Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by Solomon » 07 Apr 2011, 17:07

prosli puta sam svirao na ovom gornjem Classic-u, i meni se svidja zvuk, mozda su malo poskupi ali cini mi se da vrijede te pare :) :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Apr 2011, 17:19

Ovaj bass bi volio... :mrgreen:
[youtube]uBlILzKoSnM&feature=related[/youtube]

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Apr 2011, 10:55

Image
Rado bi ga posedovao :bow:

born_from_pain

Post by born_from_pain » 11 Apr 2011, 14:34

prodaje se jedan na kupujem-prodajem, juce sam gledao... oko 1.400 e. ... :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Apr 2011, 16:37

1600e
1400 mi fali xD

bleach

Post by bleach » 11 Apr 2011, 19:55

nemanjavelimirovic wrote:Ovaj bass bi volio... :mrgreen:
[youtube]uBlILzKoSnM&feature=related[/youtube]
Ima jebeno dobar zvuk,koji sam oduvek zeleo,al je ruzan u pm :D :mrgreen:

gricko

Post by gricko » 13 Apr 2011, 09:29

Image
ja bih molio da se obrati pažnja na ponašanje.

Bozha

Post by Bozha » 13 Apr 2011, 21:50

bleach wrote:Ima jebeno dobar zvuk,koji sam oduvek zeleo,al je ruzan u pm :D :mrgreen:
O, da... Moras da furas Ostin Pavers fazon da bi tako nesto stajalo! ;)

andrej]

Post by andrej] » 13 Apr 2011, 22:14

to je najprecenjeniji bas ikad, al mi se svidja. dinamike nidje. moze da se svira samo neki agresivni picking ili fingerstajl (mulj+metal prizvuk).

Cope

Post by Cope » 13 Apr 2011, 23:53

Lemiju da sagrade spomenik, da nije njega ko bi normalan svirao tako ružan bass i to bez trzalice :povrac:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Apr 2011, 00:19

Pa ovo je napravljeno za trzu :D. Jos ako ima tacnu preko bridz pikapa da naslonis ruku... :metal:

gricko

Post by gricko » 14 Apr 2011, 11:52

Bozha wrote:O, da... Moras da furas Ostin Pavers fazon da bi tako nesto stajalo! ;)
andrej] wrote:to je najprecenjeniji bas ikad, al mi se svidja. dinamike nidje. moze da se svira samo neki agresivni picking ili fingerstajl (mulj+metal prizvuk).
Cope wrote:Lemiju da sagrade spomenik, da nije njega ko bi normalan svirao tako ružan bass i to bez trzalice :povrac:
theTrooper wrote:Pa ovo je napravljeno za trzu :D. Jos ako ima tacnu preko bridz pikapa da naslonis ruku... :metal:
ljudibre, o čemu vi pričate????? da li je iko od vas ikada u rukama imao rickenbacker??? je li se neko od vas nekada popeo na binu sa njim?
da ima neck dive, ima. fakat. da ima kilažu, ima.
estetika? stvar ukusa. meni je fender tuga. mislim....
dinamika? mutan? evo ga, stoji pored thumb-a i kida ga za doručar, ručak i večeru. t ima jači signal jer je aktivan, al' ne treba to mešati sa dinamikom.

najiskrenije - pun mi je kufer trolova i tinejdžera koji po forumima prosipaju dubokoumne misli, a nisu kroz ruke proturili ništa sem astera i taraba što se u prostorijama rentaju za 100 kinti.

the bassman

Post by the bassman » 14 Apr 2011, 14:06

:XD: Ova zadnja ti je bila bas butalna :XD: ali istinita

Da pitamo njega sta misli o Ricku
Image

Uploaded with ImageShack.us

Zoxybass

Post by Zoxybass » 14 Apr 2011, 15:30

Pa dobro,nije veliko dodatno ulaganje u trzalicu....

Stvarno ljudi,znam da u pravilniku ne stoji da je zabranjeno pisati gluposti ali opet smanjite malo.Meni se mnogi vrhunski i skupi basevi i pojačala ne svidjaju ali sigurno neću reći da su s..nje nego da se meni ne svidjaju. :cao:

andrej]

Post by andrej] » 14 Apr 2011, 17:00

gricko wrote:
Bozha wrote:O, da... Moras da furas Ostin Pavers fazon da bi tako nesto stajalo! ;)
andrej] wrote:to je najprecenjeniji bas ikad, al mi se svidja. dinamike nidje. moze da se svira samo neki agresivni picking ili fingerstajl (mulj+metal prizvuk).
Cope wrote:Lemiju da sagrade spomenik, da nije njega ko bi normalan svirao tako ružan bass i to bez trzalice :povrac:
theTrooper wrote:Pa ovo je napravljeno za trzu :D. Jos ako ima tacnu preko bridz pikapa da naslonis ruku... :metal:
ljudibre, o čemu vi pričate????? da li je iko od vas ikada u rukama imao rickenbacker??? je li se neko od vas nekada popeo na binu sa njim?
da ima neck dive, ima. fakat. da ima kilažu, ima.
estetika? stvar ukusa. meni je fender tuga. mislim....
dinamika? mutan? evo ga, stoji pored thumb-a i kida ga za doručar, ručak i večeru. t ima jači signal jer je aktivan, al' ne treba to mešati sa dinamikom.

najiskrenije - pun mi je kufer trolova i tinejdžera koji po forumima prosipaju dubokoumne misli, a nisu kroz ruke proturili ništa sem astera i taraba što se u prostorijama rentaju za 100 kinti.
meni je se mnogo svidjao, dok ga nisam probao licno. izgleda mi kul skroz. siguran sam da je primerak koji sam probao skroz ispravan (samo barem 20-30 godina star). uz njega sam probao nekog skvajer jazza (classic vibe il tako nesto). aj, priznajem, rick ima manji output, al to nije uticalo na moj sud, jer sam ga pojacao da nadoknadim. recimo da ga je skvajer POJEO sto se tice fingerstajla, zvuci mnogo bolje i punije, ima vise low-enda i muda. na skvajeru moze da se slepuje (mada ja ne volim), na ricku ne. skvajer bolje zvuci sa emulacijom svt-a nego rick. rick te tera da ga sviras ko gitaru. meni se svidja onaj malo metalkasti zvuk njegov. kad ga sviras na fingerstajlu - mutljavina (mada moze da se namesti da nije, al onda fali basa). nidje dinamike - il se cuje, ili ne, izmedju je vrlo usko. sav je u srednjima i zesce se probija, al ne zvuci kao bas, nije band-friendly. definitivno za sviranja trzom. lepse radi pod drajvom (i muffom) od skvajera. jako ogranicen instrument - ako svirate onih 3% muzike na koji lezi (a taman ima 3% muzike na kojem bi on stvarno zvucao bolje od ostalih baseva), onda kul. u suprotnom, bacanje para. meni su stingray i fender jazz najbolji, ne volim ove moderne.

Post Reply