Da pitam neshto pristalice Fendera, kako kazete uzivancija je pomuchiti se malo prilikom svirke???!! Kao ibanezi su vam premekani, jednostavni za sviranje itd!! Pa nismo na baushteli jbt! Ja lichno volim da je gitara mekana, da je vrat tanji a shiri, da gitara ima neki moderniji tremolo, da ima makar 1 humbucker, pa i na kraju da dobro izgleda.
Kazete, ibanezi su paljevina, svi se loze na njih?!?! Sa Fenderi i Gibsoni i ostale gitare nisu paljevina?? Svi se na neshto pale, sad, neko na fender, neko na ibanez, nekog na jackson, neko na gibson, neko na prs itd. Jednostavno ukusi su razlichiti, kako po pitanju zvuka, tako i po pitanju izgleda.
Kruze priche u zadnje vreme da su ove zadnje serije Fendera(dakako ovih jeftinijih) jako loshe, to nigde ne prochitah ovde u ovom topicu, ali svi kazu da je ibanez sranje.
Sve navedene gitare imaju svoju namenu i ciljnu masu.
U chitavom topicu je najvishe pljuvanja po Ibanezu, a sve to od strane ljudi koji ne sviraju muziku za koju je ibanez prvenstveno i napravljen. (govorim o RG serijama i slichnim).
Govorite kako su RG serije(rg350, rg370) i sl sranje, a ako hocete pravog FENDERA koliko morate izdvojiti para?? Minimalno oko 1000e, shto dodje chak 2 rg-a. Ako se vec porede Ibanezi i Fenderi, poredite ih u istom cenovnom rangu. O Gibsonu da i ne pricham. Ali ne, ipak, Ibanez je sranje.
Josh jedna stvar, glupo je uporedjivati MARKE, tj. BRANDOVE. Fender je zakon, ibanez sranje, jackson sranje, kramer sranje..
KOJI IBANEZ, KOJI JACKSON, KOJI KRAMER???? I NA KRAJU KOJI FENDER??
Toliko razlichitih modela od svih pomenutih brendova.
Moje subjektivno mishljenje je da je dobar deo modela i Fendera, i Gibsona i Ibaneza i Jacksona, i PRSa i josh nekih jednostavno PRECENJEN, ali Boze moj, sve je to MARKETING i poslovna politika.
Ja lichno sam pristalica onog shto sam vec rekao, ( volim da je gitara mekana, da je vrat tanji a shiri, da gitara ima neki moderniji tremolo, da ima makar 1 humbucker, pa i na kraju da dobro izgleda.), ali sada da li to bio ibanez, jackson, kramer ili fender, manje je bitno. Shto se tiche izgleda recimo da mi je favorit ibanez, odredjeni telecaster i odredjeni stratocasteri, ne simpatishem generalno stratove, ali ima par modela koji mi se svidjaju. Lichno, posedujem gitaru koja je ruchni rad, radjena po uzoru na ibanez, ali svakako da bih voleo u svojoj kolekciiji imati i Fendera, i Jacksona, i PRSa, i Kramera, i Ibaneza, i Musicmana, a eto i da kazem da generalno nisam neki fan Gibson gitara.