Kupovina opreme preko oglasa

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
ApplePie

Re: Kupovina opreme preko oglasa

Post by ApplePie » 15 Dec 2011, 21:43

vertigo_beat wrote:Ajd` neko da me uteši....
Kazite mi da sam dobro proš`o, biće mi lakše :D
Prošao si odlično ako si uzeo keš :) Ako sumnjaš stavi lažni oglas sa sličnom gitarom (da te ne provale) i za veću cenu pa se uveri sam :) :ziveli:

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 15 Dec 2011, 21:51

Kažem ja, biće mi lakše ako to čujem od nekog drugog...hvala :cao:

I čitam sam sebe da sam naveo da je gitara "u fabričkom stanju", a to me nervira kad vidim u oglasima ... :hide:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 15 Dec 2011, 22:00

Pa tesko da si mogao da dobijes vise, pogotovo za kes, jos ako nova kosta malo vise kao sto kazes, i kao sto neko rece to sto si ulozio ne gleda se mnogo pa cak ni kofer, jbg. I ja sam u svoju ulozio dosta, samo je ipak malo kvalitetnija gitara, i znam da ne bih nikad dobio koliko sam ja platio sve zajedno, iako sam ju kupio polovnu, tako ti je to...pogotovo je u danasnje vreme tesko prodati nesto, em se nema kesa em su ljudi sumnjicavi prema svemu, niko ne daje lako pare :)

nikolic025

Post by nikolic025 » 15 Dec 2011, 22:46

http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-d ... id=5772233

Evo,bubnjar Indire Radic dize cenu...Ako ima ovde neko ko svira sa Indirom da mu dam nesto opreme mi proda... Izvucicu vise :D

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 15 Dec 2011, 23:13

KP sajt spada u domen noir umetnosti, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti... Neverovatno je šta su sve ljudi za kintu u stanju da urade. Verovatno je to posledica dugogodišnjih pizdarija, i opšte besparice koja je kod nas standardna pojava i fakat (ne bih smeo da tvrdim da je i negde drugde drugačije).
Znači počevši od uvaljivanja (pričam samo o gitarama) levog i desnog vesla umesto fendera usa, do zamena tipa 5kila čvaraka+tvrdo nabijena paučina+mobilni telefon kome neradi A taster, za tvoju gitaru/procesor/pedalu... Svako ko je ikad pokušavao tamo nešto da proda, zna o čemu pričam. Na sve to treba dodati politiku radnji za prodaju muzičkih instrumenata (bome i svega ostalog), koje odlepe sa popustima u ovo predpraznično vreme, što sve zajedno impicira, da prodati nešto svoje tamo, sada spada u domen naučne fantastike.. Dobro je da ima ovakvih sajtova gde se tu i tamo popljuje i posprda sa likovima koji se bave takvim rabotama,... Mada na kraju krajeve ko tvrdi da neko od nas neće đitru zameniti za tatoo, pokretnu klimu,polovnog forda ili ne daj bože suv narodni lebac kad mu zagusti....

Hotstepper

Post by Hotstepper » 16 Dec 2011, 00:01

...a uvek sam se nosio mishlju da samo naprave neshto kao "komentari" ispod svakog oglasa, da mozhesh npr. da postavish pitanje i sl. al da bude javno (chini mi se da eBay to ima ako se ne varam) i da ti prodavac javno odgovori, da svi vide, kakvih bi tek tu bisera bilo.... knjige da se pishu!
To je blago koje nam izmiche svakim danom...

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 16 Dec 2011, 00:05

Wagorth wrote:KP sajt spada u domen noir umetnosti, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti... Neverovatno je šta su sve ljudi za kintu u stanju da urade. Verovatno je to posledica dugogodišnjih pizdarija, i opšte besparice koja je kod nas standardna pojava i fakat (ne bih smeo da tvrdim da je i negde drugde drugačije).
Znači počevši od uvaljivanja (pričam samo o gitarama) levog i desnog vesla umesto fendera usa, do zamena tipa 5kila čvaraka+tvrdo nabijena paučina+mobilni telefon kome neradi A taster, za tvoju gitaru/procesor/pedalu... Svako ko je ikad pokušavao tamo nešto da proda, zna o čemu pričam. Na sve to treba dodati politiku radnji za prodaju muzičkih instrumenata (bome i svega ostalog), koje odlepe sa popustima u ovo predpraznično vreme, što sve zajedno impicira, da prodati nešto svoje tamo, sada spada u domen naučne fantastike.. Dobro je da ima ovakvih sajtova gde se tu i tamo popljuje i posprda sa likovima koji se bave takvim rabotama,... Mada na kraju krajeve ko tvrdi da neko od nas neće đitru zameniti za tatoo, pokretnu klimu,polovnog forda ili ne daj bože suv narodni lebac kad mu zagusti....
što sve zajedno impicira
implicira....

