Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 06 Jul 2011, 23:12

Pitanje:

da li je neko od kolega isprobao ili poseduje Behringerov Echo Machine EM600, kopiju Line6 Echopark-a?

Kakav je zvuk, kako radi pedala, da li unosi šum u bajpasu i kada radi, i ostala standardna pitanja? Funkcije su mu super na papiru, samo ako nije totalni krš od šuma i ostalog. Inače, sve što daje Echopark a za samo nepunih 4k rsd, moglo bi to lepo da se upotrebi...

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jul 2011, 00:44

Chetvrti pedalboard? :D

Hotstepper

Post by Hotstepper » 07 Jul 2011, 00:49

...da li ja to slutim "i ovo bi mi trebalo" od Nenada a.k.a. Ja Sam Sad Miran...? :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Jul 2011, 00:52

Ne, hahaha, samo sam čekao, zlobnici :lol: :ziveli:

Za akustičnu varijantu o kojoj sam pričao na drugoj temi, o DI box-u...

Prvo sam mislio da ću jednostavno umesto Digidelaya u redovni board za cover bend staviti Behringerov Vintage Delay, jer bih kao mogao da živim bez tap-tempa i ostalih funkcija Digi-ja, a da Digija koristim za akustiku... Ali ipak ispada da mi Digidelay treba u tom setapu za redovan bend, odn. u prevodu - jako će me mrzeti da ga stalno odlepljujem sa boarda kad god imam akustičnu svirku, i da ga ponovo vraćam... :hide: :oops:

Tako da sada razmišljam o nekom delay-u koji ima sve što mi treba. Echopark je skupo rešenje (ali zato jeste pouzdano, znam, znam...), i ne volim što odmah sežem za Behringerom, ali nemam pojma... Sigurno neću kupovati ništa više neko vreme jer treba da uložim u akustaru (ponovo, jer sam je prodao prošle godine), pa kad se zaradi neka lova možda onda padne nešto osim Behringera. A do tada će se Digidelay odlepljivati i vraćati u redovni setup...

@Cortex: Btw, što prodaješ Vibe? Veruj mi, da imam para, kupio bih ga odmah...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jul 2011, 00:59

Meni se cini da si zreo za jedan vaki:
Image

Ne moras ni bord da pravis ! :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Jul 2011, 01:08

:lol:

Veruj mi da sam pre nekog vremena u naletu GASa više od nedelju dana razmišljao o tome da rasprodam sve efekte i da kupim to, ali je problem što je (na svu sreću :lol: ) skup i nije ga bilo ovde u ponudi (samo je bilo M13 u Artistu), a i da sam rasprodao sve pedale ne bih imao dovoljno novca za tu kupovinu, tako da, hvala bogu, prošao me je taj trip.

Sad mi samo treba dobar delay za akustičnu varijantu. Videćemo kako će se to odvijati... Ali definitvno mislim da ću sačekati da prvo zaradim neke pare od te tezge pa tek onda kupovina, a do tada ću koristiti ono što imam.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 07 Jul 2011, 01:23

Jes skupa makina, ali mislim da su tim modelom uboli poAntu. M13 je totalni overkill, ovo je bas sa merom, efekti su odlicni, znas vec redom sve ako si se interesovao. Plus 'scene', itd. Mada ja licno nikad ne bih presao na digitalni drajf, a i neke pedale se ne mogu zameniti. :hide:

Ako, sretno sa novim delayom. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Jul 2011, 01:39

Kill surf city wrote:Jes skupa makina, ali mislim da su tim modelom uboli poAntu. M13 je totalni overkill, ovo je bas sa merom, efekti su odlicni, znas vec redom sve ako si se interesovao. Plus 'scene', itd. Mada ja licno nikad ne bih presao na digitalni drajf, a i neke pedale se ne mogu zameniti. :hide:
Sve što si rekao si u pravu 100%, što se mene tiče. :)
Kill surf city wrote:Ako, sretno sa novim delayom. :ziveli:
Hvala :ziveli: Ali polako, prvo svirke/pare, pa eventualno tek tada neka kupovina... :kokice: :)

Dimo

Post by Dimo » 07 Jul 2011, 02:12

Evo moj skromni pedalboard... :D
Image
Boss DD-6,Boss TU-3,Boss MT-2,Dunlop Crybaby Wah EW-95V

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Jul 2011, 02:33

Image
Nista novo, cisto da se javim... :zzz:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jul 2011, 10:14

Baba Slim wrote: @Cortex: Btw, što prodaješ Vibe? Veruj mi, da imam para, kupio bih ga odmah...
Vibe prodajem, a iz istog razloga sam prodao SHO, jer skupljam pare da uradim novi (mega debeli, maple, tele) vrat za PArkera kod dragog nam graditelja Nikole iz Nisha :)
Bez obzira na svachije malogradjanske predrasude, PArker je izvrsna gitara i ja sam zvukom prezadovoljan kao i versatilnoscu [npr nash Kristijan je odushevljen gitarom], ali mi vrat prosto ne lezhi. Vrat je kao kod najtanjih Ibaneza.

