Mini LP projekat

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Mini LP projekat

Post by bancika » 10 Dec 2011, 23:47

steinberger su mi kao veslo, a i ozbiljni modeli su 800$ i vise.
a za direktno montirane magnete zapravo jos nisam odbacio kao opciju. To bi bilo jeftinije i izgledalo bi cool :) malo vise paznje prilikom pravljenja treba da izgleda cisto ali je dobro.
to bi doslo otprilike kao rga121 koji sam merkao da kupim umesto rg2550 svojevremeno
Image

fattwang

Post by fattwang » 11 Dec 2011, 08:49

Da li si razmišljao da bridge pomeriš skroz ulevo, kao što rade na basu. Ako staviš wraparound varijantu možeš da ideš skoro do ivice. Gitara bi bila još kraća a ostala bi cela skala. Ovde bi bio dovoljan samo bridge magnet a ako staviš dogear P90 dobićeš mini LP Juniora.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Dec 2011, 12:09

p90 nij dovoljan za banchikin gnev :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Dec 2011, 12:47

Kristijan wrote:I definitivno bih umesto ovako postavljenog gornjeg dugmeta za remen stavio dugme na spoj vrata i tela, jer će, po nekom mom iksustvu, ovo da te zafrkava dosta, spadaće remen ako nemaš strap lock. Ili ga makar namesti bliže vratu. A inače je super ideja.
:1:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Dec 2011, 12:51

Cortex wrote:p90 nij dovoljan za banchikin gnev :D
Olololol, placem od smeha... :XD:

Inace bancika, sretno u gradnji, super ideja. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 11 Dec 2011, 14:30

zapravo, wraparound bridge skroz do ivice mi je bila prva ideja. Kada sam krenuo da crtkam ispalo je da telo mora mnooogo da se smanji da bi dotle doslo ili da se mnogo pomeri udesno, pa bi mi ostalo manje pragova na vratu. Mislim da je ova velicina tela minimum da ne izgleda kao karikatura, a i da su mi dostupna sa 22 praga. A i cini mi se da je gotoh tune-o-matic za 20$ dosta kvalitetan bridge. Za te pare je moguce uzeti jedino neki kineski knockoff wraparound, u najboljem slucaju licencirani wilkinson na kome ne moze skoro nista da se podesi. To me malo plasi. Onaj pigtail mi deluje super cool, ali kosta 90$.

A sa p90 uopste nemam iskustva. Nista od muzike sto slusam nije svirano na njima pa me nije privuklo da probam. Vec dugo zelim paf-style equipped gitaru pa je ovo dobra prilika da sibnem par paf 36th. Samo da naleti i bridge onako povoljno kolko je neck i bice super :)

:ziveli:

luci

Post by luci » 11 Dec 2011, 15:04

a americi ce to biti definitivno puno lakse nego u srbiji..

e posto si rekao da ne znas oces raditi carved top, a radis bolt-on, bolje nemoj kontam da ce ti biti dosta jednostavnije... a i ustedeces na prostoru...

bancika

Post by bancika » 11 Dec 2011, 15:34

hehe, ja sam mislio da to uradim da bi ustedeo na masi :)
zavisi kako gledas na stvari, ali recimo bi na sredini ostavio oko 35mm, a spolja oko 30mm ili tako nesto. Ne preterano izrazeno, cisto iz fazona. Bila bi za nijansu laksa nego da je cela 35mm. Otprilike kao ovaj ibanez od pre par posta, ili ovo sto je cale radio pre
Image

luci

Post by luci » 11 Dec 2011, 16:07

pa ako bi na osnovnom telu radio to onda bi ustedeo definitivno, ali ako bi lepio top pa njega oblikovao to bi onda bilo dodavanje mase koja nije neophodna... sta znam, ako je travel ideja onda kontam da je maksimalno ogoljena...