eg303

Post by eg303 » 16 Dec 2011, 07:53

vertigo_beat wrote: Upravo sam prodao Epi Joe Pass Emperora, starog 7 godina, u "fabrickom" stanju i sa koferom za 450 eura. Gitara nije izasla iz kuce, dakle, bez ogrebotine.
U Mitrosu, ova gitara bez kofera, kosta cca 50.000 dinara.
Malo je sve to zeznuto sa tim velikim prodavcima, sve zavisi u kom si ti trenutku kupio tu gitaru u Mitrosu. Nailazio sam na ljude koji su svoje polovne gitare cenili 2/3 cene koju su platili u Mitrosu pre nekoliko godina, dakle pošteno odmerena cena (imali uredne račune da to obrazlože), u trenutku kada je isti taj Mitros nudio takvu istu novu tamburu u radnji za manju cenu od te dvotrećinske. Mislim da su ogromne marže u kojima oni rade. Ako će da ti bude lakše, verovatno će i taj Epi u nekom trenutku tamo da bude za 34.999 dinara pa onda smatraj da si super prošao...
Ista ta priča je sa onim Hamerima, ljudi ih kupovali za ranga 300+ evara a sada Mix ima akciju gde to sve ide za oko 200-230, aj' sad kaži koja je realna cena te polovne tanbure na kojoj su već verovatno ishabani pragovi, ponegde oštećen lak itd...

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 16 Dec 2011, 11:38

Malo je sve to zeznuto sa tim velikim prodavcima, sve zavisi u kom si ti trenutku kupio tu gitaru u Mitrosu. Nailazio sam na ljude koji su svoje polovne gitare cenili 2/3 cene koju su platili u Mitrosu pre nekoliko godina, dakle pošteno odmerena cena (imali uredne račune da to obrazlože), u trenutku kada je isti taj Mitros nudio takvu istu novu tamburu u radnji za manju cenu od te dvotrećinske. Mislim da su ogromne marže u kojima oni rade. Ako će da ti bude lakše, verovatno će i taj Epi u nekom trenutku tamo da bude za 34.999 dinara pa onda smatraj da si super prošao...
Ista ta priča je sa onim Hamerima, ljudi ih kupovali za ranga 300+ evara a sada Mix ima akciju gde to sve ide za oko 200-230, aj' sad kaži koja je realna cena te polovne tanbure na kojoj su već verovatno ishabani pragovi, ponegde oštećen lak itd...[/quote]

Potpuno tačno.

jagoda

Post by jagoda » 16 Dec 2011, 23:21

Ja sam impresioniran kako neko moze da spakuje gomilu gluposti u nekoliko reci.
http://www.kupujemprodajem.com/fender-1 ... id=5769772

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Dec 2011, 11:46

LifelessDead

Post by LifelessDead » 18 Dec 2011, 11:25

http://www.kupujemprodajem.com/Novogodi ... id=5769772

"Original replike"...kul...ovaj Gibson ima toliko cudan headstock da bih doveo u pitanje da se radi i o kineskoj replici...

ApplePie

Post by ApplePie » 18 Dec 2011, 11:42

LifelessDead wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Novogodi ... id=5769772

"Original replike"...kul...ovaj Gibson ima toliko cudan headstock da bih doveo u pitanje da se radi i o kineskoj replici...
Nikako ne kontam ovo "original replike" :O.o: da je napisao "replike originala" pa da vidimo liče li uopšte ...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 Dec 2011, 13:07

Nemojte pomisliti ni u jednom momentu da je taj lik okej po bilo kojoj osnovi. Te sve gitare su ili skvajeri/neke najjeftinije kopije gibsona ili neki jos veci budzevi kojima je uradjen logo i dodati/oduzeti delovi da lice samo na to shto reklamira. Ok je ako lik trazi po gitari do 80-100Evra NAJVISE, ali mislim da je tu rech o vecim cenama. :grummel_2: :ziveli:

Locked