Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
whosyourdaddy

Re: Oprema Koju Imate

Post by whosyourdaddy » 11 Nov 2011, 15:17

Cortex wrote:Dobijen u zameni, VOX V847A.
Spoiler:
Image

Potom sam povadio svu Kinu iz njega, zadrzhao samo induktor, i napravio point to point :lol: Vox McCoy Clyde! :metal:

Image

Image

Image

Za sad to izgleda ovako [Arcutronik kondenzatori, carbon film resistors, Neutrik jackovi, true bypass DPDT switch], a kasnije cu da ga preradim sa mojo kondenzatorima, zhutim fazelom npr i tako dalje i tako dalje.

Zvuchni primeri vecheras, eventualno sutra, mogu vam reci da zvuchi odlichno! Nemam mnogo iskustva sa VOX wahovima, originalni vox v847a taj koji sam dobio imao je mnogo problema zapravo, nije bio true bypass, zvuk je bio nekako muffled kad se ukljuchi, volume drop, ma nije bio nishta posebno.
Ovaj Clyde [bar ovaj koji sam ja napravio] je totalno bez shuma i noise-a, hod je besniji mnogo, i neverovatno je agresivan, meni je osecaj da je duplo agresivniji od Bad Horsie-a, bukvalno kao najnadrkaniji CryBaby zvuchi. Ne znam da li to tako treba, snimicu klipove pa vi recite imam malo iskustva sa wahovima. Sa drajvom radi tako agresivno, a sa cleanom je super. Sve u svemu ja jako zadovoljan. :)
Prvi tranzistor je BC107B sa gainom oko 240, dok je drugi BC548 sa gainom oko 550. Nisam mogoa nigde da nadjem BC109C. Stavljao sam i 2N2222A sa gainom oko 250 na drugu poziciju umesto ovog BC548 i davao je bash lep zvuk zapravo, mnogo manje agresivan, nije imao ni blizu toliko visokih, ali ni bassa, nekako je da se zauzda wah, zanimjivo u svakom sluchaju.

:ziveli:
ftw, lol! :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Nov 2011, 15:20

Why did you ll my wah bijatch?
Nemoj da ti chika Vene da po indukciji!

:ziveli: :ziveli: :metal:

Elem, taper ovog pota koji je fabrichki u v847a-ici mi se zaista ne svidja, da li neko mozhe da preporuchi neki replacement za relativno male pare :mrgreen: i josh nabavljiv kod nas? :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Nov 2011, 16:07

Cortex wrote: da li neko mozhe da preporuchi neki replacement za relativno male pare :mrgreen: i josh nabavljiv kod nas? :mrgreen:
I da poleti kada stisnes dugme... :mrgreen:
Meni na pamet jedino pada Hot PotzII, mada nisu bas male pare.

Gagi

Post by Gagi » 11 Nov 2011, 20:07

Cortex wrote:Dobijen u zameni, VOX V847A.

Image
Cortex čestitke za vau-vau :D , a Bogami i za GAS-nu hirurgiju :bambi: , samo gazi! :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Nov 2011, 15:18

Cestitke Cortex! Dje je taj snimak?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Nov 2011, 15:21

Image

Milanares

Post by Milanares » 12 Nov 2011, 15:43

Hunter S. Thompson style :)
Mashala :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Nov 2011, 15:47

Taj fazon. :ziveli:
Odlicne za drogiranje. :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Nov 2011, 15:54

Funkomat wrote:Cestitke Cortex! Dje je taj snimak?
Ah evo evo :D Obichno kazhu da VOX ne ide dobro sa distorzijom a daje za to keva crybaby, evo ja sam pokushao da pokazhem da i ovo dobro radi sa distom :P e sad jbg ja nisam neki wah svirach, ovaj riff mi se neshto motao poslednjih dana pa eto jedan pokushaj da se malo chuje zvuk waha, mada moram da priznam da mnogo bolje zvuchi preko pojachala i kad teram drajv sa tube drajvera a ne ovako, preko simulacije. U drugom ponavljanju rifa pokushao sam da pokazhem celokupan hod waha, shto mi nije bilo lako josh i svirajuci riff jer sam ja navikao na duplo veci hod Morley-a.
A shto se Morley-a tiche, jbg, nije ni a tuks pored vox-a, ne znam shta mi bi iskreno. :bambi: The tone just isn't there. Najveca razlika mi je kad svirash na vishim notama, npr oko 17-og praga i vishe, Morley gura wahovanje do 12-og onako primetno, a posle je sve neprimetnije, ako hocesh da cujesh wahovanje na 17om i vishim pragovima trebaju ti napucani humbuckeri, sa singlovima nema nishta. Dok vox i na 22-om pragu jasno zhvace.

Clean snimci neshto kasnije :ziveli:

Do it Clyde ma man!

Ah da, ulazni kondenzator sam promenio sa 100nF na 220nF, chime sam dobio vishe debelosti. Tachnije instalirao sam switch kojim cu da menjam ta dva kondenzatora, u zavisnosti od toga sa kojom gitarom sviram. Stock vrednost od 100nF chini da hod izgleda josh veci, a top end postaje sve manje snoshljiv ali je i dalje do jaja :D

INACHE, sve ono shto sam o wahu napisao do sad, mozhete slobodno da zaboravite, shto whosyourdaddy kazhe mnogo sam smotan :D, tako da sam obrnuo bio red tranzistorima, shto je wah odvelo u najagresivniju teritoriju koju sam ja ikada chuo. CHak se razmishljam da ga vratim tako, verovatno i hocu samo za potrebe da snimim neki klip jer ono je preterano koliko se dere. Kapiram da uz neko kilo gejna Kerry King bi dobio srchku kolko bi mu se svidelo.

umart

Post by umart » 12 Nov 2011, 16:57

brate,ovo mi se toliko djasvi da razmisljam da nadjem taj vox i da ti platim da ga tako kastumizujes.

klanje totalno,svaka cast.

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Nov 2011, 17:00

Do jaja rifaža :bow:

Wah ne mogu da komentarišem jerbo se ovako preko simulacije čuje bzvz.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Nov 2011, 18:07

Clean
Solo izdrkavanje, bash nisam bio inspirisan...

Drago mi je da vam se svidja riff, ali sve je to dzhabe kad nema bubnjara i chetvorozhichane zveri da to proprate. Razmishlam se da poslusham Henderssonov savet i pridruzhim se nekom top 40 bendu :nixweiss:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Nov 2011, 19:10

Dobro bre valja li ovo chemu? :bambi:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 13 Nov 2011, 19:19

Iskreno ili da te lazemo?

:mrgreen: :bambi:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 13 Nov 2011, 19:25

..pa meni taj clean josh uvek ima neki fuzz zvuk... ili sam ja usvojio u psihi da je "clean" samo Babin morley... :hmm: :mrgreen:
Inache onaj prvi clip, zvuk je luuudnica! :gitara2:

Post Reply