Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
xspaceman

Re: Oprema Koju Imate

Post by xspaceman » 21 Feb 2012, 15:16

Funkomat wrote:Zvao.
a sto lepo ne uzmes vugla od nemanje??? ubijes dve muve jednim udarcem... :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Feb 2012, 15:38

Ma nesto ce se vec iskombinovati. :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Feb 2012, 01:24

Image

works like a charm, probao sam skoro sve akustare u gitar centru u LA i u Vegasu i ova me je najviše dojmila... razbucala je i neke martine po par iljada(naravno bilo je i onih od kojih se usereš u gaće)... sve u svemu, sjajna izrada(domača kalifornijska), zvuk razbija, ako nabavim mic snimiću, za 600 dolara - vrhunski dil

de mož da odeš u ameriku i vratiš se kući bez gitare...

sl0e

Post by sl0e » 22 Feb 2012, 01:40

Cestitam matoree :ziveli: :bravo:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 22 Feb 2012, 03:21

Oooo lepo lepo, u zdravlje da je sviras :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Feb 2012, 04:07

:1:
Djes je nasao?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Feb 2012, 04:26

guitar center, westwood blvd, los angeles

znaći prezadovoljan sam gitarom

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Feb 2012, 08:18

Ako nekoga zanima kako zvuchi zhuti Fejzel u Clyde McCoy wahu

SG => McCoy Clyde => fulltone 69 klon => line6 ux1=> pod farm 2.0 neki AC30 preset malo uprljan

u wah sam ugradio output buffer pa chujete kako lepo prolazi kroz fuzz face, bez buffera wah nema nikakav hod kad se koristi sa fuzz face-om i plus pishti.

ovaj povracajuci ton zhutog fejzela mi se zapravo veoma dojmi, wah je agresivan i expresivan, kao jeff beck na svom Truth albumu npr.
ovaj pot koji sam ugradio je naaaaavodno neki pot za restauraciju starih VOX pedala i ima takav taper, u bassu je skoro nepokretan, a od mida do visokih prelazi brzo ali ne i neprirodno, vec bash radi one starinske meh-meh meh-meh tonove, shto mi se veoma dojmi.
veliko poboljshanje je zhuti fejzel u odnosu na stock v847 induktor to je sigurno, mnogo je lepshi zvuk, i bogatiji je sweep sonichno, jako lepo zvuchi na clean-u.

sad npr poredeci ovaj wah i npr Baba Slimov Carl Martin to su dva razlichita sveta, njegov je mega mudati drvosecha dok ovakvi wahovi kao moj seku skalpelom isto drvo ali uspevaju na kraju. Baba wah ti je mega :D samo sam ga pomenuo razmishljajuci koliko je wah tek svet za sebe i koliko samo razlichitih zvukova tu ima, for everyone's liking. :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 22 Feb 2012, 13:55

Auuu Duane! Svaka chast na gitari! :bravo: :bravo: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Feb 2012, 14:08

Cortex wrote:sad npr poredeci ovaj wah i npr Baba Slimov Carl Martin to su dva razlichita sveta, njegov je mega mudati drvosecha dok ovakvi wahovi kao moj seku skalpelom isto drvo ali uspevaju na kraju.
Kakav, opis, lololol :lol: :bravo:
Cortex wrote:Baba wah ti je mega :D samo sam ga pomenuo razmishljajuci koliko je wah tek svet za sebe i koliko samo razlichitih zvukova tu ima, for everyone's liking. :ziveli:
Drago mi je da ti se sviđa... :ziveli: Meni se sve više sviđa kako vreme odmiče, zaista je opušteno u istom rangu kao matori Morley, slobodno mogu tako reći...

