Da prochitash ovu temu, jer cesh u njoj naci odgovore na pitanja koja te interesuju. Nije dovoljno samo da ukucash u search "setup gitare".
Dobrodoshao na forum

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Cortex wrote:Shta da radish?
Da prochitash ovu temu, jer cesh u njoj naci odgovore na pitanja koja te interesuju. Nije dovoljno samo da ukucash u search "setup gitare".
Dobrodoshao na forum
Ma meni su te opruge oduvek delovale nedovoljno dobre, mučila me ta tenzija a i sam rad bridge-a u više navrata, nego nikako nisam uzimao da ih menjam. Hvala za savet još jednom, videću da uzmem ovih 5 komada, pa ćemo videti kakav će rezultat da bude.mislim_stvarno wrote:kontam da su ovo dosta stare opruge, pa su se prilicno istegle jer je ovo stariji model, tako da pretpostavljam da i ove jeftine imaju jacu silu zatezanja od tvojih... jbg, ne znam sta da ti kazem, probaj prvo sa jeftinim...![]()
Koliko sam ja upućen, model RG370 se pojavio 2003. i moja gitara je iz te godine, mada sam je ja, ako dobro pamtim, uzeo 2004. naravno novu.mislim_stvarno wrote:btw koje ti je godiste gitara? Ja koliko se bakcem gitarama (sto nije previse dugo) nisam video novog rg370 u tom srebrno/sivom finisu i sa tim tremolom...
Važi, ako budem menjao opruge pa pretekne koja, obavestiću te.Driver wrote:Zoll, ako budes imao viska opruga, prodaj meni dve, moze i ove stare, jer mi treba da dodam na postojece tri, nadam se da su na stratu iste duzine kao te.
A jbg, sad mi malo glupo da pravim negativnu reklamu čoveku... al ajd da posmatramo to kao podelu iskustava, mada to i nije baš za ovu temu... xD Elem, radi se o Žanu, i moram priznati da sam jako neprijatno iznenađen time što je ovaj put setup tj. sve za šta sam nosio gitaru odrađeno tako loše jer je pre 2-3 godine istu tu gitaru od mrtvog instrumenta pretvorio u jedan od boljih Ibaneza koje sam ikad svirao (a svirao sam ih...), a pritom je samo setup uradio i pragove izbrusio tom prilikom. Takođe je još nekim mojim drugarima gitare uvek sređivao odlično. Jbg, računao sam - ima posla da se uradi ovom prilikom (zamena oba magneta i volume pot-a + setup), pa što da to ne dam u ruke nekom ko je daleko spretniji i iskusniji od mene, ali eto... a možda samo čoveku nije bio dan (ili dva dana). Jbg...Guitar_thrill wrote:Zoll, kod koga si nosio gitaru na setup, ako nije tajna?
Pa istina... ali dotični iz potpisa je napravio značajno veću grešku tj. i nije baš uradio ono za šta sam mu platio. I to mi je bilo prvo i poslednje iskustvo sa njim, a sa Žanom sam do sad imao isključivo dobra iskustva. Mada, jbg, sad ispade da mi je jedino Goran (čiji baner imate na vr' stranice) uvek sve odradio kako valja. Eto, kad reklamiram, da reklamiram sve. xD Al nećemo više o tome, da se ne pretvori ovo u offtopic.Guitar_thrill wrote:pitam zato što ti u potpisu stoji "Ne nosite svoje gitare kod Mirka Tasića na setup ili bilo kakav drugi servis!" , a Žanu nećeš da praviš negativnu reklamu
Da, da, već sam dobio isti savet, pa pretpostavljam da će to biti rešenje. Ali hvala svakako.Guitar_thrill wrote:inače ja bih pokušao sa kraćim ili jačim oprugama...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests