Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rax13
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Rax13 » 15 Nov 2011, 22:42

Baba Slim wrote:
Milanares wrote:Mashala! :ziveli:
Ja digidelaya gazim vec skoro pa 4 god i odlican je ...
:1: :ziveli:

Ja 6 godina, and still going strong... Digidelay FTW. :bravo: Čik da vidim da neko nađe bolji delay za te pare (pa i 2x veće pare, kad smo već kod toga). Challenge anyone? :)
:1: :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Nov 2011, 22:47

@Randy: Znao sam da ce odmah ovaj link biti okacen... :lol: :ziveli:

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 15 Nov 2011, 22:57

Kad vec spominjete digitech pedale.Kakva je po vasem misljenju Screamin' blues? :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Nov 2011, 23:19

Kao kod bilo kakve opreme, sve zavisi za sta ti treba. Nisam je probao, ali sam imao Bad Monkeya kojim sam bio prezadovoljan, narocito zbor razdvojenih low i high tonskih kontrola, i plus sto jedna utice na drugu, i time omogucavaju zaista sirok spektar boje.

Kao sto ime kaze Screamin' blues ima taj blues voicing, i trebalo bi da bude dobra pedala u tom domenu, svakako smatram da je vredi probati i razmotriti. Koliko se cuje na demoima, ima dovoljno gaina i za neku jacu svirku, kako riff tako i lead (ne metal naravno)... Sve ovo uzmi da rezervom naravno, treba otici i probati.

Ako je odnos ulozenog i dobijenog kod ove pedale barem priblizan kao kod Bad monkeya, obavezno je treba razmotriti. Ako te zanima takav zvuk, probaj i Marshall-ovu BluesBreaker pedalu. Obe su jako pristupacne sto se tice cene a rade super.

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 15 Nov 2011, 23:25

Treba mi upravo za blues i rock. Na netu sam citao uglavnom pohvale. Samo ne vredi mi uzimati na malo i bedno pojacalo. :/ Za Bluesbreaker-a jos nisam gledao demo-e. Hvala na odgovoru :) Cena je stvarno primamljiva.

Randy

Post by Randy » 15 Nov 2011, 23:26

Baba Slim wrote:@Randy: Znao sam da ce odmah ovaj link biti okacen... :lol: :ziveli:
Cim si rekao delay za duplo vise para odma sam se setio prepucavanja :D :ziveli:
Ja ipak mislim da je DD400 bolji :D .Inace nisam jos nista kupio jer nisam imao probe pa mi nije ni trebalo svirao sam preko guitar riga tj. i sad sviram.Posle zime kad budem nasao bubnjara i kad budemo krenuli da sviramo onda cu da razmisljam sta da kupim :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Nov 2011, 22:55

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Nov 2011, 00:28

Mangupuuuu!!! :bow: :bow: :bow:

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Nov 2011, 00:37

Voleo bih da ga neko isproba za mene :( đitra mi je na preko 1,5 m udaljenosti, a fon mi se puni čak tamo kod nogu. Ne verujem da će situacija biti bolja ovih dana.

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Nov 2011, 00:48

E bedak :cry: , taman sam hteo da krenem da te maltretiram da (haha, 3 da ni na 10-ak cm :lol: ) nam nasiroko i nadugacko™ ispricas sve o Sweetener™-u... Ce cekamo! :)

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Nov 2011, 01:51

E da, i ja sam se malo ponovio, verujem da ce mi ovo resiti sve prostorne-efekt™ potrebe ikada, pupu dn'ureknem.
Tj sigurno cu pronaci sve opcije koje mi trebaju, a to nije mnogo, 2-3 suptilna reverba i isto toliko i takvih dilejeeva, nadam se samo da ce lepo raditi u tandemu sa ostalim stvarima.
Image
Spoiler:
Image
Image
Image
Imam dva pitanjca za poznavaoce & ljubitelje rekova, jedno manje, drugo vise bitno:
1. Znam da izgleda sabanski, to mi nije bitno, ali da li moze da ga zezne toplota od laNpi ako stoji ovako na glavi?
2. Nemam neku potrebu za mnogo preseta u istoj pesmi i sl. Prvenstveno bih da zemim jedan momentary switch za bypass (mada ni to mozda nece trebati, ako nadjem neki reverb koji radi pristojno za always on). Nego, imam ponudu da uzmem Yamaha MFC06 za 1000din, koji je malo duzi nego sto treba da bude (44cm), a opet nisam siguran da ce on ok raditi sa Midiverbom jer po netu spominju kako je taj MFC06 extra ogranicen tj ne preterano svestran. Nije frka da se okrenem ka pojacalu i premestim preset, ali bi bilo sjajno kada bih imao tih par opcija na boardu. Znaci pitanje, posto sam vrhunski pglu za MIDI, da li da zemam tu Yamahu ili je bolje resenje neki DIY box sa bypass prekidacem i opcijom setanja kroz par preseta?

I kako to vec ide - Unapred zahvalan! :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Nov 2011, 09:51

Nisam ni procitao ceo tvoj post, vidim nesto pitas, djavo bi ga znao. Osecam se ko Ruby u Petom Elementu, bzzzzzz, ali sprava radi, skini manjual i to. Te sprave su majka Mara.

Mis'im, nisi se zajeb'o niti ces se ikad zajebati u doglednoj futuri ako imas u posedu nesto Alesis. Ne biva. E sad, moras da mu dohakas. Imo sam ovo, al se ne secam blage veze oko icega jer sam starac i imo sam svasta, pa jedno 50 razlicitih efex units, ali ovaj mi uvek osto u lepom pamcenju.

RTFM dude.

(U prevodu, Read The Fucking Manual). :bambi:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Nov 2011, 14:07

http://acapella.harmony-central.com/sho ... sort-of%29

na ovo treba da se doda jos jedan taster za on\ off i to je to sto se tice neke jednostavne kontrole

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Nov 2011, 15:17

@Nenadnenad,
Hvala, morace nesto da se sklepa, gledam sada one Boss FS5 za bypass, 3 soma din... Aj' zdravo. :grummel_2:
Ako bi ovo sto si okacio stvarno moglo da radi najjednostavniji gore-dole patch - VR'! :ziveli:
Dersu Uzala wrote:Nisam ni procitao ceo tvoj post, vidim nesto pitas, djavo bi ga znao.
:lol: Hvala, ali ozbiljno, opasno si me oraspolozio ovom recenicom! :D :bow:
Nego, skinuo sam i Manual, a bogami i Program Chart. Iscitao jedared, pa cu jos par puta.
Pitanje je bilo vezano samo za MIDI kontrolu, tj sam kontroler, tu sam nevin i neobavesten.

Ono, ima lepih stvari da's za naci (http://www.maxgreco.com/fun/microfoot/, http://themountainfold.com/?p=24) koje su sasvim sigurno overkill za moje potrebe, mada ako ovo sto je Nenad okacio sljaka za gore dole tim jos bolje, a sa druge strane ceka Yamaha MFC06 za 1000din... Pooolako. :wink:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 17 Nov 2011, 17:05

Super sprava, rešiće ti reverb zauvek!

Post Reply