Dobar stratocaster, mit ili činjenica?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?

Post by Haralampije » 06 May 2011, 11:51

Audio wrote:Najbitnija stvar je da drvo prenosi vibracije i da se cela gitara "trese" kada sviras. Moja je kao akusticna. Zato je i volim najvise.
Taj model iz 1983 je zamisljen da bude sto vise drveta a i da se ustedi jer je tada Fender bio u krizi. Nema rupa za teardrop
prikljucak, nema rupa u drvetu za duple magnete, nema one rupetine kroz koje se provlace zice. Puno drvo !!!! Zvuci neverovatno.
Mnogo je ona bolja kao gitara nego sto sam ja svirac za nju. Ja sam u funky-jazz fazonu a ona je napravljena za agresivno rokanje.
Da bi se doslo do tako punog drveta morao je biti izmisljen Freeflyte tremolo zbog koga je ovaj model izmedju ostalog i postao
nepopularan. Navodno gubi stim. Uz malo znanja i vestine to se da srediti sto sam i dokazao za potrebe neke rasprave sa drugog,
stranog foruma. Snimao sam klip gde se moze cuti kako radi besprekorno.

http://www.youtube.com/watch?v=upNdI_UfZx8

Znam da zvuci kao da je prodajem.Jeste, hvalim je ali nikada je necu prodati. Hocu samo da potvrdim da je najbitnije drvo,kako
kvalitet tako i sama kolicina drveta da bi se dobilo to vibriranje koje je karakteristicno za dobrog fendera.

Za dva dana vidim oglas na K/P. :lol:

andrej]

Post by andrej] » 06 May 2011, 11:55

renesansni uradak :P :D :ziveli:

Audio

Post by Audio » 06 May 2011, 14:02

Ha,ha, koje ste vi kolege, u p.... materinu !!! Nema sanse da je prodam. Imam je jako dugo, emotivno sam vezan za nju
iako nikad nije bila gitara za mene. A i obecao sam je vec klincu koji ima 4 god. i koji je poceo polako da uci da svira .
Jeste malo treca zica out of tune ali to su nove zice, stavljene isti dan. Ma ja tremolo ne korisitim svakako, ali to ipak
moze da radi odlicno. U tome je bila poenta mog snimka a mi svakako odstupamo od teme.

Bravo Cortex !!!! Sad bar znam sa kakvim sluhistima imam posla . :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 06 May 2011, 14:08

Rocket Roll mislim da si pravu, dodao bih to da ako imaš zvuk u svojoj glavi ostaje samo agonija da ga pronađeš negde na kugli zemaljskoj, poenta je verovatno u "tajnim" sastojcima koji čine baš tu traženu kombinaciju basa, trebla, midla, štagod, a da ne bude sterilno... posedujem american standard 1994. god. cirka 4 kg i od skoro Squier CV 60 otprilike duplo lakši i mogu da kažem da redovno ne mogu da se odlučim koju ću da ponesem na probu, svaka ima svoj karakter, kolege iz benda me pitali zašto sam kupio "istu" gitaru, kad sam probao jednu pa drugu složili su se da su nebo-zemlja razlike a opet svaka na svoj način dobra, postaviću klipove kako bi komparacija bila jasnija.
Audio imao sam prilike da sviram two knob-a i ok je sasvim, što se tiče akustičnih svojstava drveta svoju tehniku baziram na H-žici metodi i "prigrljivanju" tela gitare uz sopstveno kako bih mogao da osetim šta se tu dešava sa vibracijom, takođe klasičan odziv na sustain itd...
mož' da mislite kako me je gledao prodavac iz radnje dok sam izvodio ovaj vudu ritual :shock: ali baš me briga, mogu samo da zaljučim da ima razlike, uvek...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 May 2011, 14:18

Ljudi kažu "Strat ton" a misle na milion različitih tonova - puno srednjih, skupovani srednji, "staklen" ton, "boomy" bas... a kada im ponudiš jedan Strat (ili jedan magnet) koji daje većinu tih tonova, kažu da zvuči sterilno!
Da, eto, moji SC noiseless su stekli taj neslavni epitet sterilnih magneta... A mislim da su bas opako versatilni ™ :) I, da, prilicno su moderni, sto je za strat pravovjernike ravno blasfemiji... :D

