Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Mogao bi i FS of Peaviey-a da ubacis na pedalboard, gurnes Whammy i Crybaby skroz na dno da uglavis wireless iznad, Phase45 i Ibanez ce onda moci u gornji red, i FS ide dole 

Sjajno izgleda.Dejaah wrote:poceo sam si pravit board po uziru na trailer trash
reko da ne pravim novu temu...U potrazi sam za pojacalom,posto mi je otisla sva kinta i sad jedino mogu da skupim oko 150,160e a pojacalo mi je doslo do glave(inace fender fr15). Imam pitanje oko ovog komada http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-1 ... id=6080133 .To jest imate li kakva iskustva i da li je dobro za te pare? Znaci treba mi cisto za vezbanje,da ima oke clean i dist. Ne trazim nista puno samo da radi oke i da ne dam vise neg sto vredi.
Mnogo lijepa stvar...bas na tom bordu sa slike sam svirao bezbroj puta...samo svaki put sam imao trip da ce plexi puci kad treba da ukljucim vahDejaah wrote:poceo sam si pravit board po uziru na trailer trash

Evo i mog board a

Looper samo povremeno koristim pa je iskljucen...

Looper samo povremeno koristim pa je iskljucen...
- Kurtz Igor
Delay u loop. Gitara-wah-amp. 

Evo i mog gotovog board-a

i nakon dodatnog uchvrscivanja chichak trakicama, finalno stanje =>

S desna na levo:
VOX Clyde McCoy klon, Ibanez TS-808 klon, 69 Fuzz Face (by Bancika), The Emerald Beyond Fuzz, SHO crackle-not-okay (Zetex inside), prvi KROK true bypass/feddback looper u kome se vrti Ibanez HD1000 Harmonizer/Delay rack processor
potom ulaz u drugi KROK true bypass looper (ovaj levo dole na dnu) u kome se vrte
Guyatone PS-013 Stereo Chorus, MXR Phase 45 klon, Korg DT-10BR tuner, VOX 1904 Wah, EHX Pulsat klon, Ad-3205 analog delay, izlaz iz loop-a, signal dalje ide u pojachalo.
U levom loop-u nalaze se sve tri pedale koje nemaju true bypass, tako da bypassovanjem njih uvek imam true bypass signal, svuda. Sve pedale pre fuzz face-a su true bypass jelte, tako da on radi savrsheno.
Levi donji looper ima switch za feedback ludila koja kotrolishem nogom preko ovog ogromnog knob-a koga se secate sa moje pedale Sixty Ton Angel [koju sam ipak izbacio jer je razvojem okolnosti nisam gotovo uopshte koristio], dok ovaj mali looper [u sredini, sa slikom Kaki King i lap steel gitarom] ima momentary switch, dugme, koje prouzrokuje feedback dok drzhim nogu na njemu jelte...U njemu se vrti HD1000 koji mi je posebno gotivan i kao delay i kao hamronizer, u ovom drugom modu ga najcheshce koristim sa pitch-om od +700 dok momentary switch kao da vracanjem signala u njega dizhe to za celu oktavu pa se mogu dobiti neki jako zanimljivi zvuci, i korisni, nadam se da cu uspeti to da vam docharam uskoro. Takodje, koristim ga i da digitalni delay, shto HD1000 jeste, poteram u samo-oscilaciju.
Ovaj setup sam krojio dugo i duuuugo, i na kraju mogu reci da sam prezadovoljan, imam sve zvuke koje zhelim brzo i lako. I predivni su, analogni, topli i ne mogu da zvuche loshe. Mogu da dobijem najvintizhastije kremaste low-drive tonove, kao i imbecilno saturisane sludge death metal tonove sa velikom lakocom.
Zapravo ovo je board hendrix/trower, guilmor, eric johnson fana, ali i shoegaze mogucnosti su mi na dohvat noge kad god pozhelim. Funk? Oh brother yes.
Jedino shto josh mogu da zamislim da se mozhe naci u blizini je mozhda neki footswitch za paljenje/gashenje reverb-a na pojachalu, eto npr to, ima vremena.
Nadam se da vam je ovo zanimljivo, mnogo vremena je utrosheno, samo 3 sprave sa ovog board-a su brendirani proizvodi, ostalo je sve DIY. Kvalitetom zvuka sam apsolutno prezadovoljan, ako imate neka pitanja, just shoot

