Evo Precisiona na koji me je uputio naš dragi Sirac-Šunka, koji me je nesebično obavestio o njegovom postojanju te mi prepustio pravo kupovine, na čemu mu hvala "đe čuli i đe ne čuli":
Kosmička ironija se ogleda u činjenici da je u pitanju Jean & Jean rad, uz Šanjikine ispravke - par "domaćih majstora" čiji rad malo cenim... eto, sada imam i potvrdu za svoju namrštenost. Šipka u vratu je bila pogrešno postavljena od početka, tako da se Šanjika nakanjivao godinu i po dana (!!!) da počne sa popravkom. Na kraju je isekao vrat i izdubio skunk-stripe kako bi to doveo u red... i još više oštetio vrat. "Što propusti Mali Radojica, to dočeka Starina Novače."
Sada ćemo videti šta naš Oboss može da izvede kako bi spasli što se spasti može. Držim mu palčeve - ako neko može da uradi nešto vratu koji je u ovakvom stanju, to je onda sigurno on. Rovarenje je vidljivo na trećoj slici. Vrat je blago uvijen u kontrasmeru, što znači da šipka ipak i dalje radi svoj posao.
Telo je... kako da to kažem... neuko lakirano. Nema dovoljno filera i lak se upio u pore, pa ceo finiš izgleda "rebrasto". Da je u pitanju Precision iz pedeset i pete, to bi bilo u redu, ali. Pickguard je pogrešno postavljen, rupe su pogrešno izbušene pa se plastika deformiše blizu džeka, i jedan šraf je zbog toga potpuno oblajznuo.
Dobre strane - bas je veoma lagan, lak je tanak, drvo je lepo (mada je telo trodelno), tu je Seymour Duncan BassLines magnet, Schallerove čivije... U originalu je dolazio sa Badass kobilicom, ali je to prethodni vlasnik zadržao za sebe. Ne znam koliko Badass utiče na ton - da li da je jurim?
Ali to još nije sve! Bonus kupovina od istog prodavca:
Stoji čoveku na pojačalu, rasklopljen, okrenut licem naniže, ali prepoznajem ga intuitivno - prvim pogledom od ulaska u sobu vidim da je u pitanju EH3003 pločica. Samo mirno, srce, ne tuci tako ludo... "Šta ti je to? Zanimljivo, meni baš treba jedan Maf. Da li je na prodaju? A da jeste, za koliko bi ga prodao?" Dečko ne zna: "Hajde da vidimo koliko košta nov, i daću ti ga za trećinu cene." Nov je 60 dolara, obojica se smejemo. Da vidimo koliko košta stari primerak na eBayju? 1500 dolara. Smejemo se još više. I nađemo se na 100 evra. Verovatno nije oklevao da ga proda jer ga zaista ne zanima šta je to prva verzija V3 Mafa, a i zato što je bio delimično u kvaru. Rasklopio sam ga kada sam došao kući i primetio komad kalaja zaglavljen između prvog i drugog pina "Volume" potenciometra - jedino mesto na kojem je nešto, koliko sam mogao da primetim, čačkano. Svi ostali lemovi su fabrički, koliko za sada mogu da zaključim. Uklonio sam taj komadić i... Da, sad mi je jasno zašto se svi seku na Skreddy Mayo - ista upotrebljivost tonske kontrole, ista zdrava distorzija.