SonicX

Post by SonicX » 06 May 2011, 15:22

:bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 06 May 2011, 15:34

Audio wrote: Bravo Cortex !!!! Sad bar znam sa kakvim sluhistima imam posla . :ziveli:
Mmm nisam mislio nishta loshe, ochito je gitara boli glava ali da, chuje se chim krene klip da ti je 3-a out of tune, a s obzirom da si junachki nalego na tu ruchicu :D i posle toga je ostalo sve kako je i bilo na pochetku klipa + kazhesh da su bile nove zhice = odlichan tremolo :ziveli:

Jesus Christ Nemanja ovaj je gore u ljubavi sa gitarom nego ti sa tvojim pevcem...tj telcem. :mrgreen:

Moj brat jedan dosta stariji ima Strata amera ne znam koja godina ali neshto je budzhen, ima 22 praga, floyd rose (haha ali onaj lo-pro ne vidi se skoro uopshte), natural finish jako lepo izgleda gitara, imao je bre preko 30 god a chovek je spavao s gitarom u krevetu lol

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 May 2011, 15:41

Cortex wrote:
Jesus Christ Nemanja ovaj je gore u ljubavi sa gitarom nego ti sa tvojim pevcem...tj telcem. :mrgreen:

Moj brat jedan dosta stariji ima Strata amera ne znam koja godina ali neshto je budzhen, ima 22 praga, floyd rose (haha ali onaj lo-pro ne vidi se skoro uopshte), natural finish jako lepo izgleda gitara, imao je bre preko 30 god a chovek je spavao s gitarom u krevetu lol
Ja se shvaleram redovno po pitanju gitara, tako da...dal je ljubav ili sex, ko ce ga znati :rlol:
Spavao sam jednom sa pedalama u krevetu, jer sam zakuntao pri raspakivanju opreme pa su sve pedale ostale na krevetu pored mene koji sam pao na isti. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 May 2011, 16:12

Ih, kolko puta sam spavo sa djitrom. Sviruckam u krevetu i blejim u tevejo ili slusam radijo recimo, i zakuntam. Izubijam se svud po telu. Ali ne vise, davno je to bilo kad sam sanjao da postanem zvezda podruma i suterena. :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 May 2011, 16:15

Eh...

cimni jednu tog skupog pica i za me, Djede... :mrgreen: :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 06 May 2011, 17:51

Dersu Uzala wrote:Ih, kolko puta sam spavo sa djitrom. Sviruckam u krevetu i blejim u tevejo ili slusam radijo recimo, i zakuntam. Izubijam se svud po telu. Ali ne vise, davno je to bilo kad sam sanjao da postanem zvezda podruma i suterena. :mrgreen:
Priznaj....pao je ultimatum od gospodje Uzale-ili ona ili ja. :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 May 2011, 17:57

Ma jok, ovo je bilo davno kad nisam jos naseo trikovima tipa 'aj da zivimo zajedno' i slicne fore. Otkako sam poceo da zivim sa gospodjama, gospodjicama tacnije, nisam valjda blesav da me uhvate sa gitarom u krevetu. Tons of 'splaining to do. :mrgreen:.

Generalno, kad bolje razmislim, gitara i zensko nikako ne idu ako ti se ova druga useli na gajbo. Sem keve naravno. Eh stara dobra vremena. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 May 2011, 17:59

sinisake wrote:
cimni jednu tog skupog pica i za me, Djede... :mrgreen: :ziveli:
Nisi u toku, apstiniram odavno. malo da se dovedem u red, podashishao sam se i bachio na shport.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 06 May 2011, 18:10

Dersu Uzala wrote:Ih, kolko puta sam spavo sa djitrom. Sviruckam u krevetu i blejim u tevejo ili slusam radijo recimo, i zakuntam. Izubijam se svud po telu. Ali ne vise, davno je to bilo kad sam sanjao da postanem zvezda podruma i suterena. :mrgreen:
:1:
Moj strat je dobar strat, ergo - činjenica. A dobio sam ga od žene pa ti vidi...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 May 2011, 21:03

Moj strat je dobar strat, ergo - činjenica. A dobio sam ga od žene pa ti vidi...
:1: :ziveli:

Post Reply