Historik wrote:...ko sto kaze Jean: "Mogu da uradim sve i da sve iskopiram, osim Gibsona...". To bi trebalo da ti bude dovoljno indikativno
To će pre biti posledica činjenice da on mistifikuje Gibsone, nego nekakvog "mojoa" koji Les Paulovi imaju. Žanov učitelj, Mirko Tasić
(koji je, koliko znam, najurio Žana kao lošeg majstora) pravi takve klonove Les Paula da ja ne bih kupovao Gibsonov nego Mirkov Les Paul. Pogledaj samo onog Les Paula (kao i onog PRSa) kojeg je Mirko pravio Rambu...
Isto važi za Goranovog PRS klona kojeg svira Džindžer - Džindžer koji drži MixMusic i koji uvozi PRSe... Šta je takvom majstoru da prekopira Les Paula? Šta tu ima što se ne može kopirati?
Isto važi i za kolege graditelje koji su na našem forumu pokazali izradu (ako se ne varam) čak tri odlična Les Paul klona.
Za kopije Gibsona važi isto što i za kopije Strata - ako su urađene iznad jednog nivoa kvalitete, ništa ne može da im fali. Apollo - ako baš i nije 100% Les Paul klon (nedostatak mahagonija, bolt-on vrat) ipak je dobra gitara. Barem isto toliko dobra koliko "budžet" serija Epiphonea koja takođe nije od mahagonija.
Kada uzmeš Apollo u ruke, pa kada ga čuješ - konkretno - kako svira i vidiš kako je napravljen, pa ti još kažu cenu, možeš samo da zaključiš: puno gitare za malo para.