Shto se tvojih pedal GAS aktivnosti tiche :lol: brate...publiku boli kjurac shta ti koristish, a ponajvishe da li se tebi dopada taj zvuk ili ne. A i suochimo se s tim, na tolikom pojachanju, u gomili instrumenata, sa raspomamljenom pevachicom zheljnom makar lokalne 3kdur slave, necesh ti ni chuti razliku izmedju chorusa digitalnog i analognog [ok analogni ce bolje da seche :P], ono shto hocu da kazhem - meni je razumnije da imash 3-5 VRHUNSKIH pedala, od chijeg cesh zvuka svrshavati u svojoj sobi, ili dok budesh snimao autorski album u studiju jel, a za sve ostalo, da pokrijesh jednom sveobuhvatnom lako prenosivom varijantom, tipa bash taj line 6 M9 ili koji vec, ima ih milion.
E sad drugo je shto je menjanje pedala toliko zanimljivo :D
I please nemoj da idesh na varijantu "i rasprodam sve pedale" nema bre narod za kondome, a kamoli da pokupuje sve nechije pedale, poslednju bi prodao za godinu i po od sad. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Jul 2011, 11:13

Cortex wrote:Shto se tvojih pedal GAS aktivnosti tiche :lol: brate...publiku boli kjurac shta ti koristish, a ponajvishe da li se tebi dopada taj zvuk ili ne.
Toga sam ja svestan, ali svi ste takođe svesni da jednostavno predstavlja zadovoljstvo da sviraš na dobrom zvuku, billo u sobi bilo na nastupu. Kad je nešto loše, jako teško možeš da razmišljaš o nečemu drugom osim da pizdiš kako je loš zvuk . :D I naravno, verujem da kada svako iz benda da sve od sebe da izvuče maksimum iz svoje opreme (pored nabavke iste), onda je lakše (a i normalna je posledica) da i bend kao celina zvuči kako treba. Naravno, podrazumeva se da ljudi u tom bendu ipak znaju šta rade sa tim instrumentima.
Cortex wrote:A i suochimo se s tim, na tolikom pojachanju, u gomili instrumenata, sa raspomamljenom pevachicom zheljnom makar lokalne 3kdur slave, necesh ti ni chuti razliku izmedju chorusa digitalnog i analognog [ok analogni ce bolje da seche :P]
Jbg, opet kažem, meni je bitno kakav je zvuk, a pitanje koliko izlazi a koliko ne, to je već druga problematika. Možda sam još uvek u tom stadijumu da mi nije svejedno na čemu sviram, i da uvek gledam da bude max dobro, u okviru mojih mogućnosti.

I, znam da nije napad, ali osećam potrebu da kažem za naš ženski vokal iz benda :) - devojka je jedna od naj-ultra-profi-saradnika s kojim sam imao zadovoljstvo da sarađujem, i neverovatan čovek pre svega. Život i rad benda je neuporedivo lakši i lepši od kako je ona pristala da uđe u celu priču.
Cortex wrote:ono shto hocu da kazhem - meni je razumnije da imash 3-5 VRHUNSKIH pedala, od chijeg cesh zvuka svrshavati u svojoj sobi, ili dok budesh snimao autorski album u studiju jel, a za sve ostalo, da pokrijesh jednom sveobuhvatnom lako prenosivom varijantom, tipa bash taj line 6 M9 ili koji vec, ima ih milion.
Kao što rekoh, odustao sam od toga, i sad sam iskreno zadovoljan sa setupom, sa svakom pedalom ponaosob, if I might say so. :) Naravno, sve je to podložno promenama, ali stvarno mislim da neko duže vreme neće biti nikakvih investicija što se toga tiče... Imam 3 drajva koja ću povremeno da rotiram kako mi dođe, i to je to.
Povremeno me spopadne trip oko kupovine procesora, nešto tipa TC Nova System, ili kao što je bio nalet GAS-a oko M9, ali kako dođe, tako i prođe trip.
Cortex wrote:I please nemoj da idesh na varijantu "i rasprodam sve pedale" nema bre narod za kondome, a kamoli da pokupuje sve nechije pedale, poslednju bi prodao za godinu i po od sad. :ziveli:
Ovo si u pravu 100%, i to je jedan od razloga zašto se nikad nisam ni upustio u takvu akciju. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Jul 2011, 13:18

Image
Image

Stiglo! OCD Fulltone Clone za 50Evra sam uzeo preko oglasa od Makse iz Leskovca. Uskoro uporedni test ove pedale i originala mu. Verzija je 1.4 :)

lik koji zvuci kao Jack Black je uporedio verzije ove pedale, a ja cu snimiti dve (original i klon) V1.4 pa cemo proceniti. Super sam zadovoljan, kao i Bassman, koji i na maloj snazi konacno radi kako treba sa ovim drajvom. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Jul 2011, 13:23

O, sjajno. Cestitke! :ziveli:

Zanimljivo, meni je na ovom videu v4 zvucala tanje i plasticnije od ostalih... Cekamo video, s nestrpljenjem. :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 07 Jul 2011, 15:01

Mozhda zato shto je poslednja u lancu, i ostali joj isisaju ton..
Al definitvno je tisha od ostalih..

Post Reply