Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Trooper
Urednik

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Trooper » 17 Jan 2012, 22:18

Mogao bi i FS of Peaviey-a da ubacis na pedalboard, gurnes Whammy i Crybaby skroz na dno da uglavis wireless iznad, Phase45 i Ibanez ce onda moci u gornji red, i FS ide dole :)

muki17
Urednik

Post by muki17 » 17 Jan 2012, 22:35

Dejaah wrote:poceo sam si pravit board po uziru na trailer trash :)

Image
Sjajno izgleda.

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 18 Jan 2012, 19:48

reko da ne pravim novu temu...U potrazi sam za pojacalom,posto mi je otisla sva kinta i sad jedino mogu da skupim oko 150,160e a pojacalo mi je doslo do glave(inace fender fr15). Imam pitanje oko ovog komada http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-1 ... id=6080133 .To jest imate li kakva iskustva i da li je dobro za te pare? Znaci treba mi cisto za vezbanje,da ima oke clean i dist. Ne trazim nista puno samo da radi oke i da ne dam vise neg sto vredi.

kljaja

Post by kljaja » 22 Jan 2012, 01:45

Dejaah wrote:poceo sam si pravit board po uziru na trailer trash :)

Image
Mnogo lijepa stvar...bas na tom bordu sa slike sam svirao bezbroj puta...samo svaki put sam imao trip da ce plexi puci kad treba da ukljucim vah :)

kljaja

Post by kljaja » 22 Jan 2012, 22:36

Evo i mog board a
Image
Image
Image

Looper samo povremeno koristim pa je iskljucen...

Kurtz Igor

Post by Kurtz Igor » 24 Jan 2012, 14:45

Delay u loop. Gitara-wah-amp. :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Jan 2012, 01:52

Evo i mog gotovog board-a

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

i nakon dodatnog uchvrscivanja chichak trakicama, finalno stanje =>

Image

S desna na levo:

VOX Clyde McCoy klon, Ibanez TS-808 klon, 69 Fuzz Face (by Bancika), The Emerald Beyond Fuzz, SHO crackle-not-okay (Zetex inside), prvi KROK true bypass/feddback looper u kome se vrti Ibanez HD1000 Harmonizer/Delay rack processor
potom ulaz u drugi KROK true bypass looper (ovaj levo dole na dnu) u kome se vrte
Guyatone PS-013 Stereo Chorus, MXR Phase 45 klon, Korg DT-10BR tuner, VOX 1904 Wah, EHX Pulsat klon, Ad-3205 analog delay, izlaz iz loop-a, signal dalje ide u pojachalo.

U levom loop-u nalaze se sve tri pedale koje nemaju true bypass, tako da bypassovanjem njih uvek imam true bypass signal, svuda. Sve pedale pre fuzz face-a su true bypass jelte, tako da on radi savrsheno.
Levi donji looper ima switch za feedback ludila koja kotrolishem nogom preko ovog ogromnog knob-a koga se secate sa moje pedale Sixty Ton Angel [koju sam ipak izbacio jer je razvojem okolnosti nisam gotovo uopshte koristio], dok ovaj mali looper [u sredini, sa slikom Kaki King i lap steel gitarom] ima momentary switch, dugme, koje prouzrokuje feedback dok drzhim nogu na njemu jelte...U njemu se vrti HD1000 koji mi je posebno gotivan i kao delay i kao hamronizer, u ovom drugom modu ga najcheshce koristim sa pitch-om od +700 dok momentary switch kao da vracanjem signala u njega dizhe to za celu oktavu pa se mogu dobiti neki jako zanimljivi zvuci, i korisni, nadam se da cu uspeti to da vam docharam uskoro. Takodje, koristim ga i da digitalni delay, shto HD1000 jeste, poteram u samo-oscilaciju.

Ovaj setup sam krojio dugo i duuuugo, i na kraju mogu reci da sam prezadovoljan, imam sve zvuke koje zhelim brzo i lako. I predivni su, analogni, topli i ne mogu da zvuche loshe. Mogu da dobijem najvintizhastije kremaste low-drive tonove, kao i imbecilno saturisane sludge death metal tonove sa velikom lakocom.
Zapravo ovo je board hendrix/trower, guilmor, eric johnson fana, ali i shoegaze mogucnosti su mi na dohvat noge kad god pozhelim. Funk? Oh brother yes.
Jedino shto josh mogu da zamislim da se mozhe naci u blizini je mozhda neki footswitch za paljenje/gashenje reverb-a na pojachalu, eto npr to, ima vremena.

Nadam se da vam je ovo zanimljivo, mnogo vremena je utrosheno, samo 3 sprave sa ovog board-a su brendirani proizvodi, ostalo je sve DIY. Kvalitetom zvuka sam apsolutno prezadovoljan, ako imate neka pitanja, just shoot :mrgreen:

:ziveli: :ziveli: :ziveli:

bancika

Post by bancika » 28 Jan 2012, 02:06

e cool ti je ova nalepnica sto si sibnuo,bas to mu je falilo :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Jan 2012, 11:25

Aaaah, oćeš to tako da poneseš šjutra, as is?

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 28 Jan 2012, 11:30

Toliko pedala na jednom mestuuu ! My brain is fullll :O :shock: :bow:

kwiss

Post by kwiss » 28 Jan 2012, 11:44

Kako uspeš da uključiš pedalu koja ti trenutno treba :?:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Jan 2012, 11:54

Matori, samo mogu da kažem - svaka čast! :bow: :bow: :bravo: :bravo: :ziveli:

Izbor efekata je individualna stvar, tako da to neću komentarisati, ali ovoliko uloženog vremena u sve te DIY sprave je samo i isključivo za strogo poštovanje. :bravo: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Jan 2012, 12:11

nebojsak wrote:Aaaah, oćeš to tako da poneseš šjutra, as is?
Of course, ponecu i Ibanez HD1000 da chujesh i tu lepoticu. :ziveli:

Kwiss shto? Pa jednostavno skroz, dodushe tako su i pozicionirane da mogu shto lakshe da skachem sukcesivno sa jedne na drugu, a u levom looperu mi se nalaze svi modulacioni efekti a desno su prljavshtine. Pa na primer ako sviram preko tube screamer-a i hocu odjednom da primenim phaser, tremolo i delay, treba samo jednom da stanem na prekidach :ziveli:
Ne znam kako drugi koriste ovu kombinaciju ali ja preko SHO-a prvo zaprljam pojachalo i napravim ga dobrom osnovom za fuzz face, a onda njega spichim za predivnu kremastu lepotu. A kad i tube screamer poteram kroz sve to, sa njegovim gain-om na nula, volume na max, dobima vec heavy metal tople marshall tonove, a sve to se i dalje savrsheno chisti volume knob-om gitare. Sve u mom setupu je podredjeno zhestokoj upotrebi gitarskog volume knob-a.
Digitalni delay imam na polovini lanca, a analogni na kraju, tako da imam jedan za modulacione efekte, a dva komada moguca za upotrebu nakon prljavshtina.

@Baba Slim, tnx dudemeister! :ziveli: :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Jan 2012, 12:23

Uh, kewl bro, jos malo pa ki Oz Noy :-)
Lm, planiraj da se vidimo ovijeh dana, sisao sam s plan'ne.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 28 Jan 2012, 12:41

Cortex, objasnio si! :bow: :ziveli:

Locked