Ni najmanje nemam nameru da ti odgovaram na isti način, jer je očigledno gubljenje vremena. Ne ulazi ti u glavu da procesor nije samo ona sprava sa 3 do 5 prekidača i sa expression pedalom, i kad ne ulazi - tu ja ništa ne mogu. Da sam baš dokon, mogao bih da ti detaljno predočim mnogo materijala, da vidiš kakve sve sprave koriste opasni profesionalci, i da vidiš koliko ti ljudi ne razmišljaju ni najmanje zatucano niti isključivo, i koliko je kod njih sve podređeno tonu, konačnom rezultatu, a ne bavljenju ovakvim i onakvim spravicama koje učestvuju u pravljenju tona. Ako misliš da je u diskusiji pobedio onaj ko je nakarikao više linkova, onda mora biti da ti je veselo... sa podstanarom...
Osnovna logička greška kod tebe je da ne kapiraš da je besmisleno da porediš procesor do 300 evra sa procesorom koji košta od 3 do 10 puta više. Takođe, ne uviđaš da je besmisleno da porediš isti taj procesor od 300 evra sa kolekcijom pedala koja takođe košta od 3 do 10 puta više. Ne razumeš da se potrebe amatera ne porede sa potrebama profesionalca. Ne kapiraš da nije uvek najracionalnije rešenje idealno za svakoga. Konačno, ne razumeš da je ovde priča krenula od toga da se neko ko verovatno nije mnogo iskusan, i sigurno nije afirmisan muzičar raspituje između 2 modela procesora, a ne da li su bolje pedale ili procesori. Dao si mu svoje viđenje situacije a da se nisi detaljnije interesovao za njegovo viđenje situacije, ne razumeš da se normalan i dobronameran razgovor ne vodi tako. Toliko toga ne razumeš, da je teško krenuti u ozbiljnu priču. Sam kažeš da poslednjih 10 godina nisi koristio procesore, dakle ne znaš iz prve ruke šta se danas nudi pod tim nazivom. Ne razumeš da nisi kvalifikovan da se upuštaš onda u diskusiju.
Kao i razne druge teme do sad, i ovu si usrao tvrdoglavošću bez cilja. Čupkaš komadiće rečenica pa ih izvćeš kako tebi odgovara ne bi li našao uporište za tu neku tvoju priču, pa se posle ponašaš kao dete koje viče: "U-ta-taaaa, u-ta-taaaa..." Uspeo si da iskonstruišeš u svojoj glavi kako sam ja zaključio da Satriani koristi pedale jer nema para... Ili još gore, možda prosto misliš da je duhovito da tako natežeš pričice. Užasno si naporan, praviš jako lošu atmosferu, sitničariš oko besmislica, i pre ili kasnije bićeš srećan da neko hoće makar da te "okrpi" ovako kao ja, jer će ljudi van svake sumnje da krenu da te izbegavaju.
Pošto je očigledno da tebi ne treba feedback drugih ljudi, jer već imaš dovoljno intenzivnu komunikacija sa podstanarom, ja se više neću mešati. Udri ti slobodno, zabavljaj se. Elvis has left the building.
ON TOPIC: Ako postavljaču teme nije mrsko, neka kaže kako je suzio izbor na ova 2 modela, pa onda možda ima svrhe da detaljnije obrazlažemo zašto je jedan model poželjniji od drugog.