LifelessDead wrote:milan_ns wrote:Jel se moze za 600e napraviti strat koji ce biti bolji od svih fendera u tom cenovnom rangu?
Tesko. To je jedva dovoljno samo da platis vrhunskog majstora za njegov rad, jer ja ne verujem da bi neko pristao da ti pravi gitaru za manje od 500eur Uostalom ne znam koja je svrha ici kod majstora da ti pravi neku jeftinu gitaru!? Za to sluze Kinezi

500€ rad?
Onda se kupi Fender USA Standard za 650€(puni oglasi i kod nas i u 'rvata) i ima se
brend koji se uvek može kasnije preprodati jer mu to garantuje
ime i tradicija u svetu.
Da li bih ja sutra bilo gde u svetu mogao da prodam kopiju(pritom, pozivajući se na vrsnog majstora i dobar hardver) za iste pare ili priblizne kao sto bih mogao original? To je najbitnije pitanje. I još bitnije je to: da li će ova hand made gitara imati taj AUTENTIČAN FENDER ZVUK, pored sveg svog superiornog hardvera?
Texas Special set magneta od 250e
Hmmm ... koštaju ispod 200€ u Mitrosu, ne preterujte. Ako ih neko ugradjuje u svoje gitare možda ih nabavlja iz nekih drugih izvora. U usa ih ima za ispod 100 evra u kompletu. Nisu baš toliko nedostižni. Ja ih planiram za svoj strat, no čekam vaše komentare.
P.S. u oglasima tip nudi Fender USA Deluxe 3 color sunb. model kupljen u Mitrosu pre godinu dana za 950€. To je ipak model sa extra magnetima, čivijama na zaključavanje, bla, bla, ... ima se meksikanaca standard za 330€, USA standard za 650€, nema tu sta da trazi bilo koja hand made kopija(osim u kolekciji nekog privatnog kolekcionara).