Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tenji

Re: Oprema Koju Imate

Post by Tenji » 01 Nov 2011, 15:23

Au al' ste ga podelili... :D "Mastan, debeo, dubok ton" je pravi metal, pa sad, da li su to tri reci koje bi opisale, recimo, Dimebagov ton? A meni je recimo Pantera prilicno "pravi metal". :) Nema tu neke striktne podele, svakom godi ovo ili ono, meni recimo godi i djent zvuk, ali i old school, maast, rilj zvuk. Sve ima neku svoju primenu. A pomalo je i logicno, zamislite da osmozicanu gitar, sa 27" skalom propustite kroz neki mastan, debeo setting na pojacalu. Mislim da bi rezultat bio zvuk manje vise neupotrebljiv.

Gagi

Post by Gagi » 01 Nov 2011, 15:29

dejankuki, guv'nor :ziveli:
Bugera v22 - djent free! 8)

Tenji

Post by Tenji » 01 Nov 2011, 15:32

E jbg, zbuniste me sa ovim djentom, zaboravih da cestitam Gagiju na prinovi. :) Konacno neko od koga mozemo iz prve ruke cuti o Bugeri, i njenom ponasanju kroz eksploataciju. Nadam se da cemo cuti samo lepe stvari doduse, da te sluzi u zdravlju i veselju. :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Nov 2011, 15:44

Tenji wrote:...zaboravih da cestitam Gagiju na prinovi. :) Konacno neko od koga mozemo iz prve ruke cuti o Bugeri, i njenom ponasanju kroz eksploataciju. Nadam se da cemo cuti samo lepe stvari doduse, da te sluzi u zdravlju i veselju. :ziveli:
Zaboravih i ja... :hide:

Za ostatak posta -> :1: , i čestitke :ziveli:

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 15:44

Tenji wrote:Au al' ste ga podelili... :D "Mastan, debeo, dubok ton" je pravi metal, pa sad, da li su to tri reci koje bi opisale, recimo, Dimebagov ton? A meni je recimo Pantera prilicno "pravi metal". :) Nema tu neke striktne podele, svakom godi ovo ili ono, meni recimo godi i djent zvuk, ali i old school, maast, rilj zvuk. Sve ima neku svoju primenu. A pomalo je i logicno, zamislite da osmozicanu gitar, sa 27" skalom propustite kroz neki mastan, debeo setting na pojacalu. Mislim da bi rezultat bio zvuk manje vise neupotrebljiv.
evo ti A drop kroz mahogani gibsona sa cini mi se 490t gibsonovim magnetom kroz ts808 pa u 2203,znaci ne moze masnije i mudastije,a rif rusi blokove zgrada sto ovi djentisti mogu samo da sanjaju(volim i ja mesugu ali brate marsal je marsal):
http://www.youtube.com/watch?v=muFtXyTZ ... re=related

da stvar bude morbidnija bas mesuga je presla na ove line6,axefx i ostale zajebancije tek kad su krenuli sa osmozicanim djitrama (dakle nothing),sve prije toga ako se dobro sjecam je bio marshall 2210 sa raznoraznim pedalama.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Nov 2011, 15:45

Spoiler:
Cortex wrote:[youtube]YAdmR6DUXyg&feature=related[/youtube]
...nikad necu shvatiti ove shto jure zvuk neke muzike a ne groove neke muzike...
(dodushe, u ovom "zhanru" to je i diskatabilno dal postoji tako neshto..)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Nov 2011, 15:47

Postoji brate, kako ne postoji, samo je pitanje da li neko to voli i oseća...

OT:

Zamenom sam postao vlasnik Fender American Vintage '57. Reissue Stratocaster-a

Image

i Peavey Classic 30...

Image

Ako je neko raspoložen da pazari nešto od ova 2, slobodno neka me kontaktira na pp, oglase ću okačiti kasnije, ili ih potražite na omiljenom nam KP... :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Nov 2011, 15:57

@Baba, osim majtimikinog telca, jos uvek posedujes onaj PRS?

