Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Haralampije

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by Haralampije » 04 Dec 2011, 12:12

ApplePie wrote:Greška .. Richard i Nigerija nisu isto. Prvi postoji i i radi isključivo na foru da ti uvali falsifikat čeka. Tu se i malo iskusniji mogu zeznuti, samo ne u Srbiji, mi smo malo više skeptični prema nekom "Richardu" kome treba baš moja djitra i ne pita za cenu. Nigerija i druge egzitične zemlje su čist spam mail u kome je scenario da je tamo neki milioner zaginuo u aeroplanskoj nesreći ili mu se čamac probušio pa ostala velika lova a nema naslednika. E taj što ti šalje mail je kao neki koji radi u baš toj banci pa je izabrao tebe da ti prebaci sve te pare i onda kad dobiješ tražiće svoj deo, oko 60%. I obavezno da nikom ne pričaš o tome .. Na kraju ti ili maznu račun sa tvojim podatcima od čega mogu da generišu broj kartice ili traže da pokriješ troškove slanja (u jednom slučaju je to iznosilo 20 000 evra što je čovek odavde platio) i na njih sam mislio kad sam rekao naivne novopridošle žrtve interneta. ... :ziveli:
Ma kakva greska
I'm glad to read from you.I'm from United Kingdom and I accepted the price.The Guitar was needed by one of our branch Church for the media uses in Nigeria
:XD: :XD: :XD:

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-L ... id=5769772
Garancija: 3 godine.

Milanares

Post by Milanares » 04 Dec 2011, 12:20

ja misim da to toman daje garanciju, ovaj cika od njih nabavlja, ne?

Haralampije

Post by Haralampije » 04 Dec 2011, 12:37

Toman je pravno lice i moze da daje garancije na proizvode koje imaju u katalogu,a cika nije. :D
Ako je kupio od njih,garancija vazi za njega,jer je proizvod na njegovo ime kupljen,a kada ga preproda ta garancija Tomana nece vaziti za tog drugog.

Milanares

Post by Milanares » 04 Dec 2011, 12:45

pa dobro ako je cika coek on ce reklamirati kao da je njegovo ako se nesto s*ebe u tri godine, jel tako ciko?

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Dec 2011, 12:53

Ako donosi sa Thomann-a,mislim da je dobra fora,jer njegova ugradnja je oko 50E na tu cenu,sto je,slozicete se bolje nego 30% ili koliko vec zacepe ako sam uvozis,plus transport...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Dec 2011, 13:00

50eur stvarno nije nista, ja se licno ne bih zajebavao za tako malo, al' ko zna odakle nabavlja, mozda nabavlja po nizim cenama nego sto su na Tomanu...

parker

Post by parker » 04 Dec 2011, 13:19

Pa sad, 50€ po jednom da kažemo artiklu je pristojno.. Tebi dođe povoljnije nego da se sam njakaš i platiš više i gnjavaža ti veća.. A sa druge strane, taj lik valjda ima računicu jer obavi X takvih poslića mesečno pa kad sve odbije ostane mu jedna pristojna platica.
To bi valjda bio primer da se neko snašao šmekerski, na obostrano zadovoljstvo.. Sve pod uslovom da to i funkcioniše kulturno i šmekerski kao što je pretpostavka

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Dec 2011, 14:07

sigurno trazi povracaj poreza na granici to je 17%, tj. nekih 100eur+50, znaci verovatno ima zaradu od 150eura, sto vec nije lose...tesko da bi se cimao za 50 eur...

parker

Post by parker » 04 Dec 2011, 14:11

verovatno radi po narudzbini.. dodjes i kazes ocu to i to i das kaparu..
znam ja nekog lika koji posreduje u tim narudzbinama jer ima str za prodaju instrumenata..
problem je sto se previse ugradjuje pa ti dodje slicno ko i da si sam, jedino sto preskocis tu gnjavazu, dobijes u ruke..

