Uzeo sam D'ADdario da probam 0.10

Stavio na Jazzmaster.. pa sam otisao po jos dva paketa jer samo tih ima trenutno u SM.
Prednosti: Tenzija donje tri zice tojest e,h i g je manja nego kod dosta proizvodjacha, dobro su balansirane zice i lepo zvuce na drajvu i klinu. Iskljucivo bih ih stavljao na single coil gitare, pogotovo one koje imaju previshe zing-a, poshto ove zice nemaju izrazen tang, no su neutralne. Sveze su potpuno iako su pakovane jos davne 2007me! Dakle dobar im je taj fazon pakovanja. Kotiraju malo drugacije od Dean Markley, kojeg sam koristio u poslednje 2 godine, ali u pitanju su bukvalno delovi milimetra tako da nije bilo puno intervencije.
Mane: Cini mi se da gornje 3 zice (D,A, i E) imaju vecu tenziju od recimo Dean Markley,( shto ne mora da bude uvek losa stavka), a moguce je da je i do toga shto su nove zice pa dok se malo ne istegnu. Zilave su zice dosta, shto ne mogu da procenim da li je dobra ili losa stavka, svakako su malko zeznutije za stavljanje (postho sam po tom pitanju velika picajzla).
OVE ZICE NISU ZA Hambakere, jer ce to zvucati cini mi se dosta basovito! Ja na hambakerima volim shto twangastije zice jer uveg gledam da izbegnem "gibson sound" koliko god mogu.
Jos ostaje da cujem/vidim koliko ce trajati svezina i koliko ce pucati ili ne kao i meni najbitnija stavka - koliko ce trajati apsolutni kot tj koliko ce dugo biti u dlaku sa stimerom.
I dalje stoji da su ove zice:

perfektne za ZING zvuk skroz, a jedini razlozi zashto sam hteo da probam D'ADdario su jer mi na BAJA telecasteru se cini da ima i previshe tog ZING-a, a ne volim da koristim tone pot

U svakom slucaju i jedne i druge zice su odlicne i toplo ih preporucujem svima koji jos uvek nisu definisali shta vole a shta ne.
1. Dean Markley Signature Series - Hambakeri i ako je potrebno vishe twanga, kotiraju, traju solidno dugo, ne pucaju....
2. D'ADdario - posle 10ak godina ponovo sam ih uzeo i shvatio da su isto u rangu - rade za sve pare, imaju i dovoljno zinga, ali ne kao Dean Markley, i kkoristio bih iskljucivo za singlove. Zvuce kao klavir.
3. Ernie Ball - odlicne balansirane, tenzija niska, ali po meni slicna Dean Markley zicama , mada mislim da dosta zavisi i u kom momentu se probaju zice (kad su nove ili kad su pred kraj ili izmedju), ne uzimam ih jer sam se par puta zeznuo i naleteo na felericne koje su imale rdju po sebi a mrzelo me da se vracam u Novi Sad da ih menjam ili reklamiram...pa sam presao na alternativu
4. Gibson Brite - odlicne, ali skupe zice sa malko jacom tenzijom, ali rade odlicno i dugo traju, lepo su balansirane
5. Elixir - Super vreme trajanja, srednja tenzija, zvuk nekako bezlican tj previse neutralan, ni ovamo ni onamo. Balansirane su ok, ali mi se cini da se i kod njih cuje razlika izmedju tankih i debelih zica i to za manje od 2 meseca.
6. Dunlop - od kompleta do kompleta se dosta razlikuju, probao sam njihove 0.10 Steel zice i bio zadovoljan, a opet probao sam i obicne nikl zice i bile su mi shit...
7. GHS - ok, mada su to vishe zice za hambaker i riljanje, nekako ih ne bih drzao na telcu ili necemu shto je vintage...probao sam ih 2 puta, jednom su me oduvale i bio sam zadovoljan neko vreme, a drugi put sam stavio na jednu gitaru njih na jednu Ernie Ball i rekao- ma jok. Erni FTW
8. SIT - uzimao sam ih , solidne su za nedelju dve dana tj ako se cesto menjaju
9.
100.000. DR - Najgore zice ikad - ne kotiraju, traju kratko itd.