BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Solomoon

Re: BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Post by Solomoon » 09 Jul 2011, 15:10

Kristijan wrote:Oni svi vrlo dobro znaju da je cool ono što dobro zvuči i praktično je za live varijantu, uopšte se ne tripuju na to koliko je (i da li je uopšte) cool da ispred sebe imaš gomilu šarenih metalnih kutijica. Za besan izbor raznovrsnog kvalitetnog tona, ako ti svirka baš zahteva dosta efekata, moraš da pukneš oko soma, a kad već daješ toliki novac, dolaziš dotle da više nema dileme šta je bolje nego šta ti više leži. Tako stvari stoje realno, sve druge priče su šuplje.
al ste se napalili :D

evo i Satriani kaze isto nije imao love za dobar procesor pa je godinama skupljao pedale :D
http://img.photobucket.com/albums/v299/ ... e/js10.jpg
tako stvari stoje realno, sve druge price su suplje :D

evo i Steve Vai kaze, sve druge price su suplje :D
http://i8.photobucket.com/albums/a2/Dav ... _large.jpg

i Slash isto :D
http://img691.imageshack.us/img691/2155 ... 201001.jpg

i David Gilmour :D
http://www.gilmourish.com/wp-content/im ... edals1.jpg

i Van Halen :D
http://www.lasounddesign.net/assets/showroom/CDVH4.jpg

i Yngwie :D

http://www.bossus.com/images/bug/articl ... en_rig.gif

da ne redjam vise, shvatili ste dosad da svi oni obozavaju procesore :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2011, 15:26

pa vidis li da i vai koristi procesor TC electronics Gmajor... :lol:

ako ti ne kapiras zasto neko koristi procesor, i zasto su prakticni i korisni, tvoj problem...

Solomoon

Post by Solomoon » 09 Jul 2011, 15:32

mislim_stvarno wrote:pa vidis li da i vai koristi procesor TC electronics Gmajor... :lol:

ako ti ne kapiras zasto neko koristi procesor, i zasto su prakticni i korisni, tvoj problem...
dobro Vai koristi i pedale i procesor..ovi drugi svi pedale..ok, moj je problem ako ne kapiram zasto koriste procesor, ali tvoj je problem sto ne kapiras zasto Satrijani i Malmsteen NE koriste procesor :D
..al necu bzvz da se raspravljam..off topic je skroz ;)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 09 Jul 2011, 15:36

Ne vredi deliti temu posto u nekim postovima ima odgovora i na temu i na ovaj offtopic.
Ko hoce da se raspravlja jel bolji procesor ili pedale neka otvori novu temu. Ili potrazi neku stariju posto sam prilicno siguran da se vec raspravljalo o ovome.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2011, 15:41

gde si to procitao da ne kapiram zasto oni ne koriste procesor? ja kapiram zasto oni koriste pedale a ne procesor, ali za razliku od tebe, kapiram da postoji 90% gitarista koji nemaju mogucnost da pljunu 2000e na pojacalo + 1000e na pedale i opremu za snimanje da bi snimili nekoliko rifova na kojim rade. Ovde nije prica o tim svetskim mega carevima, nego o nama, prosecnim, bednim srbima kojima je svaki dinar veliki...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 09 Jul 2011, 15:49

Ni najmanje nemam nameru da ti odgovaram na isti način, jer je očigledno gubljenje vremena. Ne ulazi ti u glavu da procesor nije samo ona sprava sa 3 do 5 prekidača i sa expression pedalom, i kad ne ulazi - tu ja ništa ne mogu. Da sam baš dokon, mogao bih da ti detaljno predočim mnogo materijala, da vidiš kakve sve sprave koriste opasni profesionalci, i da vidiš koliko ti ljudi ne razmišljaju ni najmanje zatucano niti isključivo, i koliko je kod njih sve podređeno tonu, konačnom rezultatu, a ne bavljenju ovakvim i onakvim spravicama koje učestvuju u pravljenju tona. Ako misliš da je u diskusiji pobedio onaj ko je nakarikao više linkova, onda mora biti da ti je veselo... sa podstanarom...

Osnovna logička greška kod tebe je da ne kapiraš da je besmisleno da porediš procesor do 300 evra sa procesorom koji košta od 3 do 10 puta više. Takođe, ne uviđaš da je besmisleno da porediš isti taj procesor od 300 evra sa kolekcijom pedala koja takođe košta od 3 do 10 puta više. Ne razumeš da se potrebe amatera ne porede sa potrebama profesionalca. Ne kapiraš da nije uvek najracionalnije rešenje idealno za svakoga. Konačno, ne razumeš da je ovde priča krenula od toga da se neko ko verovatno nije mnogo iskusan, i sigurno nije afirmisan muzičar raspituje između 2 modela procesora, a ne da li su bolje pedale ili procesori. Dao si mu svoje viđenje situacije a da se nisi detaljnije interesovao za njegovo viđenje situacije, ne razumeš da se normalan i dobronameran razgovor ne vodi tako. Toliko toga ne razumeš, da je teško krenuti u ozbiljnu priču. Sam kažeš da poslednjih 10 godina nisi koristio procesore, dakle ne znaš iz prve ruke šta se danas nudi pod tim nazivom. Ne razumeš da nisi kvalifikovan da se upuštaš onda u diskusiju.

Kao i razne druge teme do sad, i ovu si usrao tvrdoglavošću bez cilja. Čupkaš komadiće rečenica pa ih izvćeš kako tebi odgovara ne bi li našao uporište za tu neku tvoju priču, pa se posle ponašaš kao dete koje viče: "U-ta-taaaa, u-ta-taaaa..." Uspeo si da iskonstruišeš u svojoj glavi kako sam ja zaključio da Satriani koristi pedale jer nema para... Ili još gore, možda prosto misliš da je duhovito da tako natežeš pričice. Užasno si naporan, praviš jako lošu atmosferu, sitničariš oko besmislica, i pre ili kasnije bićeš srećan da neko hoće makar da te "okrpi" ovako kao ja, jer će ljudi van svake sumnje da krenu da te izbegavaju.

Pošto je očigledno da tebi ne treba feedback drugih ljudi, jer već imaš dovoljno intenzivnu komunikacija sa podstanarom, ja se više neću mešati. Udri ti slobodno, zabavljaj se. Elvis has left the building.

ON TOPIC: Ako postavljaču teme nije mrsko, neka kaže kako je suzio izbor na ova 2 modela, pa onda možda ima svrhe da detaljnije obrazlažemo zašto je jedan model poželjniji od drugog.

Solomoon

Post by Solomoon » 09 Jul 2011, 15:56

Kristijan wrote: Da sam baš dokon, mogao bih da ti detaljno predočim mnogo materijala
ok, ja se izvinjavam na svom stavu..necu vise spamovati..samo mi reci da nisi dokon kolko bi ispisao, posto sad ima oko 30 redova :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Jul 2011, 15:58

Solomoon wrote: ima i ljudi koji kupuju i koriste pistolje, ne zalazim u to, samo pitam coveka da li mu je zao da da 300 evra za procesor :D
haha, epic

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 09 Jul 2011, 16:02

Zadnje upozorenje.

komlen_s

Post by komlen_s » 09 Jul 2011, 19:26

Kristijan wrote:Konačno, ne razumeš da je ovde priča krenula od toga da se neko ko verovatno nije mnogo iskusan, i sigurno nije afirmisan muzičar raspituje između 2 modela procesora, a ne da li su bolje pedale ili procesori.

Da, vidim da je Solomon zeli da po svaku cenu nametne svoje misljenje bez narocitih argumenata, pa je totalno skrenuo sa teme...nisam preterano iskusan sto se tice svirki sa bendovima, ali sviram vec duze vreme i prokleto sam kreativan :mrgreen:

ON TOPIC: Ako postavljaču teme nije mrsko, neka kaže kako je suzio izbor na ova 2 modela, pa onda možda ima svrhe da detaljnije obrazlažemo zašto je jedan model poželjniji od drugog.
Izbor na ova dva modela sam suzio na osnovu istrazivanja stranih foruma i sajtova, logicno s obzirom na moje neiskustvo :D
300 evra je maksimalna kolicina novca koju mogu da dam trenutno, pa sam se za pocetak vodio time...od svih procesora tog cenovnog ranga, BOSS ME-70 je po svemu sudeci najvise promovisan, a i najkorisceniji, jako je jednostavan bla, bla...ali s druge strane VOX ToneLab LE je vise hvaljen od strane ljudi koji ga poseduju i koji su, bar kako kazu, imali iskustva sa raznim procesorima, navodno ToneLab ima najprirodniji zvuk zahvaljujuci analognom izlazu. E sad, u Americi, gde je sva muzicka oprema jeftinija nego ovde Boss kosta 300$, a Vox 400$, u mitrosu su i jedan i drugi 300 evra...jako cudno s obzirom da je tamo sve jeftinije, od zica i trzalica, preko pojacala i efekata, pa do gitara...jedina mana koju navode za tonelab je expression pedala koja pravi probleme...

komlen_s

Post by komlen_s » 09 Jul 2011, 19:28

KnightOfDoom wrote:Zadnje upozorenje.
Kaze se "Poslednje upozorenje" :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Jul 2011, 19:39

Tonelab.
Slushao sam ljude po domacim klubovima koji ga koriste, od rock/pop sviracha preko Branka Trijic-a koji svira sa Vasilom HAdzhimanovim i Markom Djordjevicem i drugima, chovek je uvek zvuchao pristojno na sceni. Takodje sam sad skoro chuo kroz Roland Cube je jedan dechko svirao VOX ToneLab mozhda je bila LE serija, koshta 180e, procesor je velichine kao npr Boss DD-20 delay, i zvuchi odlichno, meni se dojmio skroz, i dechko kazhe da je prezxadovoljan. Inache je tezgarosh najvisheg ranga, a ja sam bio na probi njegovog fusion band-a, gde je svirao kazhem Roland Cube matori japanski i tog VOX ToneLab LE-a, nova neka serija, i zvuchao je odlichno.
Sasvim mozhesh uzeti taj za 180e, a onda ostatak opreme ulozhiti u neshto shto ti treba.
Ili mozhesh kupiti devojci par haljina :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 09 Jul 2011, 19:49

Meni je Tonelab ostavio bolji utisak, a ne samo da mi se njegov modeling više dopada, nego i ima obimniju modeling sekciju. Ne bih znao ništa o pomenutim problemima sa expression pedalom, budući da nisam toliko vremena koristio ovaj procesor da mogu da naiđem na komplikacije.

Bilo bi vrlo korisno da navedeš što preciznije za šta ćeš sve da koristiš ovu spravu. Obrni okreni, znam da kod nas nikome nije sve jedno na šta će da potroši 300 evra. Ako ti sprava treba uglavnom za upotrebu u kući, možda je ipak pametnije da kreneš sa programima Amplitube ili Guitar Rig, da generalno stekneš precizniju sliku šta ti sve od efekata obavezno treba. Ako ti treba za live varijantu, onda ima smisla da uzmeš procesor, posebno ako nemaš pristojno pojačalo, jer ćeš moći da namestiš sasvim upotrebljiv ton povezujući se na razglas, uz odabir neke od simulacija pojačala i kabineta. Čini mi se da je mislim_stvarno pomenuo da to zvuči daleko ubedljivije nego ne znam kako dobre pedale kroz krš pojačalo, i ja bih se sa time sasvim složio.

Nisam u fazonu da te odgovaram od tvoje ideje, samo gledam kako može da se prođe što povoljnije.

E da - jesi li išao do Mitrosa da isprobaš ove procesore?

komlen_s

Post by komlen_s » 09 Jul 2011, 20:16

Za pocetak mi je potreban samo za kucnu upotrebu i svirku sa drugarima, ali bi mi u nekom blizem vremenskom periodu, u kome necu imati novca da kupim kvalitetniju opremu, trebao za neke manje nastupe...posedujem Line 6 petnaestovatno pojacalo tako da mi je procesor daleko ekonomicnije i bolje resenje trenutno, jednostavno ne verujem da cu u doglednom vremenskom periodu skupiti dovoljno novca za dobro pojacalo i kompilaciju pedala...
Na osnovu iskustava ljudi koje ne poznajem :D , Vox ce verovatno biti pravo resenje. Nisam isao do mitrosa da isprobam procesore, trenutno sam kod kuce u Vrnjackoj Banji i cekam da mi isplate studentski kredit kako bih uzeo procesor :wink:
Isprobacu i BOSS i VOX, pa koji mi se bude cinio najboljim u datom trenutku, njega cu uzeti, a to ce verovatno biti VOX...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Jul 2011, 20:29

nisi rekao za koju vrstu muzike bi koristio procesor. To pitam zato sto ako je npr metal i neka druga tvrdja vrsta muzike u pitanju, sa dosta gaina, onda su po misljenjima mnogih, najbolje simulacije line6... Ako slucajno imas pojacalo cijim driveom si zadovoljan, za 300e gledaj neki fx procesor, bez modelinga...

Imaj na umu i to da je tonelab nesto stariji od novih digitech rp, line 6 pod x3, xt, a starost kad su procesori u pitanju je velika stvar. Za samo par godina se mnogo napreduje.

Trenutno je jako velika potraznja za pod hd procesorima, najnovija serija od line6, njihov modeling cesto porede sa daleko skupljim axe fx procesorima, tako da za 300e, dobro razmisli i o:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/865 ... tswitches/

Post Reply