Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Kill surf city

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Kill surf city » 03 Oct 2011, 11:41

Jea :ziveli: , al necu birati, sta prvo naleti i radi kako starudija treba da radi. Dvojka je pesak, Turbo je sljunak. Kad ih stackujes, nema dalje.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Oct 2011, 03:06

Evo i da predstavim lanac a bogme i proces izrade jednog pedalboarda...Namucio sam se poshteno ali je nadam se vredelo (videcemo kako ce raditi i koliko ce trajan biti)...

Priprema ploche da izgleda "lepo" :mrgreen: ..u pitanju je neka lagana daska tipa od presovane piljevine ili tako neshto...shto je ok da nije teska a cvrsta je solidno..
Image Image
Voila... board ojachan je sa metalnim ivicama radi trajnosti sve je zalepljeno super lepkom pa cak je i samolepljivi foto tapet ojacan istim...
Image Image
Da bi se Pro CO Rat Clone podigao malko iznad pedala, zbog lakseg gazenja, kao i tjuner zbog lakseg provlacenja kablova ispod istog...setio sam se da imam dve prazne metalne kutije od ...
Image Image
Fisherman Friend's
Image
Pa onda lepljenje cicak trake za bord - Superlepkom...a za pedale sa dvostranom samolepljivom trakom ... :)
Image Image
I posle povezivanja svega...evo kako izgleda bord....i snimak kako fercera...
Image Image Ukljucen Baja Telac u bord pa u Guitar Rig 3 preko Orange simulacije... :) :ziveli:

Edit...da ...zaboravio sam - kofer je od nekog kompleta escajga, Koening ili tako neshto.. :mrgreen: ma sve je haotichan budz... :XD: :lol: :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 14 Oct 2011, 10:20

Ghetto DIY za pobjedu ! :lol: Imam i ja neki escajg kufer, al u njemu samo cuvam i transportujem jednu analognu multi relikviju, koja je velicine malog zasebnog borda. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Oct 2011, 10:31

lepo si to odradio nemanja, ali kontam da bi bilo bolje da si stavio neki komad drveta, mislim da ces ove limene kutijice lako iskriviti gazenjem...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Oct 2011, 11:05

Super ti je ovo Nemanja!
Pogotovo mi se svidja kako radi ovaj behringer phaser hah, a za koje pare!
I moj board je u poslednjoj fazi izrade, uskoro cu ga predstaviti, imam problema sa nedostatkom prostora haha :ziveli:

EDIT: gle guts phasera modovanog sa 3pdt dodushe
Image

totalno vredi prebaciti u manju kutiju, onda ti ostane mesta za josh jednu manju pedalu hahahah a Nemanja jel grejem GAS, JEL GREJEM GAS Nemanja?!?!

:lol:

:ziveli: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Oct 2011, 11:46

Kill surf city wrote:Ghetto DIY za pobjedu ! :lol: Imam i ja neki escajg kufer, al u njemu samo cuvam i transportujem jednu analognu multi relikviju, koja je velicine malog zasebnog borda. :ziveli:
Hehehe, al ok su koferi cak imaju i sifru :D :mrgreen:
mislim_stvarno wrote:lepo si to odradio nemanja, ali kontam da bi bilo bolje da si stavio neki komad drveta, mislim da ces ove limene kutijice lako iskriviti gazenjem...
cvrste su dosta te kutijice, a i ako budu zezale, lako se napune komadom drveta ili shtavec... :D :ziveli:
Cortex wrote:Super ti je ovo Nemanja!
Pogotovo mi se svidja kako radi ovaj behringer phaser hah, a za koje pare!
I moj board je u poslednjoj fazi izrade, uskoro cu ga predstaviti, imam problema sa nedostatkom prostora haha :ziveli:

EDIT: gle guts phasera modovanog sa 3pdt dodushe
Spoiler:
Image
totalno vredi prebaciti u manju kutiju, onda ti ostane mesta za josh jednu manju pedalu hahahah a Nemanja jel grejem GAS, JEL GREJEM GAS Nemanja?!?!

:lol:

:ziveli: :ziveli:
Hahaha, mislim da cu malko da se smirim, tj bar se nadam.... Jeste behringer ubo ovaj phaser, ne treba mi bolji.... ^^ :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Oct 2011, 12:07

Kakav si ti Nemanja car sa ovim snimcima... :bow: Ne znam kako te ne mrzi da snimas stalno. :D :ziveli:

Fin bord. Volim te sa malo praznog prostora. Skroz mi glupo da vidim pedalbord od metar i po sa pet pedala...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Oct 2011, 12:12

Funkomat wrote:
Fin bord. Volim te sa malo praznog prostora. Skroz mi glupo da vidim pedalbord od metar i po sa pet pedala...
Ne zhelish da znash kako sam ja ovo na prvi mah prochitao... :XD:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Oct 2011, 12:27

Hotstepper wrote:
Funkomat wrote:

:1: :lol:

Cestitke Nemanja, lepo si spakovao, u zdravlju da te sluzi. :-)

Ja sam isto popizdeo, dok sam za svoj mali board (kada je imao 8 pedala) izmerio i napravio patch kablice. Pa sam imace fejlovao jer sam koristio najjeftinije moguce ugaone dzekove, jer su se posle nekoliko svirki neki vec rasklimali i poceli da prave ludnicu sa kontaktima, pa sam morao sve dzekove da menjam... Jbg, pokusaj ustede na pogresnom mestu i onda ti se obije po glavi/dzepu jos vise.

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Oct 2011, 13:09

Hotstepper wrote:
Funkomat wrote:
Ja pročitao tako kako piše, i skroz mi je kul. Premalo je takvih stvari u ovom šugavom vremenu hejta i napetosti.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Oct 2011, 13:12

Ljudi, kako se resava problem prekidanja petopolnog izbornika ™ na stratu? Zamjetio sam juce na probi da pri prebacivanju na bridge magnet - zvuk nestaje.
To je, ujedno, i novi efekat. :mrgreen:

El ima onih nekih kontakt sprejova, koji pomazu u tom slucaju, ili mora makina da se rastavi? Fala!

(A jebeni Mehosi koji prave stratove u suncanoj Kaliforniji nisu nista bolji od onih preko, u pravu je Derszu) :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Oct 2011, 13:14

Hotstepper wrote:
Funkomat wrote:
:D
Baba Slim wrote:Jbg, pokusaj ustede na pogresnom mestu i onda ti se obije po glavi/dzepu jos vise.
Na takvim stvarima definitivno ne vredi stedeti. Ja bih vako nesto
Image

nebojsak

Post by nebojsak » 14 Oct 2011, 13:31

sinisake wrote:Ljudi, kako se resava problem prekidanja petopolnog izbornika ™ na stratu?
Prodajom strata XD :ziveli: :krstise: :facepalm: :kokice:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Oct 2011, 13:33

:mrgreen:

A lepo sam sceo ovo da kupim:

Image

:metal: :metal: :kokice: :bambi:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 14 Oct 2011, 13:39

Jos i jazz chorus, umesto pivike, i da te vidi bog (mjetala). :butthead: :mrgreen:

:kiss:
Last edited by Kill surf city on 14 Oct 2011, 13:41, edited 1 time in total.

Locked