@Duane: Čestitke! :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Feb 2012, 16:19

cestitke na prinovama svima, duane, nemanja, pivonroll, milanares, cortex... :ziveli:

da vas dugo i u zdravlju sluzi (ovo se posebno odnosi na nemanju, zelim mu izlecenje od gasa :mrgreen: )

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Feb 2012, 01:27

Tufli wrote:Auuu Duane! Svaka chast na gitari! :bravo: :bravo: :ziveli:
znači kkaaakva je! :mrgreen: :ziveli:

e ako je neko u fazonu da oće da čuje akustaru nek cima, bukvalno razbija, znači batalićete te vaše elektrike metalike majke mi

samo bak ovens

Hillybilly

Post by Hillybilly » 23 Feb 2012, 08:22

Duane wrote:e ako je neko u fazonu da oće da čuje akustaru nek cima, bukvalno razbija, znači batalićete te vaše elektrike metalike majke mi

samo bak ovens
Zainteresovan!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 23 Feb 2012, 08:52

Ah da, od juce vlasnik jos jednog Roland Space Echo RE-501!
Slika je sa neta, uslikacu prvom prilikom...Ako bude vremena mozda ih uslikam sve na gomili :D :ziveli:

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Feb 2012, 09:55

Evo Precisiona na koji me je uputio naš dragi Sirac-Šunka, koji me je nesebično obavestio o njegovom postojanju te mi prepustio pravo kupovine, na čemu mu hvala "đe čuli i đe ne čuli":

Image
Image
Image
Image

Kosmička ironija se ogleda u činjenici da je u pitanju Jean & Jean rad, uz Šanjikine ispravke - par "domaćih majstora" čiji rad malo cenim... eto, sada imam i potvrdu za svoju namrštenost. Šipka u vratu je bila pogrešno postavljena od početka, tako da se Šanjika nakanjivao godinu i po dana (!!!) da počne sa popravkom. Na kraju je isekao vrat i izdubio skunk-stripe kako bi to doveo u red... i još više oštetio vrat. "Što propusti Mali Radojica, to dočeka Starina Novače."

Sada ćemo videti šta naš Oboss može da izvede kako bi spasli što se spasti može. Držim mu palčeve - ako neko može da uradi nešto vratu koji je u ovakvom stanju, to je onda sigurno on. Rovarenje je vidljivo na trećoj slici. Vrat je blago uvijen u kontrasmeru, što znači da šipka ipak i dalje radi svoj posao.

Telo je... kako da to kažem... neuko lakirano. Nema dovoljno filera i lak se upio u pore, pa ceo finiš izgleda "rebrasto". Da je u pitanju Precision iz pedeset i pete, to bi bilo u redu, ali. Pickguard je pogrešno postavljen, rupe su pogrešno izbušene pa se plastika deformiše blizu džeka, i jedan šraf je zbog toga potpuno oblajznuo.

Dobre strane - bas je veoma lagan, lak je tanak, drvo je lepo (mada je telo trodelno), tu je Seymour Duncan BassLines magnet, Schallerove čivije... U originalu je dolazio sa Badass kobilicom, ali je to prethodni vlasnik zadržao za sebe. Ne znam koliko Badass utiče na ton - da li da je jurim?

Ali to još nije sve! Bonus kupovina od istog prodavca:

Image
Image
Image
Image

Stoji čoveku na pojačalu, rasklopljen, okrenut licem naniže, ali prepoznajem ga intuitivno - prvim pogledom od ulaska u sobu vidim da je u pitanju EH3003 pločica. Samo mirno, srce, ne tuci tako ludo... "Šta ti je to? Zanimljivo, meni baš treba jedan Maf. Da li je na prodaju? A da jeste, za koliko bi ga prodao?" Dečko ne zna: "Hajde da vidimo koliko košta nov, i daću ti ga za trećinu cene." Nov je 60 dolara, obojica se smejemo. Da vidimo koliko košta stari primerak na eBayju? 1500 dolara. Smejemo se još više. I nađemo se na 100 evra. Verovatno nije oklevao da ga proda jer ga zaista ne zanima šta je to prva verzija V3 Mafa, a i zato što je bio delimično u kvaru. Rasklopio sam ga kada sam došao kući i primetio komad kalaja zaglavljen između prvog i drugog pina "Volume" potenciometra - jedino mesto na kojem je nešto, koliko sam mogao da primetim, čačkano. Svi ostali lemovi su fabrički, koliko za sada mogu da zaključim. Uklonio sam taj komadić i... Da, sad mi je jasno zašto se svi seku na Skreddy Mayo - ista upotrebljivost tonske kontrole, ista zdrava distorzija.

Post Reply