parker

Post by parker » 04 Dec 2011, 14:33

Image

jagoda

Post by jagoda » 04 Dec 2011, 14:58

parker wrote:verovatno radi po narudzbini.. dodjes i kazes ocu to i to i das kaparu..
znam ja nekog lika koji posreduje u tim narudzbinama jer ima str za prodaju instrumenata..
problem je sto se previse ugradjuje pa ti dodje slicno ko i da si sam, jedino sto preskocis tu gnjavazu, dobijes u ruke..
Ako ja izvadim pare i on izvadi gitaru , a 50 eur skuplje nego kod Thomanna , to moze da bude ok.
A ja da mu dam neku lovu, i posle da cekam....
Da, da...

sl0e

Post by sl0e » 04 Dec 2011, 15:29

Garancija kod Thomann-a koliko sam ja upoznat vazi 3 godine od datuma kupovine uz papirologiju, nezavisno ko je trenutni vlasnik proizvoda. Drugaru su opusteno zamenili mikrofon tako, iako je bio drugi vlasnik.

parker

Post by parker » 04 Dec 2011, 16:11

jagoda wrote:
parker wrote:verovatno radi po narudzbini.. dodjes i kazes ocu to i to i das kaparu..
Ako ja izvadim pare i on izvadi gitaru , a 50 eur skuplje nego kod Thomanna , to moze da bude ok.
A ja da mu dam neku lovu, i posle da cekam....
Da, da...
pa cuj, sve zavisi dal ga znas, dal ga zna neko koga znas.. ako je dobar i korektan vremenom se stekne poverenje, tako isto i ako je obrnuto procuje se i to..

Varenika

Post by Varenika » 04 Dec 2011, 17:01

LifelessDead wrote:sigurno trazi povracaj poreza na granici to je 17%, tj. nekih 100eur+50, znaci verovatno ima zaradu od 150eura, sto vec nije lose...tesko da bi se cimao za 50 eur...
ako trazis povracaj njemackog poreza , moras platiti u srbiji ili odakle god van njemacke das i.
kao i carinu i transport. Bas sam nesto gledao npr gitara na thomanu koja kosta 300 eura,
kad ti odbiju vats izadje oko 260, s tim sto ti oni odma izbace transport da je 40 eura.
znaci na tih novih 300 eura ti doplatis porez i carinu.
ako je sve regularno s tim likom, samo je pitanje kolika je tacna razlika u cifri koju placas sam i preko njega
U slucaju ove gitare od 300, ako bi kod njega platio 350, mislim da se isplati, ali ne puno, jel ovako ne bi trebalo
da izadje preko 400.
A to za njegovu zaradu, ako ima neku varijantu da npr transportuje jeftinije, npr licno kad se nakupi robe, ili da salje
npr za madjarsku, neko pogranicno mjesto sa srbijom, jer on je u subotici koliko vidim,toman do madjarske naplacuje 20 eura transport
a neko je rekao da se placa ta fiksna cijena transporta do 30 kg, sto ce reci, npr saceka da se nakupi 5-6 gitara, ili opreme uopste, tu moze da ustedi dodatno. I onda npr prenese to u srbiju, trazi povracaj madjarskog poreza a plati ga ovdje. mada u principu, koliko on zaradi nije ni bitno, ako je roba i sve ostalo ok.Eto to je neka ideja kako bi mozda moglo legalno sve da funkcionise i da su svi zadovoljni.
i da, mislim da se garancija vezuje uz proizvod a ne uz vlasnika...

Milanares

Post by Milanares » 04 Dec 2011, 17:21

m-da, i mislio sam da cete poceti o kupovini gitara na ovaj nacin. ja sam vise mislio na opremu, pedale, neki dobar a povoljan pedalboard i sl.
uzimati gitaru a da je nisi prethodno drzo u rukama...pa ne znam, ja ne bih preporucio, mada ima slucajeva kad ljudi budu zadovoljni...

Locked