Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Varenika

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Varenika » 11 Mar 2011, 01:18

to je greota sta se radi s drvecem... Kako ono kazu, svaki covjek bi za zivota trebao da posadi barem jedno drvo, sto ranije to bolje, da mozes da ga gledas kako raste dok staris. Mene to jos ceka. A ko ima i voli gitare, trebalo bi za svaku koju posjeduje da posadi barem 2 komada!
Tako bi bilo i neke koristi od toliko stetocina wanabe gitarista, kolekcionara i ostalih profesionalaca..:ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 11 Mar 2011, 03:09

theTrooper wrote:Samo mi nije jasno sto je na obe gitare secen onaj cosak za kabal, nije valjda da toliko smeta konektor?
Kako na obe? samo na jednoj. Plan je bio da turim MIDI konektor tu, dok sam ja mentol skapirao da to vise nisu 25 i 13 pinski kablovi ko 80-tih proso voz. A MIDI jos stavio nisam. Polako, sutra je novi dan. :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Mar 2011, 11:01

Hvala Dersu za objashnjenja :ziveli:
A, naravno da sam chuo shta Paul na video-u kazhe, jbg, mora se imati u vidu 50 godina starenja, ali to je, kao i proces izrade, ono shto chini vintage gitaru, ne razumem, kad kazhem vintage gitare su bolje od novijih, pa razume se ako se uzme u obzir i to starenje etc...
Ali kolika razlika u akustichnosti na suvo, stvarno sam pao na dupe kad sam chuo, nebo i zemlja.

andrej]

Post by andrej] » 11 Mar 2011, 11:21

ja sam probao gitaru izlivenu iz jednog komada od nekog sintetickog, prototip neke, cini mi se belgijske (ili neka druga benelux zemlja) firme, doneo bio neki lik iz pg kad je probao fx550 kod mene. bila su neka 2 hambakera na njoj i to poprilicno sranje, al je wiring simpatican, jednim potom (probabli stereo) se dodaje drugi namotaj na hambakeru, inace je samo jedan povezan. moram priznati da je gitara zvucala poprilicno odlicno (malo je magneti jebu), da je bila vrlo prijatna za sviranje i da je prosto SABIJALA za leadove, i sa fuzzom i sa distom i sa od-om i kad se pojaca pojacalo. na toj istoj (mojoj) opremi sam probao i gibson sg i lp studio, kao i lp standard i nista nije bilo NI PRINETI ovome. a uzeo je za, cini mi se, 350e, polovnu, od porodice nekog lika sto ne zivi tu (mada mi je malo mutno secanje, mozda je to sa porodicom jedan drugi lik). e, sad, sasvim je moguce da je bash to odsustvo mikrosupljina u gitari ucinilo svoje, pa je ovo zato tako dobro zvucalo. bio je neki doublecut oblik na strat foru, otpr iste tezine ko strat, lakse nego strat iz 70ih, tako da pretpostavljam da su skinuli gustinu drveta tim materijalom. e, sad, jes da nema unutra vlakana, promene gustine i to, al je stvarno razbijala za leadove. klin je bio onako, mada ja generalno ne volim klin na hambakerima (osim kad su bas low-output), al ni singlecoil mod nije bio nesto.

Haralampije

Post by Haralampije » 11 Mar 2011, 11:28

Varenika wrote:to je greota sta se radi s drvecem... Kako ono kazu, svaki covjek bi za zivota trebao da posadi barem jedno drvo, sto ranije to bolje, da mozes da ga gledas kako raste dok staris. Mene to jos ceka. A ko ima i voli gitare, trebalo bi za svaku koju posjeduje da posadi barem 2 komada!
Tako bi bilo i neke koristi od toliko stetocina wanabe gitarista, kolekcionara i ostalih profesionalaca..:ziveli:
Kuca obiluje drvenarijom,od prozora i vrata,preko poda i namestaja..jos dodam na to stolove i stolice od punog drveta,pa police za knjige,radne stolove i ormane..otprilike bih morao da zasadim sumicu pout Topcidera i Kosutnjaka...ma kakvi to mora da bude teritorija kojom se krece garmispartenkirhenska fanta. :lol:

andrej]

Post by andrej] » 11 Mar 2011, 14:35

andrej] wrote:ja sam probao gitaru izlivenu iz jednog komada od nekog sintetickog, prototip neke, cini mi se belgijske (ili neka druga benelux zemlja) firme, doneo bio neki lik iz pg kad je probao fx550 kod mene. bila su neka 2 hambakera na njoj i to poprilicno sranje, al je wiring simpatican, jednim potom (probabli stereo) se dodaje drugi namotaj na hambakeru, inace je samo jedan povezan. moram priznati da je gitara zvucala poprilicno odlicno (malo je magneti jebu), da je bila vrlo prijatna za sviranje i da je prosto SABIJALA za leadove, i sa fuzzom i sa distom i sa od-om i kad se pojaca pojacalo. na toj istoj (mojoj) opremi sam probao i gibson sg i lp studio, kao i lp standard i nista nije bilo NI PRINETI ovome. a uzeo je za, cini mi se, 350e, polovnu, od porodice nekog lika sto ne zivi tu (mada mi je malo mutno secanje, mozda je to sa porodicom jedan drugi lik). e, sad, sasvim je moguce da je bash to odsustvo mikrosupljina u gitari ucinilo svoje, pa je ovo zato tako dobro zvucalo. bio je neki doublecut oblik na strat foru, otpr iste tezine ko strat, lakse nego strat iz 70ih, tako da pretpostavljam da su skinuli gustinu drveta tim materijalom. e, sad, jes da nema unutra vlakana, promene gustine i to, al je stvarno razbijala za leadove. klin je bio onako, mada ja generalno ne volim klin na hambakerima (osim kad su bas low-output), al ni singlecoil mod nije bio nesto.
http://www.aristidesinstruments.com/guitars-010-black
to je prototip (nije pre-production) ovoga, bez useka ovih i sa HH (ili HSH, ne secam se, to je bio vrlo turbulentan period), ostalo je sve isto. ova kosta 3500usd, a on je uzeo za 350e, u savrsenom stanju, skoro nesviranu. way to go!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 11 Mar 2011, 18:47

