi :D

(Srećno, ja sam batalio pušenje pre godinu dana i preporodio se...)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Feb 2011, 11:18

I ja sam uspesno batalio, na cetiri godine, ovo je pokusaj broj 2... :mrgreen: Fala, enivej...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 11:20

Rocket Roll wrote:
Dersu Uzala wrote:...failure rate je ovde 4%...
Ovde. To "ovde" je rezultat čitanja onoga što je nekolicina ljudi, koji znaju za HC, znaju da upale kompjuter i koje nije mrzelo da kucaju, napisala. Pogledaj koliki je, po tim istim parametrima, failure rate bilo čega drugog - Soldano pojačala, Diezel pojačala, Bogner pojačala... Ispašće da je manji od 4%.

Prave cifre su verovatno šokantne. Da budemo pošteni, to verovatno važi i za svaku drugu kompaniju koja trenutno pravi pojačala. Stvari u masovnoj proizvodnji se više, jednostavno, ne rade kvalitetno - RoHS, "planirano zastarevanje", Kina i sve to.

Ali, molim te, shvati: ne plaćaju te da braniš Mesu. Voli je, ali ne krivi činjenice.

(PS, ovako privatno, molba: kad budeš imao priliku, sviraj Bognerov model Shiva. Jako me zanima kako radi u praksi, a nemam priliku da ga čujem ovde.)
Ovde? Pa te si izvore naveo. To je jedan od najposecenijih i najpoznatijih sajtova, gde ljudi ostavljaju najvise recenzija pojacala. Cenim da si upravo zato ti i otisao prvo i jedino tamo. Nadji probleme na drugim sajtovima. Stavise idi na http://forum.grailtone.com/ sajt gde su korisnici Boogieja (iako ces videti da imaju i driuga pojacala). Idi tamo gde je kritika najzesca. I javi mi sta si video. A na tom najposecenijem, najizvikanijem, najkomercijalnijem sajtu od svih (Harmony Central, koji je kao sto i sam znas kupljen od skora, mislim da je Guitar Center ili tako neko) gde su sve recenzije stare unazad 6 meseci do godinu dana (sve unazad 10 godina je izbrisano kad je novo vlasnistvo kupilo sajt) ovaj najgrdji odziv koga spominjes je 4%. To je najgori moguci negativni odzvi i 4% je. Na najgrdjem mogucem komercijalnom sajtu u svetu. Nemoj se pravis blesav :mrgreen:.

Soldano je kopija Mesa Boogieja, kao sto svi znamo, i ukupno su prodali u istoriji 5-10 hiljada pojacala za 25 godina (27 da budem precizan). Mesa Boogie je prodao samo Mark seriju u preko 30,000 primeraka, a sve ukupno oko 60,000 pojacala. Failure rate im je identican. Bogner je prodao u istoriji manje od 2000 pojacala (znam coveka licno i personalno). Diezel verovatno jos manje, ipak je firma novijeg daruma. Mada, mozda gresim za Diezel, morao bih da ih pitam. Diezel je daleko od kvaliteta MB, kako po zvuku prvenstveno, tako i po mogucnostima i izradi. to sto ti cujes su zvake. Price koje on placa u casopisima ili nebuloze sa ponekog sajta. Javi mi molim te, ko to svira Bognera i Deizel, posalji neke fotke. Ja sam vec poslao desetine i stotine fotki i linkova i intervjua, vizavi toga ko je sve svirao i ko svira Boogie-je.

Ono sto ti ne kapiras je da ne volim ja Boogieje tako sto sam se jedno jutro probudio na Zvezdari i procitao na nekom sajtu, video u casopisu, ili je moj jebac komsija imao Boogieja. Probao sam stotine pojacala bukvalno, upoznao stotine profi muzicara (hiljade ako racunamo hobiste i Jugovice), sto legendarnih sto studijskih. Posle svih pojacala koje sam ikada probao, ajde napokon sam probao i Boogie. Prvi put 1988. Do jaja. Ali nista zato, zaboravih, jebes jedan uzorak. Ali kasnije sam probao jos par stotina pojacala, i opet par Boogieja, i upoznao americke muzicare. Boogie je Rolls Royce kako muzike tako i izrade. Znaci ja sam zagotivio Boogie uzrocno-posledicno, tako sto nista vise nije radilo kao Boogie, a ne tako sto sam se prvo utripovao da je to neko cool ime ili da sam ja cool ako bas to imam. Mogu ja sebi da priustim i Traynora. I Alessandroa. Sa sve blokom od zlata. Morao bih da prodam automobil, ali nije bitno, imam Alessandro-a jeeee. Radi ko quratz taj Alessandro. Ja sam praktican covek. Das mi najvise opcija, najkvalitetniju izradu, za najmanje para!!!! Pa sigurno da cu da navijam za tebe. :bambi:

Elem, Bogner pojacala mi ne leze. Probao sam ih sva. Znam Reinholda, i nije problem da pozjamim od njega sta bilo. Ako je Boogie tesko nastelovati zbog miliona mogucih kombinacija, bogner je jos teze nastelovati sa onih par dugmica, jer ne znas uopste kako je Austrijanac to zamislio. Po meni, totalno nemuzikalno pojacalo. Nevezano za tehniku, kompresiju, ekvilizaciju, tone stack, gain stages, negative feedback loop, ovo ono. Nemuzikalno. Sterilno. Blize hi-fi pojacalu. Sto i ne treba da cudi, obizrom da covek ne zna ni da pusti muziku a kamoli da svira. Utripovao se da on hoce da pravi pojacala. Gotivas je lik, ali nikada nijedno njegovo pojacalo nisam jos pozeleo da sviram. Kamoli da imam. A mogu da ih dobijem za fabricku cenu. to ti nesto valjda govori.

E sad, ukusi se razlikuju. Ti ocigledno tu cujes kod njih sto ja ne cujem. Izvedba mu je naravno sjajna. On sad ima 'stanc' seriju a ona stara pojacala zove 'custom'. Nije nista custom, ali je hand made. Ne zajebavaju se momci oko toga. To radi, fercera, ne jebe iznenadjenja. Meni je zvuk ocajan, ali boze pomozi. Rekoh pre, daj mi par hi gain Hiwatta (DR-103RH bese) sto ih je svirao Alex Lifeson izmedju 1977 i 1980, i ja srecan. To i Mesa, i za mene kraj. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Feb 2011, 11:21

Dersu Uzala wrote: ...To je najgori moguci negativni odzvi i 4% je. Na najgrdjem mogucem komercijalnom sajtu u svetu. Nemoj se pravis blesav :mrgreen:.
Niko nije tako gluv kao onaj koji ne želi da sluša :roll:
sinisake wrote:I ja sam uspesno batalio, na cetiri godine, ovo je pokusaj broj 2... :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Feb 2011, 11:21

Rocket Roll wrote:
sinisake wrote: Hehe, ljubav je to...
(Srećno, ja sam batalio pušenje pre godinu dana i preporodio se...)
Ej ni ja ne pushim vec 8 dana! Jea jea, postajemo strejteri! :mrgreen: :ziveli:
Ja sam jednostavno prestao da palim za vreme gripe i kad mi je bilo bolje, nisam imao potrebu da ponovo zapalim... niti imam neku frku...a pushio sam oko kutiju dnevno 15ak godina.... Mozda kad bi radio heroin se takodje ne bih navukao? :lol: zezam se :mrgreen: . :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 11:42

sinisake wrote:
Hehe, ljubav je to, a ona pociva na krivljenju cinjenica. Placa ne bi bila dovoljan motiv za ovakve Derszuove istupe. Samo cista, slepa, nevina i naivna ljubav ovako moze da se izrazava... :ziveli:

Inace, od pre dva dana:

Image

:mrgreen:
Nije to ljubav. Objasnio sam malopre, ali ajde i tebi licno, da se ne uvredis.

Kad ti kroz ruke prodju stotine i hiljade gitara i pojacala, ljubav (ona prva ljubav) vise nema smisla. Ja sam inzenjer po struci na zalost. Kao sto je pricala nasa bivsa profesorka srpskog (pomalo isfrustrirana kornjaca koja predaje srpski u elektrotehnickoj skoli) "glup, gluplji, najglupjlji, inzenjer". Iako je je to imbecilna prica jedne frustrirane kravetine koja nije mogla da nadje profesorski posao na fakultetu gde se izucava knjizevnost (seljanka) ima istine u toj neistini. Inzenjeri su krajnje pragmaticni ljudi. Napristrasni. Kurve. Daj im nesto lepse i bolje sutradan, i prestace da se kunu u sve ovo u sta su se kleli do juce. Inzenjeri vole igracke.

Kad smo to ustanovili, ponavljam, drkao sam se sa raznim igrackama celog zivota. Mesa Boogie igracke su i dan danas tu. Vrh vrhova. Neprikosnovene, pogotovu u tom obimu proizvodnje. Ne pricamo sad ovde o Howardu (frustriranom kretenu) Dumble-u, koji je za zivota napravio 300 pojacala. Pricamo o 60,000 pojacala koja sva moraju da rade isto i ne kostaju kao Dumble 5-6000 komad (kad su bila nova, ne mislim sad na ove imbecile kolekcionare koji mu dizu cenu u nebo a blage veze sa zivotom nemaju, jedini parametar u zivotu im je sto je kvalitetno a retko - ponuda i potraznja).

Za razliku od vecine (ok svih) vas, imao sam priliku da probam 100 pojacala za vikend. Svakog vikenda. 52 vikenda godisnje, 5200 pojacala. racunaj tako jedno 2-3 godine. Samo dve tri godine. Zapad. Imas radnje, desetine radnji sa muzickom opremom u istom bloku, vrata do vrata. Probao sam mozda 50 pojacala u Jugi za 28 godina, a onda sam probao na zapadfu 5000 pojacala prve godine. karirkiram, preterujem. Probao sam po 10-tak za vikend posto ja to volim da drkam do besvesti, smrkne se i Bogu i ljudima. Znaci 520 godisnje. Od tih par hiljada pojacala unazad 20 godina i hiljada gitara, dojadilo mi. Em sam inzenjer pa mi dovoljno ne da pregledam semu, nego samo da vidim spoljni dizajn i tonkse kontrole da mi bude jasno o cemu se radi. Em mi je dovoljno da provedem 5 minuta sad sa necim da mi bude jasno da li je winner ili loser.

Zamislite sebe u istoj situaciji. Ja ne tvrdim da ste glupi, ja tvrdim da ste neupuceni. Nagutah se i ja kojekakvih casopisa u ono vreme, i citajuci Guitar Player i guitar World 1978. mislio sam da sve to apsolutno jebe kevu, a ja sam jadno deriste iz Juge koje nema orasa. Sve sam hteo. Ali sad pricamo o krem de la krem. O profi opremi. Prema tome, dzaba sad bilo ono, zaljubio se u Boogie i ovo ono, sve te price zarad diskreditovanja matorog lovca izmedju Amur Darje i Sir Darje, Korejanca.

Poenta je da Boogie sve ove godine svirase Greatful Dead, Zappa licno, Metallica, Stonesi, Prince, Dave Gilmour licno (dan danas), Tallica, Dream Theater, Andy Timmons, Carlos Santana, mislim dokle da idem, imate sadasnju i istorijsku listu na sajtu. Marshalle su nekad vise svirali, i Fender naravno, dok nije naisao Boogie. Danas je najvise renomiranih muzicara koji sviraju Boogie (preko 300 izlistanih na Boogie sajtu). Nazdravlje.

Jel jasna poenta Srbine? Ne furas 'svoj' fazon zato sto si kul i protivrecis celom svetu, nego priznas ko je car. To je sad kao kad bi ja tupio (a ima i takvih) kako je Nissan Skyline najjaci auto ikada napravljen i Nissan najjaca firma u istoriji automobilizma. NIje bre. Ferrari je, Bentley je, Alfa Romeo je, Rolls Royce je, Jaguar je, Porsche je, Mercedes je, Lamborghini je, Lancia je.

Ne moze Audi, BMW, Ford, Chevrolette, Honda, Toyota, Citroen, renault, Peugeout, Zastava da prismrdi tim likovima bez obzira sto mi imamo i gotivimo Audi, BMW, Ford, Chevrolette, Honda, Toyota, Citroen, Renault, Peugeout i Zastavu. Budite objektivni.

Aj' ljubi vas matora drtina. :ziveli:
Last edited by Dersu Uzala on 25 Feb 2011, 11:50, edited 3 times in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 11:44

Rocket Roll wrote:
Dersu Uzala wrote: ...To je najgori moguci negativni odzvi i 4% je. Na najgrdjem mogucem komercijalnom sajtu u svetu. Nemoj se pravis blesav :mrgreen:.
Niko nije tako gluv kao onaj koji ne želi da sluša :roll:
Sjajan reparte za pionire. Samo, ja nisam pionir. Ne dam se tako lako indoktrinirati. :kokice:

