prava reč.. makete i to lošeA znaci tako?! Pa onda su to makete gitara a ne replike gitara.
(mozda je greska u kucanju...)
![]()
![]()

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
prava reč.. makete i to lošeA znaci tako?! Pa onda su to makete gitara a ne replike gitara.
(mozda je greska u kucanju...)
![]()
![]()
O tome bi trebalo neko drugi da brine i jednostavno ga uhapsi ... ja sam ovde navodio tehničke aspekte "instrumenata" zato što znam da onaj ko bi se polakomio već je izgubio moralni pa da ga urazumim prostim navodjenjem tehničkih anomalija.Postod jagoda na 01 Apr 2011, 13:41
Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Kada se govori o tom djubretu od "gitara" koje neki nazivaju klonovima ili replikama,
svi pricaju o tehnickom aspektu tih "instrumenata" o tonu, izgledu, kvalitetu izrade...
Zar je moguce da nikome ne smeta moralni aspekt te kriminalne aktivnosti ?
Pa slicna stvar je kod mnogo stvari, a gde je moralni aspekt da ti neko za nesto naplacuje 3-4 puta vise nego ostali samo zbog branda. Kopiranje izgleda necega pod meni nije nista nemoralno ili makar danas to nije - pa kod vecine stvari niko ne izmislja toplu vodu nego vidi sta je neko drugi napravio i napravi nesto slicno. Od auta do IT stvari ...jagoda wrote:Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Kada se govori o tom djubretu od "gitara" koje neki nazivaju klonovima ili replikama,
svi pricaju o tehnickom aspektu tih "instrumenata" o tonu, izgledu, kvalitetu izrade...
Ti prevaranti rade direktno protiv onih koji su ulozili citave svoje zivote, znanje i novac ,
da naprave instrumente koje mi toliko volimo i cenimo.
Da ne govorim o tome da su Fender , Gibson i slicne firme direktno uticale na stvarenje citavih muzickih pravaca i
kulture koja je vezana za tu muziku. Jednostavno, kreirali su zvuk u kome mi uzivamo.
Napravili su dizajn kome se mi divimo.
Ok, nisu oni to uradili zato sto vole mene, tebe ili Peru ili Miku. Radili su to za pare, i zaradili su iste u velikim kolicinama.
Ali njihova zasluga stoji. Uostalom, novac koji zaradjuju svakog dana, oni investiraju u stvaranje jos boljih instrumenata.
Ok 2, znam da nije lako izvaditi soma eur za gitaru. Neko jednostavno nema.
Onda kupis Squier, Epi, nesto trece, pa stedis lovu, na kraju kupis to sto ti treba.
Ali dati svoj novac tim kinesko / srpskim lopuzama ?
Ne razumem.
A iskreno zaboli me ona stvar za Gibsona i Fendera, te kompanije su ionako pohlepne da naplacuju nenormalne sume za svoje ime, i nije mi ih uopste zao. Niti jedne takve kompanije. Kad iskoriscavaju jeftinu radnu snagu u toj istoj Kini zarad profita onda im je Kina dobra a kad ih fejkuju onda se zale, licemeri. U ostalom ovi fejkovi nemogu nikako da im budu konkurencija, jer kostaju 10 puta manje i svaka budala zna sta je kupio. Opet cudno mi je kako ova drzava omogucava uvoz ovih gitara, jer su jelete nelegalne. Ima tu more gitara koje su po kvalitetu iste ili bolje od Gibsona i Fendera, samo mnogima nije dozvoljeno da prodaju na svetskom trzistu zbog copyright-a, (ali ima ih na ebay-u samo je stos sto ovi nasi lopovi uzimaju trecinu za PDV i carinu). Evo ti uzmi naprimer ovaj Tokai, Edwards, Bacchus, Navigator, bio je i Epiphone elitist do skora pa su ga zabranili u Americi jer je bio u rangu Gibsona a duplo jeftiniji, i jos neke high end gitare, koje su bolje cak i od Gibsonovih custom shop gitara koje kostaju po 5000$ nijima nije dozvoljeno da rade za internacionalno trziste, koliko ja znam, imaju samo jednog ili dva zastupnika u Engleskoj i Nemackoj mislim i to sa drugacijim oblikom glave. Mada ni te gitare ne bi bile jeftine, nisu jeftine pa se distributerima verovatno ne isplati ni da ih uvozi. Jer recimo da bi jedan Tokai LS 150 kostao oko 1500eur kod nas koji je u rangu Gibsona standarda, opet bi ljudi vise kupovali Gibsona samo zbog logo-a.jagoda wrote:Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Ti prevaranti rade direktno protiv onih koji su ulozili citave svoje zivote, znanje i novac ,
Da ne govorim o tome da su Fender , Gibson i slicne firme direktno uticale na stvarenje citavih muzickih pravaca i
kulture koja je vezana za tu muziku. Jednostavno, kreirali su zvuk u kome mi uzivamo.