Dobro izgleda a taka joj i cena.

Mada sam ja stara skola. Mikropore ili ne mikropore, drvo je drvo. Nekako kapiram, nije prvo pocela muzika u necijoj glavi, pa kao aj da sednem da napravim neki instrument, pa kao od cega cu, zvezdane prasine, paucine, karbona, celika statijaznam statitrebastamitreba. Nego su baje verovatno sedele oko vatre , krkale neko meso i onako siti udarali kostima po nekom balvanu, pa onda drvetom o koske, pa drvetom o drvo, pa rzapni kozu preko supljeg balvana (kog pogodio grom pa ga izdubio jel), pa onda daj creva od tog bizona preko svega toga. Organski mi to nekako, instrument se razvijao zajedno sa muzikom od organskih materijala od pamtiveka. Sigurno su ovi likovi danas nasli materijale koji cak bolje rezonuju recimo, a skapirali smo svi da moze i beton i metla. Sve rezonuje tako da nema frke. Mozda ce jednom i gitaru od vode da naprave tako sto ce joj neko energetsko polje drzati u zeljenom obliku (dok serem :kokice: ).

Ipak je to (pra)istorija a i brate ja imam onaniju da ne kazem fetis na drvo. Na plastiku nemam, ni fiberglas, to mi je ok za skije i rekete, no problemo. Ali za instrumente, kad drzim to drvo u krilu, pa ga mazim dok gledam telly. Draze mi to drvo nego neka cica. Cice se sve na kraju ugoje i ostare, a drvo svakim danom sve lepse i sto je starije to bolje. Idem sad da pomazim svoje djitre. :mrgreen:

P.S. To verovatno dolazi sa godinama, kad sam bio mladjan momak ja, gotivio sam strogo ofarbane djitre. Ono, ako se nazire drvo uopste, to mi bilo sranje. Ko namestaj. Pa jos lakirano pa ovo ono, pa neka egzoticna drva, prosarana ovo ono. Sad mi je obrnuto, greota farbati u crno ili belo ili kako god ako je dobro parce. Ne mora ni da je neka egzotika drvo, ako je dobro parce tonski bilo cega, oraj, jasen, hrast, breza, javor, lipa, samo ga onako malo transparentno prosaras iz zajebancije ali volem da vidim to drvo da hebe oca. Ako je gitara farbana tuto-kompleto, onda mora da bude 'paintjob' (ne samo farba vec citava ideja) ono sidji do reke, stvarno mora da me impresionira. Ko na primer:

Image

Image

Ili:

Image

Image

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Mar 2011, 22:25

Andrejche.. hvala ti brate k'o bratu, al' jos ne'am nameru da prodajem bubreGi... ne' mi se rastaje od nji'

andrej]

Post by andrej] » 11 Mar 2011, 23:53

ne gubi nadu, evo vidis kako je ovog lika usralo. nikola iz fade-out sequence-a (pg) je uzeo neku bolestinu na les pol foru, francuski neki graditelj (zaboravih, cuo sam vec za tu 'firmu' bio), sa rebrastim javorom gore i push-push potovima kad ih nisi mogao naci i kostali su preko 20e, sve za ispod 1000e. nova je bila 3000. samo je bitno kretati se u sto sirim krugovima, jebes oglase, tamo se odma razgrabi. ovako, licno, mnogo se bolje prolazi. ja sam uzeo squier pojacalo (kao frontman 15g, moje prvo pojacalo) za 30e od nekog dzankija. isti lik je 2 dana kasnije prodao svog 70s strata (u blago sjebanom stanju) za 300e. cuda se desavaju.

evo (losih) slika:
Spoiler:
Image
Image

umart

Post by umart » 13 Mar 2011, 01:05

Image

:homer:

i to sto raniji to bolje.da bide sto mracniji. :metal:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 13 Mar 2011, 01:41

врат на овом GKGu је чиста еротика

Wook

Post by Wook » 13 Mar 2011, 22:24

Image
:cry:

Stanko

Post by Stanko » 13 Mar 2011, 22:56

uuuuuuu fensi, ima ram, ubacis sliku svoje drage :mrgreen:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 13 Mar 2011, 23:13

Stanko wrote:uuuuuuu fensi, ima ram, ubacis sliku svoje drage :mrgreen:
Koja papucara, svirao bi joj na uvce i kad stimujes gitaru :lol:

Tenji

Post by Tenji » 13 Mar 2011, 23:17

Bila bi fora da stavis sliku bivse, i onda kad njakas kaoss pad, ona pravi neke retardirane face. (khm, za osvetoljubive, khm :mrgreen: )

Post Reply