Audio wrote:Najbitnija stvar je da drvo prenosi vibracije i da se cela gitara "trese" kada sviras. Moja je kao akusticna. Zato je i volim najvise.
Taj model iz 1983 je zamisljen da bude sto vise drveta a i da se ustedi jer je tada Fender bio u krizi. Nema rupa za teardrop
prikljucak, nema rupa u drvetu za duple magnete, nema one rupetine kroz koje se provlace zice. Puno drvo !!!! Zvuci neverovatno.
Mnogo je ona bolja kao gitara nego sto sam ja svirac za nju. Ja sam u funky-jazz fazonu a ona je napravljena za agresivno rokanje.
Da bi se doslo do tako punog drveta morao je biti izmisljen Freeflyte tremolo zbog koga je ovaj model izmedju ostalog i postao
nepopularan. Navodno gubi stim. Uz malo znanja i vestine to se da srediti sto sam i dokazao za potrebe neke rasprave sa drugog,
stranog foruma. Snimao sam klip gde se moze cuti kako radi besprekorno.
http://www.youtube.com/watch?v=upNdI_UfZx8
Znam da zvuci kao da je prodajem.Jeste, hvalim je ali nikada je necu prodati. Hocu samo da potvrdim da je najbitnije drvo,kako
kvalitet tako i sama kolicina drveta da bi se dobilo to vibriranje koje je karakteristicno za dobrog fendera.
Za dva dana vidim oglas na K/P.