Uz postovanje ali porediti MB MK4 i HK Tube 50 je u najmanju ruku neozbiljno.HK jeste pojacalo koje ima dva kanala i dva moda rada i sto neko rece "jack of all trades,master of none" i tu je bio skroz u pravu,klin podseca na Fenderice,drajv podseca na Marshalle ali kao sto pomenuh,onda kad taman treba da udje u sweet spot,ono podbaci.Dalje,pominje se i lampaski drajv.Pogledajte layout tog pojacala pa ce svakome sa malo poznavanja elektronike biti jasno da je drajv na njemu sve samo ne lampaski.Prolazi kroz lampu-da,ali se ne generise u njoj kao npr.stariji Marshalli,Bogner,Soldano i slicna ekipa.Dalje,ko je imao prilike da vidi to pojacalo,cim obrati paznju na trafoe(a neki kazu da je to kod lampasa bitno

)videce da je to uradjeno tako da se ima opravdanje da se kaze da pojacalo moze da isporuci 50w,dok je npr na Fenderu predimenzionisano i to muski.Po koncepciji me taj HK malo podseca na Marshall JTM60 iz sredine 90ih koji je imao sve a opet nista do kraja.Jednostavno ako se sve ostalo izuzme,fali mu rezerva snage koja je za dzndzn prilicno bitna.
Da je u prici HK Duotone koji sam imao priliku da cujem i probam,rekao bih:Drugar doplati i soma eura-ta masina je krajnje ozbiljna i to vredi imati i svirati i tu su Svabe zasijale sa izradom i tonom.Tube 50 jednostavno nije ta klasa pojacala i pre ili posle ces se razocarati u njega.
Nisam vintage freak,pojacala su mi slaba tacka a i oko gitara se pomalo razumem a higain volim vise od svega.Poenta mog tupljenja je:cisto pojacalo koje ces moci da nagazis kako treba i da ti ono uvek uzvrati samar a ne neki dronjavi sminkeraj koji ce da prdi i smrdi iza tebe.
Ponavljam-imao,svirao i jedno i drugo.