Ti bi bio opasan politicar, bez uvrede, tu u Juzi. Na citav traktat odgovoris besmislenom nesuvislenom opaskom, i raja se pomokri. Mnogo je lakse svariti komicni one-liner nego procitati i skapirati traktat. :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 25 Feb 2011, 12:30

Dersu imas li ti uopste neki zivot?? Micim ...od tolike stotine hiljada pojacala i gitara....pa tesko je stići raditi i nesto drugo...treba to sve isprobati, pa ondak svi ti sati na netu provedeni iscitavajuci sve te podatke i podatke o kojekakvim opremama, gedžetima i sl...ili si i to sve licno isprobao? a kad se na sve te sate doda i normalan zivot... kuća poso, poso kuća, porodica, odmori, letovanja,roštiljijade,Superbol,Americko rvanje i sl...Spavaš li ti uopste? :lol: Micim...svaka čast! :bow: Nisi ti đaba veliki vezir Iznogud! :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Feb 2011, 12:56

Dersu radi k'o kolubarska masina - 25 sati dnevno. To Crbine! :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Feb 2011, 13:36

Dersu Uzala wrote:....Rekoh pre, daj mi par hi gain Hiwatta (DR-103RH bese) sto ih je svirao Alex Lifeson izmedju 1977 i 1980, i ja srecan. To i Mesa, i za mene kraj. :ziveli:
U ono vreme nisu postojali Hi gain Hiwatt-i.Lifeson je mogao svirati samo običan DR103 model.Hi Gain serija je proizvodi od kada je neko ponovo otkupio ime Hiwatt pa je napravljena Hi Gain serija (naravno prave se i stare serije po kojima je Hiwatt i poznat).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 13:55

xspaceman wrote:Dersu imas li ti uopste neki zivot?? Micim ...od tolike stotine hiljada pojacala i gitara....pa tesko je stići raditi i nesto drugo...treba to sve isprobati, pa ondak svi ti sati na netu provedeni iscitavajuci sve te podatke i podatke o kojekakvim opremama, gedžetima i sl...ili si i to sve licno isprobao? a kad se na sve te sate doda i normalan zivot... kuća poso, poso kuća, porodica, odmori, letovanja,roštiljijade,Superbol,Americko rvanje i sl...Spavaš li ti uopste? :lol: Micim...svaka čast! :bow: Nisi ti đaba veliki vezir Iznogud! :ziveli:
Pricamo o dozivljaju unazad 35 godina. Par godina jesam iso probavao ale vikendom u Amerigi. Od 1992 do 1994. Otada mi donose na gajbu, nema potrebe da idem ja igde. Internet ne citam.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 13:55

ssmc wrote:
Dersu Uzala wrote:....Rekoh pre, daj mi par hi gain Hiwatta (DR-103RH bese) sto ih je svirao Alex Lifeson izmedju 1977 i 1980, i ja srecan. To i Mesa, i za mene kraj. :ziveli:
U ono vreme nisu postojali Hi gain Hiwatt-i.Lifeson je mogao svirati samo običan DR103 model.Hi Gain serija je proizvodi od kada je neko ponovo otkupio ime Hiwatt pa je napravljena Hi Gain serija (naravno prave se i stare serije po kojima je Hiwatt i poznat).

NE LUPAJ. Mogo bi bajke da ti pricam o Hiwattu. NIje to ovo danasnje djubre koje nude kao hi-gain reissue. Ostav. Guglaj ponovo. Uzgred, sad slusam hi-gain Hiwatta iz 1975. E sto volite da kenjate o svemu, a dupe niste pomerili iz te selendre. Cudo jedno. Jebote, ako sam ja bio takav, dabogda me grom ubio.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Feb 2011, 14:06

Ako si vec toliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiika mudrica, guglaj koje je i kakve Hiwatte (hi-gain) koristio Alex Lifeson na sledeca tri albuma iz 70-tih. Farewell of KIngs, Hemispheres, Permanent Waves. I prekini zaboga da seres. Prekinite, muka mi je. :povrac:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 25 Feb 2011, 14:22

Dersu Uzala wrote:Ako si vec toliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiika mudrica, guglaj koje je i kakve Hiwatte (hi-gain) koristio Alex Lifeson na sledeca tri albuma iz 70-tih. Farewell of KIngs, Hemispheres, Permanent Waves. I prekini zaboga da seres. Prekinite, muka mi je. :povrac:
Aj prekrati mi muke i nađi mi kataloški Hiwatt Hi Gain iz 70-ih.Aj molim te.

Post Reply