i nakon dodatnog uchvrscivanja chichak trakicama, finalno stanje =>

S desna na levo:
VOX Clyde McCoy klon, Ibanez TS-808 klon, 69 Fuzz Face (by Bancika), The Emerald Beyond Fuzz, SHO crackle-not-okay (Zetex inside), prvi KROK true bypass/feddback looper u kome se vrti Ibanez HD1000 Harmonizer/Delay rack processor
potom ulaz u drugi KROK true bypass looper (ovaj levo dole na dnu) u kome se vrte
Guyatone PS-013 Stereo Chorus, MXR Phase 45 klon, Korg DT-10BR tuner, VOX 1904 Wah, EHX Pulsat klon, Ad-3205 analog delay, izlaz iz loop-a, signal dalje ide u pojachalo.
U levom loop-u nalaze se sve tri pedale koje nemaju true bypass, tako da bypassovanjem njih uvek imam true bypass signal, svuda. Sve pedale pre fuzz face-a su true bypass jelte, tako da on radi savrsheno.
Levi donji looper ima switch za feedback ludila koja kotrolishem nogom preko ovog ogromnog knob-a koga se secate sa moje pedale Sixty Ton Angel [koju sam ipak izbacio jer je razvojem okolnosti nisam gotovo uopshte koristio], dok ovaj mali looper [u sredini, sa slikom Kaki King i lap steel gitarom] ima momentary switch, dugme, koje prouzrokuje feedback dok drzhim nogu na njemu jelte...U njemu se vrti HD1000 koji mi je posebno gotivan i kao delay i kao hamronizer, u ovom drugom modu ga najcheshce koristim sa pitch-om od +700 dok momentary switch kao da vracanjem signala u njega dizhe to za celu oktavu pa se mogu dobiti neki jako zanimljivi zvuci, i korisni, nadam se da cu uspeti to da vam docharam uskoro. Takodje, koristim ga i da digitalni delay, shto HD1000 jeste, poteram u samo-oscilaciju.
Ovaj setup sam krojio dugo i duuuugo, i na kraju mogu reci da sam prezadovoljan, imam sve zvuke koje zhelim brzo i lako. I predivni su, analogni, topli i ne mogu da zvuche loshe. Mogu da dobijem najvintizhastije kremaste low-drive tonove, kao i imbecilno saturisane sludge death metal tonove sa velikom lakocom.
Zapravo ovo je board hendrix/trower, guilmor, eric johnson fana, ali i shoegaze mogucnosti su mi na dohvat noge kad god pozhelim. Funk? Oh brother yes.
Jedino shto josh mogu da zamislim da se mozhe naci u blizini je mozhda neki footswitch za paljenje/gashenje reverb-a na pojachalu, eto npr to, ima vremena.
Nadam se da vam je ovo zanimljivo, mnogo vremena je utrosheno, samo 3 sprave sa ovog board-a su brendirani proizvodi, ostalo je sve DIY. Kvalitetom zvuka sam apsolutno prezadovoljan, ako imate neka pitanja, just shoot

e cool ti je ova nalepnica sto si sibnuo,bas to mu je falilo 

Aaaah, oćeš to tako da poneseš šjutra, as is?
Toliko pedala na jednom mestuuu ! My brain is fullll :O

Kako uspeš da uključiš pedalu koja ti trenutno treba 

Matori, samo mogu da kažem - svaka čast!
Izbor efekata je individualna stvar, tako da to neću komentarisati, ali ovoliko uloženog vremena u sve te DIY sprave je samo i isključivo za strogo poštovanje.

Izbor efekata je individualna stvar, tako da to neću komentarisati, ali ovoliko uloženog vremena u sve te DIY sprave je samo i isključivo za strogo poštovanje.

Of course, ponecu i Ibanez HD1000 da chujesh i tu lepoticu.nebojsak wrote:Aaaah, oćeš to tako da poneseš šjutra, as is?

Kwiss shto? Pa jednostavno skroz, dodushe tako su i pozicionirane da mogu shto lakshe da skachem sukcesivno sa jedne na drugu, a u levom looperu mi se nalaze svi modulacioni efekti a desno su prljavshtine. Pa na primer ako sviram preko tube screamer-a i hocu odjednom da primenim phaser, tremolo i delay, treba samo jednom da stanem na prekidach

Ne znam kako drugi koriste ovu kombinaciju ali ja preko SHO-a prvo zaprljam pojachalo i napravim ga dobrom osnovom za fuzz face, a onda njega spichim za predivnu kremastu lepotu. A kad i tube screamer poteram kroz sve to, sa njegovim gain-om na nula, volume na max, dobima vec heavy metal tople marshall tonove, a sve to se i dalje savrsheno chisti volume knob-om gitare. Sve u mom setupu je podredjeno zhestokoj upotrebi gitarskog volume knob-a.
Digitalni delay imam na polovini lanca, a analogni na kraju, tako da imam jedan za modulacione efekte, a dva komada moguca za upotrebu nakon prljavshtina.
@Baba Slim, tnx dudemeister!

- DrGreenthumb
- MF veteran
Uh, kewl bro, jos malo pa ki Oz Noy
Lm, planiraj da se vidimo ovijeh dana, sisao sam s plan'ne.

Lm, planiraj da se vidimo ovijeh dana, sisao sam s plan'ne.
- Hotstepper
Cortex, objasnio si!