Ibanez i musiman su recimo imali vise evolutivnih promena zadnjih 10ak godina nego sto je fender imao od prvog strat-a do danas. Sta bi falilo fenderu da zaobli malo onaj glupi kockasti neck joint...ili da pravi vratove malo kvalitetnije

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
bancika wrote:to su sve detalji, nista od toga nije napravilo nove gitare boljim, trajnijim ili naprednijim. Jeste, promenili su oblik glave 10 puta, ali koga briga
Ibanez i musiman su recimo imali vise evolutivnih promena zadnjih 10ak godina nego sto je fender imao od prvog strat-a do danas. Sta bi falilo fenderu da zaobli malo onaj glupi kockasti neck joint...ili da pravi vratove malo kvalitetnije
Sustina.guv'nor wrote: Ostali, kojima vrh moze da bude samo blagi prilazak tom ukusu, ce naravno poceti da izmisljaju sve i svasta ne bi li privuklji klijentelu koja zeli nesto dugacije, novo & divlje
naravno, samo kazem da je kupovina fender/gibson gitara sa sobom vuce i placanje fender nalepnice. Charvel nije toliko ime da bi mogli da naplate nalepnicu toliko i zato im onakva gitara kosta 900$Haralampije wrote:I Charvel je deo fendera.![]()
Uostalom imas i fendere sa flojdom odavno
Nije baš da ja volim Fender gitare, volim JOŠ VIŠE Gibson Les Paul Standard model, ali i o njemu govore danas da nije telo iz jednog dela mahagoni drveta, kao nekada, već koriste i furnir završnicu, iako ga naplaćuju i dalje po 3 i kusur hiljada evra.parker wrote:Ok sve to ali čovek se pita u stilu 'zašto moje fender božanstvo made in USA za koje treba tresnuti 1k+$ ima neki vrat od xy delova...'
Prijatelju, realno ti je bar mozda trećina cene u imenu te gitare. Vole ljudi fendera pa to ti je a i fender nije mutav, oće to i da naplati. Sa druge strane ima gomila drugih gitara koje će u toj ceni biti verovatno kvalitetnije al ne piše fender na njima. Fender odavno leži na starim lovorikama i ne trudi se previše.
Razmaženi su i prodavci pa vole da tresnu cenu, a i kupci vole da im piše fender USA, pa nek košta šta košta...
Baš to! Ni jedna gitara osim Fender Stratocaster-a nema taj autentičan zvuk koga mnogi zovu "kao iz bačve". To prija, to je B L U E S.dweezil wrote:Volim i postujem Ibanez ali mislim da ta gitara veze nema sa Fender fazonom i zvukom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest