Fender twin reverb vs hughes kettner tube 50 head

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Ilianni

Re: Fender twin reverb vs hughes kettner tube 50 head

Post by Ilianni » 06 Dec 2011, 07:03

Uz postovanje ali porediti MB MK4 i HK Tube 50 je u najmanju ruku neozbiljno.HK jeste pojacalo koje ima dva kanala i dva moda rada i sto neko rece "jack of all trades,master of none" i tu je bio skroz u pravu,klin podseca na Fenderice,drajv podseca na Marshalle ali kao sto pomenuh,onda kad taman treba da udje u sweet spot,ono podbaci.Dalje,pominje se i lampaski drajv.Pogledajte layout tog pojacala pa ce svakome sa malo poznavanja elektronike biti jasno da je drajv na njemu sve samo ne lampaski.Prolazi kroz lampu-da,ali se ne generise u njoj kao npr.stariji Marshalli,Bogner,Soldano i slicna ekipa.Dalje,ko je imao prilike da vidi to pojacalo,cim obrati paznju na trafoe(a neki kazu da je to kod lampasa bitno ;-) )videce da je to uradjeno tako da se ima opravdanje da se kaze da pojacalo moze da isporuci 50w,dok je npr na Fenderu predimenzionisano i to muski.Po koncepciji me taj HK malo podseca na Marshall JTM60 iz sredine 90ih koji je imao sve a opet nista do kraja.Jednostavno ako se sve ostalo izuzme,fali mu rezerva snage koja je za dzndzn prilicno bitna.
Da je u prici HK Duotone koji sam imao priliku da cujem i probam,rekao bih:Drugar doplati i soma eura-ta masina je krajnje ozbiljna i to vredi imati i svirati i tu su Svabe zasijale sa izradom i tonom.Tube 50 jednostavno nije ta klasa pojacala i pre ili posle ces se razocarati u njega.
Nisam vintage freak,pojacala su mi slaba tacka a i oko gitara se pomalo razumem a higain volim vise od svega.Poenta mog tupljenja je:cisto pojacalo koje ces moci da nagazis kako treba i da ti ono uvek uzvrati samar a ne neki dronjavi sminkeraj koji ce da prdi i smrdi iza tebe.
Ponavljam-imao,svirao i jedno i drugo.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Dec 2011, 10:40

Pazi stvarno, diode i trandza za extra gain. Bedastoca. Sad znam zasto ne mirisem H&K (uprkos gosn Ziki iz Toronta, njega su ionako platili cenim). Nista brale, Mesa Boogie ondaK. Mis'im, sve se cuje na onom malopredjasnjem snimku gde baja vosti Triaxisa.

Bice posla za forumase :bambi: :ziveli: :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Dec 2011, 12:08

Dersu Uzala wrote:Pazi stvarno, diode i trandza za extra gain. Bedastoca.
Lepo bi bilo da se sada izviniš.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Dec 2011, 12:36

Pa dobro majkovicu, ne znam napamet semu svakog pojacala u vaseljeni. Niti sam pretpostavljao da ovi hohstapleri pobudjuju lanpe solid state tehnologijom. Ne rade to na onim najjacim modelima. Citiram, "pokvaren nemacki narod jeeebote. Nisam ocekiv'o. Da u Kelnu nema kelnera"

Bilo kako bilo, ako ikako smognes snage u svom srcu, izvini. :bambi:

A ti rile, kao sto rekoh, Mesa Boogie u sake. Kakav crni Fender (glede tvojih sonicnih aspiracija). Sve ostalo sto sam izdiktirao u pero stoji. :ziveli:

Oces da imas vocan i tunjav zvuk ko ovaj

ili oces da si baja roker

Obaska sto ovaj potonji amater svirkom pojeo Kollmana za dorucak. :mrgreen:

rile86

Post by rile86 » 06 Dec 2011, 12:57

Dodjosmo mi do mesa boogia:). Pa ljudi to je cenovno potpuno druga kategorija. Recimo MB4 se ne moze naci ispod 1500e. Pa ja da imam te pare ja bi ostavio i fendera i kupuo jos jedno takvo pojacalo. Na zalost nije vreme takvo. Pa prema svemu recenom ovde mislim da H&K odpada. A opet sada razmisljati da prodam Fendera ovakvog se ne isplati jer bi ga morao dati ispod cene. Bice najbolje popraviti ga pa sam videti pa ako na kraju to ne bude to isplativije ga je tada prodati nego sada.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Dec 2011, 14:42

Dersu Uzala wrote: Bilo kako bilo, ako ikako smognes snage u svom srcu, izvini. :bambi:
Izvinjenje prihvaćeno :ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 06 Dec 2011, 15:33

Ma ja sam zadovoljan ako Rile ima sve činjenice na stolu :ziveli:

Verovatno je najbolje da kada središ tvina, a verovatno će se naći kupci za istog, da posle uzmeš glavu za glavu neko pristojno haj gejn pojačalo i vozi. Za protivvrednost ćeš verovatno moći da nađeš neki Marshall, Peavey, možda neki drugi HK, Hiwatt, Soldano .... itd.