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Dec 2011, 22:36

Sale,na kakvo tacno dodavanje mase mislis?Mislim,nisam skontao sta si hteo da kazes...Ako mislis da ce lepak da oteza gitaru,nisi u pravu,ako ce ista debljina biti ako bi lepio i ako nebi...Moze samo da je olaksa,na primer ako je osnova mahagoni ili orah,a gore zalepis javor top,koji je laksi od mahagonija,dobices malo lakse telo...ali mene ne privlace ovakve gitare,jer mislim da nisu bas upotrebljive...Telo je premalo,nije to to,vrat ce biti znatno tezi i nece bas biti prijatno stojeci je svirati...Ipak mislim da u USA ima dosta jeftinih gitara i za tu svrhu se sasvim isplati kupiti tamo nesto,pa je prodati ili mozda cak i preneti...Nema kod njih bas takvih kineza kao sto se kod nas prodaju za 45E i slicno...(pod tim ne mislim Rooster,gitara je zmaj u odnosu na neke sto se novi prodaju u oglasima,nikome to zlo ne bih pozeleo...)...

luci

Post by luci » 12 Dec 2011, 01:32

naravno da ce tezina biti ista ako debljina ostaje ista, ali ja predpostavljam da se nece cimati da lepi top da bi dobio istu debljinu, to je samo nepotreban posao...

ako se predpostavi da je na LP osnovno telo ono sto je od mahagonija, onda se definitivno pravi usteda pravljenjem konture na tome, ali ako se lepi dodatni top, koji je na LP od javora, onda je to dodatna masa koja je u ovom slucaju nepotrebna, jos je ako se dobro secam bancika rekao da nece praviti vrat pod uglom onda je taj stomacic samo svojevrstan problem koji bi se moga javiti prilikom setupa... naravno ispraviti me ako gresim to je samo neko moje zapazanje...

bancika

Post by bancika » 12 Dec 2011, 01:44

mali stomacic nece smetati :) pomenuti ibanez RGA nema vrat pod uglom i nema problema sa probavom.
A inace, verovatno ce ici bez okvira za magnete i napravicemo da se vrat srafi u metal, ne drvo. Ako treba cesce da se sklapa/rasklapa, drvo bi se vremenom pre'ebalo.
Jos nisam resio da li da stavljam tradicionalne trapezne inlays ili da ne stavljam nista. Trapezi su cool, ali je cimanje da se uradi priprema u corelu i da se laserski izbusi vrat. Moze i rucno al je jos vise posla i ne moze savrseno da ispadne. A obicne "tackice" na LP gitari su mi bez veze.

Mogu da razumem da nekome ne treba ovakva gitara, ali meni ce dobro doci. Ne planiram da je sviram stojeci, a odlicna je da se zavalis u fotelju i drndas. To je sa full-size gitarom malo nezgodno. A i nadam se da malo manja velicina nece primetno pokvariti zvuk. Sto je manja razlika u masi sa obe strane vrata to je bolji sustain. Zato sluze one metalne "stipaljke" sto se sibnu na glavu da povecaju masu. Sa manjim telom cu imati bolji balans mase. Ko zna, mozda i zvuci kao dupe, jedan prob'o pa crko :) A i ovo mi je dobro opravdanje za projekat. Inace ne mogu da opravdam trosak sto na 3 gitare pravim novu. Ova nosi funkcionalnu novinu koju ostale nemaju :idea:

A da, bila je gitara za 49$ neka rogue i 15w pojacalo za 19.99, al zao mi da kupim krsh :cry:

luci

Post by luci » 12 Dec 2011, 02:12

ja to na RGA ne podrazumevam pod stomak, to je vise fora oborene ivice, mani jako lepo izgleda inace, al meni je to drugacije nego na LP ili PRS ili nesto slicno, nije klasican archtop... to je u svakom slucaju odlicna ideja...

bancika

Post by bancika » 12 Dec 2011, 02:17

kod RGA je malo blazi stomak jer je gitara manje obla, ali ga ima dovoljno za efekat. LP je sva u oblinama, kao Beyonce
Image

luci

Post by luci » 12 Dec 2011, 02:25

ja sam uvek voleo zene sa oblinama... ali postujem ukuse..

bitno da smo se razumeli...

Post Reply