guv'nor wrote:Zaboravih da potvrdim najbitnije: Granica JE pomerena!
Potvrdjujem i ja u svom obliku... i punom odgovornoscu!!!
Zoom G7.1 UT je fenomnalan!!! auuuuuuu ljudi...
zaboravite vise one nespetne decije-bolesti-pokusaje od pre (505, 505II, 707, 3030, 4040, 9002 i bla bla bla)
G serija rules!!!
Juce sam bio u Beogradu, na brzinu.. i nekako nasao vreme da svratim u dve-tri prodavnice koje su mi se nasle na putu od beogradjnke do BAS-a...
Usao sam u Music trade (bivsa Nota) i najzad smogao hrabrosti (citaj prodavnica je bila prazna, samo prodavac i njegova cerkica) i zamolio da probam Zoom G7.1
Ukljucio ga je u roland Cube namestio sam Clean, da ne moze da bude cleanijer (na by pass) i ukljucio sedmicu...
Ljudi, ton koji je izasao bio je veeeoma ZDRAAV, LEP I SLADAK da sam hteo da otmem spravu i pobegnem u nepoznatom pravcu..prema Knjazevcu... obzirom da sam u tom ternutku imao samo 1% cene kostanja procesora. G7.1 kosta 25000 a ja imao oko 250 dinkica u dzepu.

no ok..i dalje sam cist pred organima gonjenja. (ne moram da menjam izgled i ime!!!)
Metalno kuciste, metalni prekidaci, i L.E.D. displej i LCD ekran, silikonski dugmici i kapice.
Ton je veoma lako naci, namestiti i zapamtiti... dovoljno je samo da kliknete sta hocete, malo ispomerate potenciometre i kad ste zadovoljni, samo stisnete save... ili bese write. No nema veze, lako je!
Ton je nije nesto sto "lici" ... nije simulacija, vec je stvarno lampaski pun i zdrav, za to se brine jedna lampa u izlaznom delu koja se dodatno sredjuje sa dva potenciometra. Njima birate drive i bias (tube i boost - pise ne njemu)
U gornjem redu, Sedmica ima uvek aktivni EQ i amp selektor tako da je sasvim moguce da u bilo kom trenutku dosredite zvuk.
Sam zvuk, rekoh nije simulacija pojacala vec pravi lapmaski svuk, pun harmonika i "nepredvidivosti" lampe. Veoma Jak attack i punch u pocetku a onda i reagovanje same lampe na ton. Do karaja trajanja je pun i lisen bezlicnosti digitalije, ima ga i non-stop melje.. tj. sece signal. Nije to vise "zujalica" ili "Pcele u tegli" ovo je veoma lepa i zdrava distorzija tj. ne distorzija ovo je tr00 GAIN. Gain koji smo do sada samo mogli da sanjamo od Zoom-a. Nemam reci da opisem koliko se to meni svidja. Sustain dug i postojan. Dovoljno basova, i visokih, a srenji sasvim kompletni u svom podrucju...
Ostali efekti su manje vise klasicni, tako da sam se samo malo pozabavio njima, ali mogu da kazem da ih je moguce u svakom trenutku upaliti, srediti ili iskljuciti... samo se pritisne dugme..
E sad, A/B kombinacija je jos jedna dobra stvar!.. Iako ima dovoljno mesta za patcheve (80U+80F=160) ovim povecavate broj patcheva na 320 (tj. 160U+160F) jer svaki patch ima svoju A i svoju B verziju. OK, ne treba pominjati koliko ovo moze da bude i zgodno prilikom zive svirke.. to i nije njihov izum, ali svakako ga je lepo imati. Ah da... umalo zaboravih..
Potenciometri za lampu nisu onaj tip digitalije gde se pamti poslednji polozaj, vec je nalik onom klasicnom reagovanju.. gde ga postavite on zauzima taj polozaj pa pri paljenju odmah daje taj bias (tube) i gain (boost)... nije potrebno cacnuti ih pri paljenju. mozete komotno da napravite reagovanje 12AX7 lampe kako zelite i pre paljenja...
Rekoh, ko NIJE probao ovu novu G seriju stvarno ne moze tj. ne bi smeo da gresi dusu i kaze "Zoom... to je meni bljak..."
Priznajem,... hmmm... nema sta da priznajem (imam Zoom 3030) i to je naucna cinjenica, da je zoom imao problema sa distorzijama, overdriveima i ostalim HI-GAIN zvucima, ali probavsi G.7.1 UT... brateeee!!!
Veeoma sam doveo u sumnju kvalitet Boss GT-6 i -8, Line6, nekih Digitech procesora vise klase...
Ne da su ovi losi, ali je zoom sa svojim 32-bitnim DSP i analognim 24-bitnim AD/DA konvertorom veoma blizu pojacala a ne pukog procesora...
Uz G7 i G9 ide i dzabe Cubase4 LE tako da preko USB konektora veoma komotno G seriju mozete upotrebiti I kao audio interfejs... 'ladno... preko MIDI konektora mozete naravno da u njegovom editoru sredjujete farbe i prebacujete iste preko kompjutera...
Jedina "mana" je to sto G7.1 nema XLR izlaze, tako da NE smem da tvrdim kako bi izasao prikljucivanjem direktno na miksetu... ali ipak verujem da to nebi bilo lose... jer ima prekidac -10 i -4 dBm kojim sredjujete izlaznestruje samog signala.. no o tome visereci ako uspem negde da ga prikljucim... naravno ako mi to slucaj i dozvoli...
Probajte... to vise nije Zoom koji poznajemo...