rile86

Post by rile86 » 06 Dec 2011, 16:15

Mrav wrote:Ma ja sam zadovoljan ako Rile ima sve činjenice na stolu :ziveli:

Verovatno je najbolje da kada središ tvina, a verovatno će se naći kupci za istog, da posle uzmeš glavu za glavu neko pristojno haj gejn pojačalo i vozi. Za protivvrednost ćeš verovatno moći da nađeš neki Marshall, Peavey, možda neki drugi HK, Hiwatt, Soldano .... itd.
Bas tako. Kad se pristojno sredi ukoliko ne bude zadovoljavao moje zelje menjati onda za nesto glavu za glavu ili uz manju doplatu. A sad predstoji sredjivanje:). Dobio sam savet da u njega ubacim celestion vingate 30. Ima li jos neko predlog. Nadjoh negde da sa ovim zvucnicima zvuci bolje za rock i da bolje zvuci distorzija.

rile86

Post by rile86 » 06 Dec 2011, 16:25

I hvala svima koji su se ukljucili u temu i izneli svoja misljenja.

umart

Post by umart » 06 Dec 2011, 16:34

nije poenta da ga sredis za sebe,vec da ga sredis da ga bolje prodas.to ces najbolje postici ako ga sredis da bude sto blizi originalu.vidi koji su se zvucnici originalno ugradjivali u njih,ili koji su najcjenjeniji u tim twinovima,ja se sjecam da su bili neki JBL-ovi i to alnico,ali ne drzi me za rijec,nijesam topliki fender poznavalac.

oko retolex-a i generalno spicanjenja pojacala savjetovao bih ti da kontaktirac pecu (hillbilly-ja sa foruma) em sto je veliki poznavalac i odlican majstor i najglasovitiji kad su u pitanju fenderi koliko se meni cini,em njegov renome zapravo i nesto vrijedi u smislu prerodaje (ono da ces moci da napises u oglasu peca iz P&K amps-a odradio to i to i zapravo kupac zna da je to sve tip-top sredjeno,to eventualno opravda cijenu i privuce kupca).

ne znam koliko ces moci da ga prodas za kes kako god da ga sredis,takva su vremena,ali sigurno tako sredjenog twina bez vecih problema moci ces da mijenjas za neko renomirano drajv pojacalo po ukusu.

rile86

Post by rile86 » 06 Dec 2011, 17:19

Pa razliciti zvucnici su stavljani u twina. Eminence legend , Jensen c12n, JBL itd. To treba da vidim i donesem pravu odluku. Ne bih sad da bacam gomilu para na zvucnike. Do cifre 200e za oba mi je ok. Npr jensesen c12n je oko 80e a celestion v30 oko 95e. Svakako mozda najbolje da bas Pecu kontaktiram i da covek koji se tim bavi kaze sta da radim.

umart

Post by umart » 06 Dec 2011, 18:26

ako vec zelis da neku lovu ulozis u njega najpametnije da ga poneses da ti ga covjek tip-top sredi skroz,pa se cimaj dalje.

rile86

Post by rile86 » 06 Dec 2011, 19:09

umart wrote: ne znam koliko ces moci da ga prodas za kes kako god da ga sredis,takva su vremena,ali sigurno tako sredjenog twina bez vecih problema moci ces da mijenjas za neko renomirano drajv pojacalo po ukusu.
Ovo svakako vazi jer danas vecina ljudi nema kes. Al s obzirom da ja ne radim pojacalo da bi ga prodao i zaradio nace se neka zamjena sigurno ukoliko bude bilo potrebe.

macdrive11

Post by macdrive11 » 06 Jan 2012, 12:39

pozz svima.evo ja nisam neki strucnjak za pojacala imam strata mexicanca i sviram najvise po svadbama i ukljucivam se direktno u mixetu al bi volio da kuci imam neko kvalitetno pojacalo jer za dusu s ekipom sviramo rock za partije i moto skupove.imam neke 3 zamjene pa me zanima misljenje vas strucnjaka.za nekih 300 eura dobivam roland jazz chorus 120 i fender corus 125 isto za takvu cijenu.a u drugoj kombinaciji za nekih 700 eura fender twin reverb full lampas sa novim lampama neki stari onaj bas pravi lampas crne boje(strucnjaci ce znati koja bi to mogla godina biti)i tip tvrdi da su takva pojacala u njemackoj i sada oko 2000 eura.mislim da nema dileme sta je bolje od ova 3 ali ipak bi htio cuti jeli netko imao kakva iskustva i s ova dva jeftinija i jeli to vrijedi sta.ja cu ionako to vjerovatno samo kuci koristit za vjezbanje i mozda 2 puta godisnje za live.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jan 2012, 12:48

Onda svakako prva kombinacija. JC je odlično pojačalo, savršen clean, prima pedale, za to tvoje taman. Twin bi ti bio i preglasan i pretežak za cimažu, plus ne bi koristio ono u čemu je najbolji. Plus finansijski momenat.

Post Reply