Ok, nisu oni to uradili zato sto vole mene, tebe ili Peru ili Miku. Radili su to za pare, i zaradili su iste u velikim kolicinama.
Ali njihova zasluga stoji. Uostalom, novac koji zaradjuju svakog dana, oni investiraju u stvaranje jos boljih instrumenata.
Onda kupis Squier, Epi, nesto trece, pa stedis lovu, na kraju kupis to sto ti treba.
Ne razumem.
Amerikanci su najvece lopuze, ovi ti bar kazu istinu, jel te neko tera da uzmes fejka? Uostalom kad smo vec kod fejkova koliko od vas koristi leglne softvere na svojim kompjuterima? Ajde nemoj da smo licemeri, iste su stvari u pitanju...takav je kapitalizam svako gleda svoje dupe pa tako i ja i ti, da zalim korporacije koje zaradjuju milijarde i dajem svoju godisnju platu za Gibsona standarda koji spada u srednju kategoriju Gibsonove produkcije, ne hvala.jagoda wrote: Ali dati svoj novac tim kinesko / srpskim lopuzama ?
Nisu to kopije, kopija ti je Tokai i sl., ovo su fejkovi...sto se mene tice bolje je ustekati vise para i kupiti dobru gitaru koju ces da sviras mozda ceo zivot, onda to ni nema cenu prakticno, ali opet kazem, ako das preko 2000eur za Gibsona to ti nije garancija da je gitara vrhunskog kvaliteta, jeste dobra ali da li vredi toliko je pitanje, samo mnogi se tese cinjenicom da imaju taj logo na njoj, a opet i kasnije kad ju prodajes ima vecu vrednost bas zbog toga. Ma sta znam, sve je to individualna stvar, ja bih radije uzeo 3 polovna japanska les paula nego jedan novi Gibson. Ja imam recimo dobre gitare za koje sam stekao svaki dinar i ne kajem se, i to mi je dovoljno za ceo zivot jer sam samo rekreativac, samo nemam jos lampasko pojacaloHotstepper wrote: Jako je ruzhno osecanje kad za neshto dash ne malo para a na kraju opet nisi srecan, a to je sigurno sluchaj sa ovim kopijam.
Brate i te slike su sumnjive, ja sam provalio da kradu slike sa interneta i reklamiraju ih kao svoje na tim kineskim sajtovima, odi vidi, jbt. ladno slika gitare na nekom krevetu od nekoga sto prodaje na ebay-u, ili slicno....umart wrote:lazo,vrlo mudro zboris.
par dzeksonjara lajtvejt soloista koje vidjah na onim alibaba,tradetang i slicnim glupostima bejahu na oko jako,jako dobro odradjeni.
Da samo sto smradovi iz Gibsona ne dozvoljavaju njihovu prodaju, prave se samo za japansko trziste, isto kao i Tokai, i ostale gitare u rangu Gibsona. Taj Edwards bi kostao oko 1000eur, mozda malo jace kod nas...inace cuo sam mnogo pohvala na njihov racun, jeste da se vecinski deo proizvodnje obavlja u Kini od 2002 ali su ekstremno kvalitetne gitare, i prave se od druge vrste drveta tako da su lakse i mnogo su rezonantne a i kvalitet izrade je vrhunski.Milanares wrote:Ma Edwards Limited onaj sa Pageovim wiringom bih ja probao pre svakog Gibsona.
jagoda wrote:Moram da priznam da mi jedna stvar nije jasna.
Ne razumem.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest