Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by DrGreenthumb » 10 Jun 2011, 15:42

+Hopkins+ wrote:
DrGreenthumb wrote:[Softverske emulacije zvuce bar 5x bolje od onoga sto smo mi usnimili
Samo zato što niste imali dobru opremu za snimanje. 2 skupa mikrofona i dva dobra lampaška preampa u konzolu, ne može ni da se uporedi sa tim programima. Nadam se da ćeš jednom imati prilike da snimaš na takvoj opremi pa da čuješ razliku. Btw, za muziku koju ti sviraš, tj bar ono što sam video na forumu, softveri su poslednja stvar preko koje bi trebao da snimaš, hehehe. Trebaju ti dva Marshalla koja ćeš da povežeš na dve 412 kutije, wah wah i buster za solijane :D :ziveli:
Pa da, zato i kazem. Mi smo navukli najbolje sto smo imali, ali dzaba kad je ostatak (studio) takav kakav jeste. Ali tako je u vecini low-mid priced studija u Srbiji, barem je to moje iskustvo. Prosto sam frapiran koliko bolje zvuci soft emulacija nego ono sto smo mi radili, uostalom cucete i sami, jbg... Nemam Marshalla (imao ih gomilu) ali imam mnogo bolje, bas smo tako i radili, odvrnuli Tasmana, grunuli ga u 1960 i taj Peavey cab, samo Wah ispred u gruvaj. A micovi su klasika - SM57, Sennheiser i neki AKG, ostalih se ne secam. Ali, jeftina soba, jeftina konzola, jeftin preamp... Koliko para toliko muzike, tho :)

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 10 Jun 2011, 15:47

DrGreenthumb wrote: Koliko para toliko muzike, tho :)
Hehehe, uvek bilo, najpouzdanija poslovica od svih... :D
Uvek je bolje u skup softver nego u jeftin hardver, bar neko moje iskustvo tako kaže...
Last edited by +Hopkins+ on 10 Jun 2011, 15:48, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Jun 2011, 15:48

Definitivno studio u kome su snimali nije imao opremu da adekvatno snimi taj ton mada verujem da se taj koji ih je snimao nije nesto specijalno ni potrudio. Lepo Dersu kaze, ton moras imati prvo u glavi. Za ono sto on svira trebaju najbolji uslovi kao i za bilo koju drugu vrstu muzike ako nesto zelis kvalitetno da snimis. Uopste nije stvar u lampi. U skoli recimo imamo o2r92v2 Yamaha digitalni mixer i tamo se moze sve jaaaaako lepo snimiti ;) Zavisi naravno ko svira...
Te price u fazonu "to moze samo sa xxxx ovim i onim" su za ljude koji nece previse da udju u problematiku.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 10 Jun 2011, 15:50

MUzzY wrote:Definitivno studio u kome su snimali nije imao opremu da adekvatno snimi taj ton mada verujem da se taj koji ih je snimao nije nesto specijalno ni potrudio. Lepo Dersu kaze, ton moras imati prvo u glavi. Za ono sto on svira trebaju najbolji uslovi kao i za bilo koju drugu vrstu muzike ako nesto zelis kvalitetno da snimis. Uopste nije stvar u lampi. U skoli recimo imamo o2r92v2 Yamaha digitalni mixer i tamo se moze sve jaaaaako lepo snimiti ;) Zavisi naravno ko svira...
Te price u fazonu "to moze samo sa xxxx ovim i onim" su za ljude koji nece previse da udju u problematiku.
Naravno. Dobar tehničar ili inženjer će da ti izvuče najbolje iz onoga što ima, u tome se vidi i razlika među njima :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jun 2011, 16:32

The, a mozda te softverske simulacije i zvuce bolje od hardveraja, naposletku. :mrgreen: :bambi:

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Jun 2011, 17:20

Od ekvivalenata ne. Live. Studisko snimanje je vec nesto drugo. Simulacije uglavnom fejluju (obozavam taj izraz :mrgreen: ) kada je gust mix i kada su ostali elementi dobro snimljeni. Tada uglavnom nestanu u mixu i nisu dovoljno ubedljivi i prezentni. To naravno jako zavisi i od toga ko mixa ;) AxeFX je zato toliko cenjen, kao i POD. Ali nemoj se zavaravati da ce tvoj Classic 30 ozvucen sa jedim sm57 uvek zvucati bolje od soft-a.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Jun 2011, 18:50

Blingo wrote:Baba, objasnio si! :lol:
Kad ovako sve stavis "na papir", stice se utisak da nisi mogo da spavas ko covek, dok nisi napravio dva borda, a onda, nisi mogo da spavas jer nisi znao kako da ih, uslovno receno, spojis!
:ziveli: Jbg, velike su to muke bile. :) Mada, sad i ja kad pogledam ove slike na gomili, postaje mi jasno da sam preterao i to odavno. :hide: :lol:
mislim_stvarno wrote:ja sam se zbunio gledajuci ovo...
ti imas ovaj srednji u kofercetu koji aktivno koristis, imas ovaj mini sto sad pravis sa deleyom chorusom i ocdom, i imas ovaj ogromni?!?!
talk about gas...
Hahaha, jbg, verujem da je zbunjujuće, ali je ustvari jednostavno... :)

Sada su u opticaju samo srednji koji aktivno koristim - u njega sam smestio sve pedale iz onog velikog, osim Morley-evog wah-a koji je ogroman. Par pedala je ostalo kao višak koji ću da prodam. I naravno, tu je ovaj manji, koji sam sad u sredu koristio na probi, i mogu reći da sam jako zadovoljan sa chorusom jer super radi, i Behringerov VD400 je odličan takođe (shvaćeno odavno), OCD standardno fenomenalan.
Guitar_thrill wrote:treba da napraviš i jedan mikro-bord za samo jednu pedalu, da ti je to npr. samo za spavaću sobu, da ne moraš da ideš do dnevne
:ziveli: Za spavaću je tu Pocket POD, armed and ready. :lol:
Duane wrote:Baba, it must be good to be you
Nekad da, a nekad bogami ne. :hide: :lol:
dweezil wrote:gledajuci ove slikice sa custom made pedalboardovima uvek pomislim, common ljudi ako ste vec resili da skrojite to sve po svojoj meri, zar nije lepse onda kupiti neki lepsi produzni kabl, mzoda cak i neki sa mreznom zastitom, i staviti ga u svoj pedalboard, kad vec hocete da sve bude tip top, ti beli produzni su mi bash ono bljak :bambi: nesto ovako recimo je lepse ...
Veruj mi da je i to bilo u planu za onaj najveći kofer, jer mi je taj beli već jako dugo išao na živce, ali onda je uletelo pravljenje ovog manjeg, i sada to napajam sa adapterom od Micro Cube-a (500mA), sa stabilisanim naponom na 9V, kome sam zamenio kabel i stavio deblji i duži od onog tankog fabričkog, i sa boljim džekom od fabričkog, i sve to u daisy chain koji je spojen na sve pedale (ukupno nekih 270mA), tako da je sada sve tip-top. :)

Što se tiče zaštite i kvalitetnijeg napona, u planu je da se za bend kupi jedan od onih stabilizatora za struju, i da se sve na bini od opreme napaja kroz taj uređaj.
Kad smo već kod toga, ima li neko iskustva sa tim stabilizatorima koji se prodaju na omiljenom nam sajtu, KP?
http://www.kupujemprodajem.com/Losa-str ... id=1967885

Oprostite, ali morao sam da vam pobrišem smajliće iz citata jer premašuju max broj...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jun 2011, 21:06

MUzzY wrote:Od ekvivalenata ne. Live. Studisko snimanje je vec nesto drugo. Simulacije uglavnom fejluju (obozavam taj izraz :mrgreen: ) kada je gust mix i kada su ostali elementi dobro snimljeni. Tada uglavnom nestanu u mixu i nisu dovoljno ubedljivi i prezentni. To naravno jako zavisi i od toga ko mixa ;) AxeFX je zato toliko cenjen, kao i POD. Ali nemoj se zavaravati da ce tvoj Classic 30 ozvucen sa jedim sm57 uvek zvucati bolje od soft-a.
Tja, zasad Classic vodi, cak i kad nije ozvucen pe'set sedmicom, nego kad se snima Kenjonovom kamericom... Sta znam... :nixweiss:

Nego, dugo nisam predstavio novi efekat... mislim da bi vreme bilo. :mrgreen: :ziveli:

zile20584

Post by zile20584 » 10 Jun 2011, 21:46

Po ideji/nacrtu Baba Slim-a a u Peđinoj izvedbi :

Image
Image
Image

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Jun 2011, 22:55

Pedantno. Mali pdlb, ali tehnicar :mrgreen: :ziveli: