Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Jea
, al necu birati, sta prvo naleti i radi kako starudija treba da radi. Dvojka je pesak, Turbo je sljunak. Kad ih stackujes, nema dalje.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo i da predstavim lanac a bogme i proces izrade jednog pedalboarda...Namucio sam se poshteno ali je nadam se vredelo (videcemo kako ce raditi i koliko ce trajan biti)...
Priprema ploche da izgleda "lepo"
..u pitanju je neka lagana daska tipa od presovane piljevine ili tako neshto...shto je ok da nije teska a cvrsta je solidno..

Voila... board ojachan je sa metalnim ivicama radi trajnosti sve je zalepljeno super lepkom pa cak je i samolepljivi foto tapet ojacan istim...

Da bi se Pro CO Rat Clone podigao malko iznad pedala, zbog lakseg gazenja, kao i tjuner zbog lakseg provlacenja kablova ispod istog...setio sam se da imam dve prazne metalne kutije od ...
Fisherman Friend's

Pa onda lepljenje cicak trake za bord - Superlepkom...a za pedale sa dvostranom samolepljivom trakom ...

I posle povezivanja svega...evo kako izgleda bord....i snimak kako fercera...
Ukljucen Baja Telac u bord pa u Guitar Rig 3 preko Orange simulacije...

Edit...da ...zaboravio sam - kofer je od nekog kompleta escajga, Koening ili tako neshto..
ma sve je haotichan budz...

Priprema ploche da izgleda "lepo"

Voila... board ojachan je sa metalnim ivicama radi trajnosti sve je zalepljeno super lepkom pa cak je i samolepljivi foto tapet ojacan istim...

Da bi se Pro CO Rat Clone podigao malko iznad pedala, zbog lakseg gazenja, kao i tjuner zbog lakseg provlacenja kablova ispod istog...setio sam se da imam dve prazne metalne kutije od ...

Fisherman Friend's

Pa onda lepljenje cicak trake za bord - Superlepkom...a za pedale sa dvostranom samolepljivom trakom ...

I posle povezivanja svega...evo kako izgleda bord....i snimak kako fercera...

Edit...da ...zaboravio sam - kofer je od nekog kompleta escajga, Koening ili tako neshto..

-
Ghetto DIY za pobjedu !
Imam i ja neki escajg kufer, al u njemu samo cuvam i transportujem jednu analognu multi relikviju, koja je velicine malog zasebnog borda. 

- mislim_stvarno
lepo si to odradio nemanja, ali kontam da bi bilo bolje da si stavio neki komad drveta, mislim da ces ove limene kutijice lako iskriviti gazenjem...
Super ti je ovo Nemanja!
Pogotovo mi se svidja kako radi ovaj behringer phaser hah, a za koje pare!
I moj board je u poslednjoj fazi izrade, uskoro cu ga predstaviti, imam problema sa nedostatkom prostora haha
EDIT: gle guts phasera modovanog sa 3pdt dodushe

totalno vredi prebaciti u manju kutiju, onda ti ostane mesta za josh jednu manju pedalu hahahah a Nemanja jel grejem GAS, JEL GREJEM GAS Nemanja?!?!

I moj board je u poslednjoj fazi izrade, uskoro cu ga predstaviti, imam problema sa nedostatkom prostora haha

EDIT: gle guts phasera modovanog sa 3pdt dodushe
totalno vredi prebaciti u manju kutiju, onda ti ostane mesta za josh jednu manju pedalu hahahah a Nemanja jel grejem GAS, JEL GREJEM GAS Nemanja?!?!

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Hehehe, al ok su koferi cak imaju i sifruKill surf city wrote:Ghetto DIY za pobjedu !Imam i ja neki escajg kufer, al u njemu samo cuvam i transportujem jednu analognu multi relikviju, koja je velicine malog zasebnog borda.

cvrste su dosta te kutijice, a i ako budu zezale, lako se napune komadom drveta ili shtavec...mislim_stvarno wrote:lepo si to odradio nemanja, ali kontam da bi bilo bolje da si stavio neki komad drveta, mislim da ces ove limene kutijice lako iskriviti gazenjem...

Hahaha, mislim da cu malko da se smirim, tj bar se nadam.... Jeste behringer ubo ovaj phaser, ne treba mi bolji....Cortex wrote:Super ti je ovo Nemanja!
EDIT: gle guts phasera modovanog sa 3pdt dodushetotalno vredi prebaciti u manju kutiju, onda ti ostane mesta za josh jednu manju pedalu hahahah a Nemanja jel grejem GAS, JEL GREJEM GAS Nemanja?!?!Spoiler:
![]()
![]()

Kakav si ti Nemanja car sa ovim snimcima...
Ne znam kako te ne mrzi da snimas stalno.
Fin bord. Volim te sa malo praznog prostora. Skroz mi glupo da vidim pedalbord od metar i po sa pet pedala...

Fin bord. Volim te sa malo praznog prostora. Skroz mi glupo da vidim pedalbord od metar i po sa pet pedala...
- Hotstepper
Ne zhelish da znash kako sam ja ovo na prvi mah prochitao...Funkomat wrote:

Hotstepper wrote:Ne zhelish da znash kako sam ja ovo na prvi mah prochitao...Funkomat wrote:

Cestitke Nemanja, lepo si spakovao, u zdravlju da te sluzi.

Ja sam isto popizdeo, dok sam za svoj mali board (kada je imao 8 pedala) izmerio i napravio patch kablice. Pa sam imace fejlovao jer sam koristio najjeftinije moguce ugaone dzekove, jer su se posle nekoliko svirki neki vec rasklimali i poceli da prave ludnicu sa kontaktima, pa sam morao sve dzekove da menjam... Jbg, pokusaj ustede na pogresnom mestu i onda ti se obije po glavi/dzepu jos vise.
Ja pročitao tako kako piše, i skroz mi je kul. Premalo je takvih stvari u ovom šugavom vremenu hejta i napetosti.Hotstepper wrote:Ne zhelish da znash kako sam ja ovo na prvi mah prochitao...Funkomat wrote:
Ljudi, kako se resava problem prekidanja petopolnog izbornika ™ na stratu? Zamjetio sam juce na probi da pri prebacivanju na bridge magnet - zvuk nestaje.
To je, ujedno, i novi efekat.
El ima onih nekih kontakt sprejova, koji pomazu u tom slucaju, ili mora makina da se rastavi? Fala!
(A jebeni Mehosi koji prave stratove u suncanoj Kaliforniji nisu nista bolji od onih preko, u pravu je Derszu)
To je, ujedno, i novi efekat.

El ima onih nekih kontakt sprejova, koji pomazu u tom slucaju, ili mora makina da se rastavi? Fala!
(A jebeni Mehosi koji prave stratove u suncanoj Kaliforniji nisu nista bolji od onih preko, u pravu je Derszu)

Hotstepper wrote:Ne zhelish da znash kako sam ja ovo na prvi mah prochitao...Funkomat wrote:

Na takvim stvarima definitivno ne vredi stedeti. Ja bih vako nestoBaba Slim wrote:Jbg, pokusaj ustede na pogresnom mestu i onda ti se obije po glavi/dzepu jos vise.

Prodajom strata XDsinisake wrote:Ljudi, kako se resava problem prekidanja petopolnog izbornika ™ na stratu?

A lepo sam sceo ovo da kupim:

-
Jos i jazz chorus, umesto pivike, i da te vidi bog (mjetala).

Last edited by Kill surf city on 14 Oct 2011, 13:41, edited 1 time in total.