Gagi

Post by Gagi » 01 Nov 2011, 15:59

Hvala Tenji, valjda će izdržati teške uslove eksploatacije u Srbiji :)
hvala i Baba Slim i da čestitam i ja tebi na lepom "kompletu" iako je možda privremen :)
Što se mene tiče, nikad slađe potrošenih 300 evra :ziveli:

Tenji

Post by Tenji » 01 Nov 2011, 16:00

umart wrote:
Tenji wrote:Au al' ste ga podelili... :D "Mastan, debeo, dubok ton" je pravi metal, pa sad, da li su to tri reci koje bi opisale, recimo, Dimebagov ton? A meni je recimo Pantera prilicno "pravi metal". :) Nema tu neke striktne podele, svakom godi ovo ili ono, meni recimo godi i djent zvuk, ali i old school, maast, rilj zvuk. Sve ima neku svoju primenu. A pomalo je i logicno, zamislite da osmozicanu gitar, sa 27" skalom propustite kroz neki mastan, debeo setting na pojacalu. Mislim da bi rezultat bio zvuk manje vise neupotrebljiv.
evo ti A drop kroz mahogani gibsona sa cini mi se 490t gibsonovim magnetom kroz ts808 pa u 2203,znaci ne moze masnije i mudastije,a rif rusi blokove zgrada sto ovi djentisti mogu samo da sanjaju(volim i ja mesugu ali brate marsal je marsal):
http://www.youtube.com/watch?v=muFtXyTZ ... re=related

da stvar bude morbidnija bas mesuga je presla na ove line6,axefx i ostale zajebancije tek kad su krenuli sa osmozicanim djitrama (dakle nothing),sve prije toga ako se dobro sjecam je bio marshall 2210 sa raznoraznim pedalama.
Pa to, nije samo jedna mast, i nisu samo jedna muda. Ja Mastodon obozavam, bas obozavam, ali kada pomenes rusenje zgrada rifovima, nema Mastodon sta da trazi pored Meshuggah-e. A mast i muda su mi i jedni i drugi, da se razumemo. Kako je ko dosao do njih, to je nesto drugo.
Hotstepper wrote: (dodushe, u ovom "zhanru" to je i diskatabilno dal postoji tako neshto..)
Naravno. Kao i u svakom drugom zhanru.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Nov 2011, 16:03

sinisake wrote:@Baba, osim majtimikinog telca, jos uvek posedujes onaj PRS?
Ne, menjao sam ga za ove 2 stvari kod lika od kojeg sam ga i kupio prošle godine. Popizdeo sam i prihvatio zamenu, jer me niko nije ni nazvao za oglas. Jedan lik samo, i bio je skoro ozbiljan ali je odustao.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Nov 2011, 16:12

Ok, to samo potvrdjuje tezu mene i nekih mojih kolega ovdi da je taj Telebaba paklena djitra. Kad budete dolazili, zovi na tonsku, da malo to isprobamo... :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Nov 2011, 16:19

Nije da je bolja od PRS-a, drugačije su jednostavno. Samo sam prelomio da u ovoj fazi rasprodaje opreme i PRS-a prodam, ipak je to veliki luksuz za sada...

Neću da ispadne da hvalim Telca zato što mi je majti prijatelj, ali tu gitaru ne bih prodao nikad. Da je paklena, zaista jeste. 'Nuff said. :)

Ajd baci mob na pp pa se čujemo kad dođemo u SO ponovo, što će biti u prvoj polovini decembra valjda.

istiqrac

Post by istiqrac » 01 Nov 2011, 16:24

Cestitke svima na novoj opremi :)
Baba ovaj strat je tako lep jbt, prva gitara na kojoj se ne vidi drvo, a da mi se jako svidela :)

umart

Post by umart » 01 Nov 2011, 16:43

tenji:
sad smo vec usli u ukuse,tako da necu o tome diskutovati vise,samo sam naglasio da mast moze da sljaka i sa bas niskim stimovima,i ponudio primjer.i ne samo da sljaka,vec je poprilicno omiljeno rjesenje zbog karakteristicnih frekvencija midlova koji dokazano sjeku kroz mix,a to kod niskih stimova i vise nego da ima funkciju.ova SS i slicna rjesenja se rabe zbog tog ultra tajt izkaza koja su teze izvodljiva sa lampasima starije generacije.

Post Reply