Guitar Art Expo - Beograd

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

krmenadla

Re: Guitar Art Expo - Beograd

Post by krmenadla » 17 Mar 2012, 19:35

da, overio sam i ja popodne. :(
nažalost, kako sam se i plašio - beda nad bedama. desetak mini štandova, sve izgleda krajnje jeftino. sve se obiđe za jedno tri minuta, sa sve skupa zadržavanjem na par štandova...
ulaz besplatan.
ostao je gorak ukus, pošteno bi bilo da nam plate za ovo cimanje i gubljenje vremena... :shock:
bah...

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Mar 2012, 11:40

theTrooper wrote:Ma verovatno se organizatori polakomili, drknuli visoke cene zakupa, pa se majstorima nije isplatilo da dolaze
:XD: :lol: :XD:
Ili ih je bilo sramota ... :XD:
Ja bih ovim našim "majstorima" preporučio da se ugledaju na braću kineze i PREUZMU od njih tržište, što znači da polako krenu u izradu el. gitara sa prodajnom cenom od 60-100€. Poput onih modela iz super marketa. Ako i jedan Fender može svoj Squier da prodaje u SR po ceni od 100€ sa sve carinom, prevozom i raznim dozvolama, onda će valjda i naši masjtori koji imaju kapaciteta da sami izradjuju i potrebni hardver (motaju magnete i sl.) morati da se adaptiraju. Nema leba sa plagijatima koje oni izradjuju i pokušavaju da uvale balavim klincima bivših ratnih profitera za 1000€ pod izgovorom da su bolji od originala.
Bolje da lepo iseku i oboje dasku iz lokalne strugare, neku ivericu, plastiku, i sl., izdube je, naleme te njihove "ručno" motane magnete na nju, ubace neki "bridge", nategnu žice, naštampaju ime na hedstoku i vozi u lokalni dragstor. :ziveli: Tako se kreće u mas. proizvodnju, a ne spavanjem na lovorikama, ili bajkama da su vrhunski majstori za izradu muz. instrumenata ne želeći da se osveste da su još jedan sitan privatnik u moru sličnih bez sopstvenog brenda i dizajna, već sa kopijama postojećih sv. brendova koje prodaju za veću cenu od cene koštanja originalnog produkta (!).

xspaceman

Post by xspaceman » 18 Mar 2012, 11:58

ah probavita!
Image

nesharm

Post by nesharm » 18 Mar 2012, 11:59

Bese ti jos nisi izbacio slike svojih Custom Shop Fendera?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 18 Mar 2012, 12:14

Trzalice, nemoj da kenjas. Prosli put su na Expo-u standove imali koliko se secam Ilianni, Jean&Jean, Goran Custom guitars i P&K Amps. I imalo je sta da se vidi i proba. I ako nemas sta pametno da kazes, zatvori se u sobu i sviraj svog custom shop skvajera, jel je skvajer, jelte, original kopija

ApplePie

Post by ApplePie » 18 Mar 2012, 13:23

Za vasu informaciju trzavi ima CV Squiera ... nikakve custom shopove :roll:

nesharm

Post by nesharm » 18 Mar 2012, 17:28

Trzavi me sa gitarama podseca na Pantelu, koristi samo расне gitare :).

sl0e

Post by sl0e » 19 Mar 2012, 00:14

'ajde bre ne seri vise.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Mar 2012, 00:33

Rz Brzotrz je ok lik, ima svoj stav, ne svidza vam se, joj problema. :bambi:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Mar 2012, 01:06

sl0e wrote:'ajde bre ne seri vise.
:mrgreen: :kokice:

krmenadla

Post by krmenadla » 19 Mar 2012, 09:39

moram da priznam da se i ja s vremena na vreme složim sa Trzalicom, kada odstranim način na koji je sročio post, prozivanje i 'drkajlo' stav koji mahom krasi njegove postove. kada ostane esencija posta (ako ostane?! :mrgreen: , paaaaaa, ima tu neke logike...

lepo je to, hand-made gitare, logika gde čuvamo naše majstore kao nešto naše, naš brend, al' sve me to pomalo podseća na ove takmičarske emisije koje se furaju u zadnje vreme na TV-u ('Ja imam talenat' valjda, etc), gde realno takmičar koji je do jaja, pozitivan i zanimljiv, izgubi od nekog deteta koje svira na harmonici stare srpske pesme... klinka sa harmonikom dobija, nema sile, ipak je to nešto naše...

ko od nas ovde ima hand-made gitaru i ko će je zaista pre kupiti kada su malo bolji skvajeri, mim-ovi, epifoni, etc. toliko povoljni sa cenom za ono šta pružaju?
pa ako uđemo i u igru od 1.000 eur, koliko će nas zaista izabrati majstora pre nego original fender, gibson, etc.
nikako ne kažem da domaći majstori ne vrede, na protiv, ali mass production je učionio svoje.

mada, često mi padne i onaj stari štos gde moderatori kreiraju jednog ovakvog lika koji lupa kontru, uveseljava narod i održava forum u životu... :?
Trzalice, stvaran li si!? :roll: :mrgreen:

kr

nebojsak

Post by nebojsak » 19 Mar 2012, 11:02

Naravno, kao i sve u životu, i priča custom vs masovno ima samo crnu i belu stranu :kokice:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 19 Mar 2012, 11:42

krmenadla wrote: ko od nas ovde ima hand-made gitaru i ko će je zaista pre kupiti kada su malo bolji skvajeri, mim-ovi, epifoni, etc. toliko povoljni sa cenom za ono šta pružaju?
pa ako uđemo i u igru od 1.000 eur, koliko će nas zaista izabrati majstora pre nego original fender, gibson, etc.
nikako ne kažem da domaći majstori ne vrede, na protiv, ali mass production je učionio svoje.

kr
I to je jedan od razloga ali rekao bih da kod nas nema ni jedan ozbiljan majstor koji se bavi izradom gitara, pre svega da zivi od toga. Ono, da covek ima svoj web sajt da mozes da se upoznas sa svim detaljima i naravno da ima stecenu reputaciju a ne nesto tipa napravi 2,3 gitare godisnje i to je to, sto bi Trza rekao "Stolar" :mrgreen: Dobro, verovatno ih i ima nekoliko ali i oni su ograniceni na jedan, dva modela, a jebo takvog majstora :mrgreen:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 19 Mar 2012, 11:59

Mislim da je u nekoj od prethodnih tema objašnjeno zašto bi neko hteo gitaru napravljenu kod majstora.Ja barem mislim da znam kada bih uzimao.Kakvog su kvaliteta gitare koje naši majstori prave? Verovatno se razlikuje od majstora do majstora.Nisam imao prilike da probam neku gitaru koju je napravio majstor, niti sam generalno probao nešto puno gitara uopšte.Kod nas verovatno Mirko Tasić živi od pravljenja i servisa gitara (moja odokativna procena).Ne mislim da je jedini, ali jedino sam čoveka lično upoznao pa eto mogu na osnovu toga da iznesem mišljenje.

eg303

Post by eg303 » 19 Mar 2012, 12:16

1. Danas postoji tovar gitara <300 evara koje se mogu kupiti po bakalnicama i koje zvuče i rade odlično u rukama većine svirača. Tačka.
2. Da li će nešto ovako:
Image
da ti pravi Šiškov za zilion biliona, Goran za iljadu-dve evara ili Pera za brdo karamela, tvoj je izbor...Tri tačke...

Post Reply