Funkomat wrote:Cestitke Cortex! Dje je taj snimak?
Ah evo evo

Obichno kazhu da VOX ne ide dobro sa distorzijom a daje za to keva crybaby, evo ja sam pokushao da pokazhem da i ovo dobro radi sa distom

e sad jbg ja nisam neki wah svirach, ovaj riff mi se neshto motao poslednjih dana pa eto jedan pokushaj da se malo chuje zvuk waha, mada moram da priznam da mnogo bolje zvuchi preko pojachala i kad teram drajv sa tube drajvera a ne ovako, preko simulacije. U drugom ponavljanju rifa pokushao sam da pokazhem celokupan hod waha, shto mi nije bilo lako josh i svirajuci riff jer sam ja navikao na duplo veci hod Morley-a.
A shto se Morley-a tiche, jbg, nije ni a tuks pored vox-a, ne znam shta mi bi iskreno.

The tone just isn't there. Najveca razlika mi je kad svirash na vishim notama, npr oko 17-og praga i vishe, Morley gura wahovanje do 12-og onako primetno, a posle je sve neprimetnije, ako hocesh da cujesh wahovanje na 17om i vishim pragovima trebaju ti napucani humbuckeri, sa singlovima nema nishta. Dok vox i na 22-om pragu jasno zhvace.
Clean snimci neshto kasnije
Do it Clyde ma man!
Ah da, ulazni kondenzator sam promenio sa 100nF na 220nF, chime sam dobio vishe debelosti. Tachnije instalirao sam switch kojim cu da menjam ta dva kondenzatora, u zavisnosti od toga sa kojom gitarom sviram. Stock vrednost od 100nF chini da hod izgleda josh veci, a top end postaje sve manje snoshljiv ali je i dalje do jaja
INACHE, sve ono shto sam o wahu napisao do sad, mozhete slobodno da zaboravite, shto whosyourdaddy kazhe mnogo sam smotan

, tako da sam obrnuo bio red tranzistorima, shto je wah odvelo u najagresivniju teritoriju koju sam ja ikada chuo. CHak se razmishljam da ga vratim tako, verovatno i hocu samo za potrebe da snimim neki klip jer ono je preterano koliko se dere. Kapiram da uz neko kilo gejna Kerry King bi dobio srchku kolko bi mu se svidelo.